Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi az az "égi szekér", amit a...

Mi az az "égi szekér", amit a tanúk követnek? Hol található az "égi szekér" kifejezés a bibliában?

Figyelt kérdés
sokszor hallottam, hogy ne higgyünk el mindent, amit mondanak nekünk, hanem bizonyosodjunk meg a bibliából, hogy TÉNYLEG úgy vannak-e azok a dolgok. engem nagyon izgat ez az égi szekér dolog, mert többször hallottam már, hogy a tanúk ezt az égi szekeret követik, bármerre menjen is, de mindezidáig én nem találtam meg ezt az égi szekeret a bibliában. kérem, aki tud, segítsen nekem, hol olvoshatok a bibliában égi szekérről, és hogy hol írja, hogy nekünk, földi embereknek ezt az égi szekeret követnünk kell. előrre is köszi a segítséget.
2015. jan. 10. 13:13
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Ezékiel első fejezetében találkozhatunk ezzel.Ezékiel látomásában Isten szervezetének égi részét egy égi szekér jelképezi, amely megállíthatatlanul halad előre, hogy véghezvigye Teremtőnk szándékát. Ha támogatjuk az Ő szándékát, például beszélünk róla másoknak, együttműködünk ezzel a jelképes szekérrel.
2015. jan. 10. 13:31
 2/20 A kérdező kommentje:
kérlek, pontos bibliaverset adj, amiben megtalálható az égi szekér kifejezés. köszönöm.
2015. jan. 10. 13:34
 3/20 anonim ***** válasza:
94%

az ezékiel 1-ső fejezetében végig erről a hatalms járműröl ad teljes leirást a Próféta

hogy néz ki és hogyan működik, és arról, hogy kik azok akik ott szolgálnak

Ezékiel látomást kapott Jehova égi szervezetéről, amelyet úgy látott, mint egy hatalmas égi szekeret. Rendkívül lenyűgöző ez a leírás azokról a hatalmas szellemteremtményekről, akik Jehova körül vannak (Ezékiel 1:4–10, NW).

2015. jan. 10. 13:59
 4/20 A kérdező kommentje:

oké, hol ír itt égi szekérről? ezt már mások is mondták, hogy itt, de hol? bemásolom ide az új világ fordításból : 10 Ami az arcaik hasonlatosságát illeti, mind a négynek volt egy-egy emberarca oroszlánarccal jobb felől, és mind a négynek volt egy-egy bikaarca bal felől; sasarca is volt mind a négynek. 11 Ilyenek voltak az arcaik. Szárnyaik pedig ki voltak terjesztve fölfelé. Mindegyiknek kettő volt, amelyek összeértek, és kettő befedte a testüket.

12 Mindegyik egyenesen haladt előre. Amerre a szellem akart menni, arra mentek. Nem fordultak el, amint mentek. 13 Ami az élő teremtmények hasonlatosságát illeti, kinézetre a tűzben égő szénhez hasonlítottak. Fáklyákra emlékeztető valami mozgott ide-oda az élő teremtmények között, a tűz pedig fényes volt, és villámok jöttek ki a tűzből. 14 Úgy jöttek-mentek az élő teremtmények, mint a villám.

15 Amint néztem az élő teremtményeket, íme, egy-egy kerék volt a földön az élő teremtmények mellett, mindegyik négyarcú élő teremtmény mellett. 16 Ami a kerekek kinézetét és szerkezetét illeti, a krizolit izzó fényére emlékeztettek; ugyanolyan volt mind a négy. Kinézetük és szerkezetük olyan volt, mintha kerék lett volna a kerék közepében. 17 Amikor mentek, mind a négy oldalukon tudtak haladni. Nem fordultak más irányba menet közben. 18 Talpaik félelmet keltően magasak voltak, és a talpaik tele voltak szemekkel körös-körül mind a négyüknél. 19 Amint mentek az élő teremtmények, a kerekek ott haladtak mellettük, és amikor az élő teremtmények fölemelkedtek a földről, a kerekek is fölemelkedtek. 20 Bármerre akart is menni a szellem, arra mentek, mert arra akart menni a szellem; és a kerekek fölemelkedtek szorosan mellettük, mert az élő teremtmény szelleme a kerekekben volt. 21 Amikor azok mentek, ezek is mentek, amikor azok megálltak, ezek is megálltak; és amikor fölemelkedtek a földről, a kerekek is fölemelkedtek szorosan mellettük, mert az élő teremtmény szelleme a kerekekben volt.

