Jehova tanúi tartanak hittanoktatást iskolákban?
A környezetemben nem hallottam róla. Ha nem, akkor miért nem tartanak?
Most egyáltalán nem az a kérdés, hogy szeretnénk-e hogy legyen, hanem, mint egyház miért nem képviseltetik magukat, úgy mint a katolikusok, vagy baptisták, reformátusok stb.
Persze más kérdés ha igen és csak én nem tudok róla. :)
"Miért beszélsz általánosságban?"
" ha magas számú igény lenne rá, sem közintézményekben tartanánk," Ezt te írtad, akkor te is általánosítasz?
"Mindenkinek joga van beszélni a hitéről az utcán és elvinni azt a házakhoz"
Az iskolákban is! :)
" Aki hallani sem akar a bibliai igazságról, " Attól, hogy te nem így gondolod, ők még zaklatásként élik meg!
"Ahogy mondtam, nem a hely számít, hanem az, hogy MIT tanítunk, ezt miért nem lehet felfogni? "
Pont azért kérdeztem, hogy miért nem tanítotok az iskolákban, mert te is azt állítod, hogy nem a hely számít! :))
"Tehát ha EGYETLEN IGAZSÁGBAN hiszünk, ezzel "lenézünk" és "elítélünk" mindenki mást?"
Mások is úgy gondolják, hogy ők ismerik az igazságot!
Idézem, hogy hány helyen írtátok, hogy mindenki más nem jól "csinálja"+ Miért nem így gondoljátok???
" nekünk van iskolai oktató programunk"
" van oktatóprogramunkra egységes kijelőlt hely, ahol ez zajlik szerte a világban 239 országban több mint 400 nyelven"
"Tudjuk, sokan jártunk is ilyen "kijelölt" helyre annak idején, ahol "oktattak" bennünket valamire." (értettük a célzást)
"Az a véleményünk, hogy általában, többségében ennek ellenére sem Isten igazsági szerint élnek és nem cselekszik Isten akaratát."
"valamit tanulnak, de nem valószinű, hogy be is tartják a Tanultakat.
s nem is járnak utána hogy hogyan élnek és szégyent hoznak-e a Teremtőre az életükre és keresztény társaikra vagy sem. "
"Ahogy a Tanuk tanitanak,hatekonyabbnak tunik,mint mas vallasok tanitasai.
Erre mondta Jezus ;Jo fa jo gyumolcsot terem,ertektelen fa ertektelen gyumolcsot terem. "
Hát ezt nevezem én önfelmagasztalásnak? Miért állítok ilyeneket? Ti állítotok saját magatokról!
hát sajnos kritikus szemmel olvasod és értelmezed a válaszomat sajnálom.
Egyáltalán nem magasztalom ezzel fel sem magamat sem a testvéreimet.
Nekünk az oktató programunkra önkéntes adományokból van fenntartva a királyságtermünk.
miért béreljünk más helyen amikor ez arra célra készült
Biblia tanulmányozást pedig mindenkinek kényelmesen a saját otthonában szoktuk vezetni, és igy nem kell utazgatniuk sem....
Kérdező, ez az utolsó válaszom neked, de most még válaszolok.
Az általánosítást én kértem számon tőled, de az előző mondatot, amit idéztél, nem én írtam, ellenben az is teljesen igaz, és köze sincs az általánosításhoz.
""Mindenkinek joga van beszélni a hitéről az utcán és elvinni azt a házakhoz"
Az iskolákban is! :)"
De nem kötelező. És mint a fentiekből is kiderült, nem is szorulunk rá. Ezen kívül még mindig igaz, és már harmadszor mondom, hogy nem a hely a fontos, hanem az, amit tanítunk!!!!
"Pont azért kérdeztem, hogy miért nem tanítotok az iskolákban, mert te is azt állítod, hogy nem a hely számít! :))"
Többek között mert a bibliai igazság oktatásához nem feltétlenül kellenek ilyen létesítmények, tökéletesen megvagyunk nélkülük is.
""Tehát ha EGYETLEN IGAZSÁGBAN hiszünk, ezzel "lenézünk" és "elítélünk" mindenki mást?"
Mások is úgy gondolják, hogy ők ismerik az igazságot!"
És? Ez mire érv? Ezzel csak terelsz. Ettől még EGY az igazság, ami még nem tesz senkit sem másokat lenézővé és elítélővé.
"Idézem, hogy hány helyen írtátok, hogy mindenki más nem jól "csinálja""
Mi a baj ezzel? Ha valaki meg van győződve az igazáról és bizonyítani is tudja azt a Bibliából, az egy szélsőséges vagy fanatikus szerinted? Akkor Jézus és az apostolok azok voltak?
""Idézem, hogy hány helyen írtátok, hogy mindenki más nem jól "csinálja""
Mi a baj ezzel? Ha valaki meg van győződve az igazáról és bizonyítani is tudja azt a Bibliából, az egy szélsőséges vagy fanatikus szerinted? Akkor Jézus és az apostolok azok voltak?"
Nem Jézusról és az apostolokról írtam, hanem a ti saját szavaitokat idéztem, amikor lenézitek a nem tanúkat és magatokat tökéletesnek hiszitek, ezzel megítélve mindenkit és saját magatokat is!
""Az a véleményünk, hogy általában, többségében ennek ellenére sem Isten igazsági szerint élnek és nem cselekszik Isten akaratát."
"valamit tanulnak, de nem valószinű, hogy be is tartják a Tanultakat.
s nem is járnak utána hogy hogyan élnek és szégyent hoznak-e a Teremtőre az életükre és keresztény társaikra vagy sem. "
"Ahogy a Tanuk tanitanak,hatekonyabbnak tunik,mint mas vallasok tanitasai.
Erre mondta Jezus ;Jo fa jo gyumolcsot terem,ertektelen fa ertektelen gyumolcsot terem. " "
és még sorolhatnám...
Ebben hol a bibliai alátámasztás? Ez csak önfényezés!
Köszönöm a válaszokat, ismét sokat lehetett megtudni a tanúkról!
"ti saját szavaitokat idéztem, amikor lenézitek a nem tanúkat és magatokat tökéletesnek hiszitek, ezzel megítélve mindenkit és saját magatokat is!"
A mi szavainkból nem derül ki az, hogy az igazság ismerete mások lenézése lenne, sőt! De ezzel a gyalázkodó szövegeddel éppen magad bizonyítod, hogy lenézel minket, valójában te teszed azt, amivel minket vádolsz! Így szokott ez lenni sajnos elég gyakran.
"Erre mondta Jezus ;Jo fa jo gyumolcsot terem,ertektelen fa ertektelen gyumolcsot terem. " "
és még sorolhatnám...
Ebben hol a bibliai alátámasztás? Ez csak önfényezés!"
Szóval amikor Jézus felismerhetővé tette azokat, akik az Ő tanítványai, méghozzá azáltal, hogy jó gyümölcsöket teremnek, ez "önfényezés"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!