Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi az az "égi szekér", amit a...

Mi az az "égi szekér", amit a tanúk követnek? Hol található az "égi szekér" kifejezés a bibliában?

Figyelt kérdés
sokszor hallottam, hogy ne higgyünk el mindent, amit mondanak nekünk, hanem bizonyosodjunk meg a bibliából, hogy TÉNYLEG úgy vannak-e azok a dolgok. engem nagyon izgat ez az égi szekér dolog, mert többször hallottam már, hogy a tanúk ezt az égi szekeret követik, bármerre menjen is, de mindezidáig én nem találtam meg ezt az égi szekeret a bibliában. kérem, aki tud, segítsen nekem, hol olvoshatok a bibliában égi szekérről, és hogy hol írja, hogy nekünk, földi embereknek ezt az égi szekeret követnünk kell. előrre is köszi a segítséget.
2015. jan. 10. 13:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező,szeretném megkérdezni, hogy miért foglalkoztat téged ez a kérdés? Talán neked van elképzelésed erről, vagyis, hogy mire utal itt a Biblia?
2015. jan. 13. 12:11
 12/20 A kérdező kommentje:
igen, az elképzelésem az, hogy a biblia nem szekérre utal, azt, amire utal, annál jobban nem lehet leírni, mint ahogyan az a bibliában olvasható. amikor Isten valaminek a követésére utasította a népét, azt egyértelműen tudatukra adta,világosan, érthetően.
2015. jan. 13. 13:31
 13/20 anonim ***** válasza:
Ez igaz. De a Bibliában vannak jelkèpesen megfogalmazott dolgok. Pèldául az, hogy fussunk ki Nagy Babilonból. Ezeket nem lehey szó szerint èrteni. Ezeknèl fontos,hogy ismerjük a szövegkörnyezetet.
2015. jan. 14. 08:42
 14/20 A kérdező kommentje:
nagyon helyesen mondod. ennek az írásszövegnek a szövegkörnyezete hol támasztja alá, hogy ezegy szekér, illetve hogy ez a vezető testület amit követni kell?
2015. jan. 15. 16:44
 15/20 anonim ***** válasza:
Istennek minig volt nèpe. Az első százaban is volt egy fèrfiakbol álló csoport akigondoskodott a vezetèsről a gyülekezeteknek. Ma is lenni kell hasonlónak.
2015. jan. 31. 10:47
 16/20 A kérdező kommentje:
pl Isten trónjának is vannak kerekei. ezt konkrétan írja a biblia, nem?
2015. febr. 5. 18:23
 17/20 A kérdező kommentje:
tehervonat meg teherhajó... ajaj, tovább bonyolódik ez az égi szekér dolog. ugyanis az égi szekér: hajlékony. rugalmas. MIÉRT IS?
2015. febr. 24. 15:39
 18/20 anonim ***** válasza:
Szerintem ne foglalkozzál ezzel az égi szekérrel, mert még a végén magad is rájössz, hogy csupán az ostoba vitatkozásban tellik az örömed, és minden szavad egy lukas garazst nem érő kidobott pénz, amit mások felé gurítassz!
2015. febr. 24. 21:54
 19/20 A kérdező kommentje:
ez egy igazán szép válasz. ezt tanítják a katolikusok is: ez olyan szent titok, amit ember nem érthet meg. rossz érv. engem bizony érdekel ez a téma, és szeretnék rá választ kapni.
2015. febr. 25. 15:17
 20/20 anonim ***** válasza:

"mindezidáig én nem találtam meg ezt az égi szekeret a bibliában"

Több milliárd ember nem találta meg Istent sem a Bibliában, sem a természetben. Vajon miért? Mert ugyanolyan süketek-vakok és kötözködők, mint magad is vagy!

2015. febr. 28. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!