22 És az élő teremtmények feje fölött valami boltozatféle volt, olyan, amilyen a félelmetes jég szikrázása, kiterjesztve felül a fejük fölött. 23 A boltozat alatt pedig szárnyaik egyenesen álltak, egymás felé nézve. Mindegyiknek két szárnya volt, amellyel befedte emerről, és mindegyiknek két szárnya volt, amellyel befedte amarról a testét. 24 És hallottam szárnyaik hangját, nagy vizekéhez hasonló hangot, a Mindenhatóéhoz hasonló hangot, amint mentek, zúgásnak hangját, mint amilyen egy tábor hangja. Amikor megálltak, leeresztették szárnyaikat.

tehát mire gondolsz, hol ír égi szekérről?

2015. jan. 10. 14:35
 5/20 A kérdező kommentje:
és hol írja, hogy nekünk követni kéne azt? érdekes, mekkora hűhó van a körül, hogy szentlélek vagy szent szellem, meg hogy kereszt vagy oszlop, de amikor egy konkrét dologra kérdezek rá, ott simán belefér, hogy ugyan nincs benne a bibliában, de mi más lenne az, mint egy égi szekér. (megjegyezném, hogy egy tanú szerint csak privátban szabad írniuk, mert több vén hitehagyott oldalnak nevezte ezt a vallási oldalt, és e miatt szerintük nem lehet nyílvánosan hozzászólni, csak privátban) zsír.
2015. jan. 10. 14:39
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

ha megfigyelnéd akkor látnád hogy kerekei vannak és le van irva, hogy hogyan mozog,szerinted minek lehetne nevezni, egy kerekekkel rendelkező mozgó tárgyat amit Isten szelleme hajt, mint az autót a benzin.

szó szerint nincs irva a szekér szó de annak hivják,

a látomás arról szól hogy az angyalok is együtt haladnak Isten akaratával és mindenki aki szeretne vele haladni az nyilván követésnek nevezik.

2015. jan. 10. 17:48
 7/20 anonim ***** válasza:
0%
Semmi sem mutatja, hogy a jehovista szektáról lenne szó, ezt csak ők magyarázták bele. Már az Ószövetség is Jézust vetíti elő.
2015. jan. 11. 11:23
 8/20 A kérdező kommentje:
minek lehet nevezni egy olyan dolgot, aminek NEM 4 KEREKE VAN, ráadásul kerék forog kerékben, és BÁRMELYIK IRÁNYBA képes elindulni álló helyzetből, akár oldalra is, akár fölfelé is? háááát, szerintem ez semmiképpen nem szekér. kérdeztem volna azt, hogy miért nem kereszt, ugye? egyből hosszas fejtegetésbe kezdtél volna az eredeti szó eredeti jelentéséről. most meg nem is számít, hogy nincs benne a bibliában? biztos szekér, nem? hol marad a KÖVETKEZETESSÉG?
2015. jan. 11. 11:34
 9/20 anonim ***** válasza:
Nem a Tanúk nevezték el ennek első sorban nézz meg más forditás és olvasd el a fejlécet a lap tetején
2015. jan. 11. 13:24
 10/20 A kérdező kommentje:
a keresztet sem a tanúk nevezték el, így szerepel a károliban, mega king jones-ban is, de ők kiszúrták, hogy ott nem keresztről ír. itt sem szekérről beszél a biblia, ők mégis azt használják. hol a következetesség?
2015. jan. 12. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!