Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan igehely a bibliában...

Van olyan igehely a bibliában ahol megírják hogy jézusnak volt-e felesége?

Figyelt kérdés
Vagy olyan a hol utalnak arra hogy Jézusnak volt felesege? Kéne egy prezentációhoz de nincs időm megkeresni?
2015. jan. 29. 17:06
1 2
 1/12 yuda ***** válasza:
100%

Valaki átvert. :-)

Jézusnak nem volt felesége......vagy az egyházra gondoltak, mint menyasszony.

2015. jan. 29. 17:35
 2/12 anonim ***** válasza:
Nincs ilyen hely, mivel nem volt neki felesége. ÉS ahogy az előttem levő írta, Szent Pál hasonlítja a házasságot Krisztus és az Egyház kapcsolatához, de ott elég egyértelműen leírja, hogy az Egyházra gondol és nem egy nőre.
2015. jan. 29. 18:18
 3/12 A kérdező kommentje:
És ez hol található??
2015. jan. 29. 19:02
 4/12 anonim ***** válasza:
4%

Aki nem ért hozzá, minek ír?

Jézus korában a papoknak még lehetett feleségük.

Ezen kívül akkor azt tekintették férfinak, aki családfenntartó volt. Teljesen biztos, hogy főcímben emlékeztek volna meg róla, ha Jézusnak NEM LETT VOLNA felesége.

Ezzel együtt nem bizonyított.

Próbálj itt olvasni:

[link]

[link]

Ill. hallottam még Júdás evangéliumáról (amit persze nem Júdás írt), és amiben erről is lehet szó.

2015. jan. 29. 19:34
 5/12 anonim ***** válasza:

4-esnek igaza van abban, hogy miért nem olyanról tartasz prezentációt amihez értesz is.

Amúgy pedig nincs igaza. pontosan tudjuk hogy Jézusnak nem volt felesége. Mint ahogy pap sem volt, az Ő "papsága", akárcsak az Ő "királysága" nem evilágból való.

Jézus családi viszonyait pedig pontosan tudjuk:

[link]

2015. jan. 29. 22:11
 6/12 anonim ***** válasza:
87%

"Ti asszonyok a ti saját férjeteknek engedelmesek legyetek, mint az Úrnak. Mert a férj feje a feleségének, mint a Krisztus is feje az egyháznak, és ugyanő megtartója a testnek. De miképpen az egyház engedelmes a Krisztusnak, azonképpen az asszonyok is engedelmesek legyenek férjöknek mindenben. Ti férfiak, szeressétek a ti feleségeteket, miképpen a Krisztus is szerette az egyházat, és Önmagát adta azért; Hogy azt megszentelje, megtisztítván a víznek feredőjével az íge által, Hogy majd Önmaga elébe állítsa dicsőségben az egyházat, úgy hogy azon ne legyen szeplő, vagy sömörgözés, vagy valami afféle; hanem hogy legyen szent és feddhetetlen. Úgy kell a férfiaknak szeretni az ő feleségöket, mint az ő tulajdon testöket. Aki szereti az ő feleségét, önmagát szereti. Mert soha senki az ő tulajdon testét nem gyűlölte; hanem táplálgatja és ápolgatja azt, miképpen az Úr is az egyházat; Mert az Ő testének tagjai vagyunk, az Ő testéből és az Ő csontjaiból valók. Annakokáért elhagyja az ember atyját és anyját, és ragaszkodik az ő feleségéhez; és lesznek ketten egy testté. Felette nagy titok ez: de én a Krisztusról és az egyházról szólok." (Ef 5,22-32)

Jézusnak nem volt felesége, mert Jézus nem azért jött, hogy házasodjon, hanem azért, hogy megmentse az emberi fajt a pusztulástól. Ami engem illet, hajlok arra a feltételezésre, hogy Jézus ugyanolyan ember volt, mint Ádám, mielőtt kivette volna Isten az oldalcsontját, és megformálta volna belőle Évát. Az ember hiánylény, mivel amit kivett Isten Ádámból, az hiányzik a férfi nemből, amit pedig nem vett ki Ádámból, az a női nemből hiányzik, ezért súlyos tévelygés a homoszexualitás, mert az ember úgy lett megteremtve, hogy a férfi és a nő minden tekintetben kiegészítse egymást. Ugyanebből kifolyólag súlyos tévelygés a cölibátusi eskü erőltetése is, mivel ez Pál apostol szerint ajándék, egy khariszma (1Kor 7,7), amivel vagy rendelkezik valaki, vagy nem, de aki nem, az képtelen szexuális élet nélkül élni úgy, hogy ne deformálódjon el a személyisége, ráadásul tudható az is, hogy nem is képesek megtartani, legfeljebb kívülről nézve láthatatlan, de nagyon is létező mederbe terelik. Aki azonban rendelkezik a cölibátusi ajándékkal, az képes szexuális élet nélkül élni, de volt példa az egyháztörténelemben olyanra is, hogy ilyen ember megházasodott, és az asszony pokollá tette a férj mindennapjait.

Jézusnak vagy cölibátusi ajándéka volt, vagy ahogyan fentebb írtam, olyan ember volt, mint Ádám a bordaműtét előtt. Én az utóbbira fogadnék, ha amúgy szokásom lenne az ilyesmi, de ezt majd csak a Mennyben fogjuk megtudni, a Biblia ugyanis nem beszél erről, vagy nem ismerem még eléggé a Bibliát.

2015. jan. 29. 22:56
 7/12 anonim ***** válasza:
Nincs, mivel Jézusnak nem volt felesége.
2015. jan. 30. 08:57
 8/12 A kérdező kommentje:
nagyonszépen köszönöm mindenkinek!
2015. jan. 30. 15:39
 9/12 anonim ***** válasza:

Tényleg köszönöd?

Akkor miért van 0%-on a normális válasz?

2015. jan. 30. 19:43
 10/12 A kérdező kommentje:
Te nem is tudom miért vagy ezen az oldalon mert tudtom szerint ez az oldal azért van hogy ha nem tudunk valamit akkor megkédezzük maásotol azoktól akik tudjak. És szerintem a kritikáidat tarzsd meg magadnak.
2015. febr. 1. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!