A zsidók Isten kiválasztott népe. Ez jelentheti azt, hogy a zsidók elpusztíthatatlanok?
"I-ten arr választotta Ábrahám, Izsák, Jákob leszármazottait, hogy az Õ útjain járjanak, cselekedvén igazs+agot és jogot.
Ez van leírva a Tórában."
Leírni le lehet sok mindent.Nézd,nem kell ahhoz lángésznek lenni,hogy világos legyen,hogy a cselekedeteik sokszor ellentétesek voltak az igaz Isten beszédeivel,ráadásul nem szégyellették azokat is Isten törvényének beállítani.És erről bárki megbizonyosodhat a Bibliából,nem én találtam ki.
Tehát nem arról van szó,hogy én okosabb vagyok az örökkévalónál,hanem arról,hogy ők próbálták a saját hasznukra az örökkévalót együgyűként eladni a világnak.
"miért választott egy olyan népet,amiről tudta előre,hogy nem fogják betartani?"
Az I-teni logikát emberésszel nehéz, majdnem, sõt, talán nem is majdnem lehetetlen. Ha néha úgy tûnik, hogy mégis, az vagy ritka kivétel, vagy csak látszat.
++++++
"cselekedeteik sokszor ellentétesek voltak az igaz Isten beszédeivel"
Így igaz. Amint azt meg is mondta, már az elején, azt is,hogy akkor bünti lesz ( nem is akármilyen ):
"És szólt az Örökkévaló Mózeshez Szináj hegyén, mondván: Szólj Izrael fiaihoz és
mondd nekik: ... ( 3Móz. 25:1-2 )
...
( Betegség és vereség, Éhínség és vadállatok, ostrom, összeomlás és száműzetés ) ( 3Móz. 26:14-39 )
de azt is megmondta, hogy
"... nem vetem és
nem utálom rneg őket, hogy végkép megsemmisítsem őket, hogy megbontsam velük való
szövetségemet, mert én vagyok az Örökkévaló" ( 3Móz. 26:44 )
Érted? Nem a zsidók valamiféle "kíválóságáért", hanem saját Magáért, mert Õ az Örökkévaló, áldott Õ, aki NEM BONTJA MEG SZÖVETSÉGÉT, amit egyszer megkötött.
Persze, a büntetés befejezésének feltétee a megtérés.
Azt is megmondta, hogy akkor újra összegyûjti a számûzöttekt, "ha az ég végén" volnának is.
Amint annak tanui lehetünk: a 20. sz. elején még csak kb 100 000 zsidó élt a Szentföldön, ma pedig kb 6 és félmillió és már 66 éve helyreállították Izrael Államot, mely azóta töretlenül fejlõdik, mocsávidék helyén város, stb.
Tehát mégiscsak arról van szó, hogy Te okosabb vagyol az Örökkévalónál, áldott Õ. Mint sok más gyerek. Abban különbözöl Tõle, hogy Õ mindent tud, Te meg mindent jobban. :)
Ez nem egészen így van. Isten egészen pontosan megmondta az okát annak, hogy miért nem mehetett be Mózes az ígéret földjére, és ez az ok nem az volt, amit mondasz:
"És eljutának Izrael fiai, az egész gyülekezet Cin pusztájába az első hónapban és megtelepedék a nép Kádesben, és meghala ott Miriám, és eltemetteték ott. De nem vala vize a gyülekezetnek, összegyűlének azért Mózes és Áron ellen. És feddőzék a nép Mózessel, és szólának mondván: Vajha holtunk volna meg, mikor megholtak a mi atyánkfiai az Úr előtt!....És szóla az Úr Mózesnek, mondván: Vedd ezt a vesszőt, és gyűjtsd össze a gyülekezetet te, és Áron, a te atyádfia, és szóljatok ím e kősziklának az ő szemeik előtt, hogy adjon vizet; és fakassz vizet nekik e kősziklából, és adj inni a gyülekezetnek és az ő barmaiknak. Vevé azért Mózes azt a vesszőt az Úrnak színe elől amint parancsolta vala neki.És összegyűjték Mózes és Áron a gyülekezetet a kőszikla elé, és monda nekik: Halljátok meg most, ti lázadók! Avagy e kősziklából fakasszunk-e nektek vizet? És felemelé Mózes az ő kezét, és megüté a kősziklát az ő vesszejével két ízben; és sok víz ömle ki, és ivék a gyülekezet és az ő barmai. És monda az Úr Mózesnek és Áronnak: Mivelhogy nem hittetek nekem, hogy megdicsőítettetek volna engem Izrael fiainak szemei előtt: azért nem viszitek be e községet a földre, amelyet adtam nekik." (4Móz 20,1-3:7-12)
"És halj meg a hegyen, amelyre felmégy, és takaríttassál a te népedhez, amiképpen meghalt Áron, a te testvéred a Hór hegyén, és takaríttatott az ő népeihez; Mivelhogy vétkeztetek ellenem Izrael fiai között a versengésnek vizénél, a Cin pusztájában Kádesnél: mert nem szenteltetek meg engem Izrael fiai között. Mert szemközt látod a földet; de arra a földre, amelyet én adok Izrael fiainak, oda nem mégy be." (5Mózes 32,50-52)
"Megharagíták a Meribáh vizeinél is, és baja támadt Mózesnek miattok, Mert megkeseríték az ő szívét, és gondatlanul szólt ajkaival." (Zst 106,32-33)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!