Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A zsidók Isten kiválasztott...

A zsidók Isten kiválasztott népe. Ez jelentheti azt, hogy a zsidók elpusztíthatatlanok?

Figyelt kérdés

2015. jan. 23. 08:31
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:

Bibliai válaszhoz internetes konkordanciát használj, kulcsszavas kereséssel.

Egyébként szerintem (szintén kötődik a bibliához) ígéretet kaptak arra, hogy megsokasítja Isten őket minden népek felett és azt is tudjuk, hogy Isten a kövekből is képes Ábrahámnak fiakat támasztani...és aki kárhoztató ítéletet mond rájuk, az maga is ítélet alá esik - ezeket nem szószerint idéztem, mondom konkordancia. Erre a kérdésre nem Istenes válasz szerintem nem létezik.

2015. jan. 23. 08:59
 2/26 anonim ***** válasza:
66%

A zsidók nem azért kiválasztottak, hogy elpusztíthatatlanok legyenek, hanem, hogy közöttük születik meg a messiás (felkent).

Meg is született, mint Jézus Krisztus, csakhogy a zsidók egy nagy hatalmas és erős megváltót vártak, aki a világ uralmat elhozza a számukra, és mivel Jézus nem ilyen volt, pontosabban nem vállalta fel ezt a szerepet, és még Isten fiának is nevezte önmagát, ezért az akkori zsidók keresztre feszítették.

De a zsidók még mind a mai napig várják, hogy majd csak eljön a messiás.

2015. jan. 23. 09:01
 3/26 anonim ***** válasza:
71%

Nem azt jelenti, hanem hogy a földi létben megdicsőülnek, mint kiválasztottak. De a kiválasztottság Jézus Krisztus születésére vonatkozott: (egyébkét teljesen abszurd lenne a tény, hogy egy eldugott kis településen megtestesült a Logosz, miért pont ott? elő volt ez készítve, a próféták által). Ettől kezdve kettévált ez a kiválasztottság-tudat a zsidók körében: mindazok akik hiszik Jézus Krisztust, tudnak erről, és keresztények lettek, akik nem, azok változatlanul kiválasztottság tudatban élnek, és úgy viselkednek, mint azok, akik halálra küldték Jézust, mert nem tetszett, hogy szombaton gyógyított, és hogy NEM egy földi uralomról beszélt, hanem azt mondta: Az én világom nem e világból való..

Ma már minden ember kiválasztott: Jézus Krisztus által történt ez a fordulat.

2015. jan. 23. 09:08
 4/26 anonim ***** válasza:
62%

Mint nemzet, feltétlenül, ehhez csak a Bibliát kell ismerni. Az egyes zsidó emberek azonban nagyon is elpusztíthatóak, ahogy az a hírek alapján megérthető, valamint a nácik és a középkori egyház rémtettei is erről tanúskodnak. Igaz ugyan, hogy Cion nem ismerte fel a meglátogatásának idejét, és a názáreti Jézusban nem ismerte fel a Messiást, de ennek oka többek között az is volt, hogy sok ószövetségi prófécia alapján ők egy olyan vezetőt vártak, aki beül Izrael királyi székébe, és nem ismerték fel a Bibliából, hogy előbb szenvednie kell a Messiásnak, meghalnia és feltámadnia. De azok a próféciák is be fognak teljesedni, amelyek arról szólnak, hogy a Messiás eljön a Földre, és Jeruzsálem fővárosban megalapítja az ezer éves királyságát, amit azzal fog elkezdeni, hogy ítélet alá vonja a nemzeteket, az ítélet alapja pedig az lesz, hogy hogyan bántak az Ő atyjafiaival, ami jelenti az egyházat is, de ugyanolyan hangsúllyal jelenti a zsidókat is, és mint József a testvéreinek, felfedi Magát az egész zsidóság előtt, és megbékül velük (Jóel 3,1-3:11-21;Zak 12, 6-14).

"Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő dicsőségének királyiszékébe. És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja. Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, amely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta. Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem; Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna? És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna? Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna? És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, amennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg. Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és az ő angyalainak készíttetett. Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom; Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem. Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked? Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, amennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg. És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre." (Mt 25,31-46)

2015. jan. 23. 10:09
 5/26 anonim ***** válasza:
72%
HA a kérdést úgy érted, hogy kihalnak-e halaha és eltűnnek, mint nemzet, nem fog ez bekövetkezni. AZt tudnod kell, hogy csak az ószövetségi időkben volt választott nép. Azóta Isten folyamatosan megengedi az életükben a nehézségeket.
2015. jan. 23. 10:25
 6/26 KZitus ***** válasza:
34%

Szervusz

Azért hozta létre Isten a zsidó népet, hogy biztosítsa általa a Messsiás megjelenését. Hatalmas kiváltságot veszítettek el, hiszen ez az ígéret nekik szólt:" 2Mózes 19:6 Ti pedig papok királysága és szent nemzet lesztek nekem.«

De azok nem fogadták el Krisztust. Az első századbanIsten már minden féle nemzetből választott a fent említett kiváltságra embereket. Péter apostol már nekik mondhatta el: "Ti azonban „választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, különleges tulajdonnak szánt nép vagytok hogy mindenfelé hirdessétek annak kitűnő tulajdonságait”, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságába hívott titeket. Mert egykor nem voltatok nép, most azonban Isten népe vagytok; azok voltatok, akik iránt nem tanúsítottak irgalmasságot, most azonban azok vagytok, akik iránt irgalmasságot tanúsítanak."1Péter 2:9,10

Miért, mitől lenne ma is még választott nép? Isten előtt ők is olyanok, mint a többi nemzet.

2015. jan. 23. 11:04
 7/26 anonim ***** válasza:
46%

Már nem azok

Ha megismerték volna a messiásukat maradhattak volna, Választott nép, és nekik lenne a kiváltságukban az igazságra tanitani a nemzeteket,

ezt a kiváltságukat a messiás meggyilkolásával elvesztették, és a Teremtő a nemzetekhez fordult, és azokból választott népet, magának hogy egységes imádatot mutassanak be neki és elvégezzék azt a feladatot melyet rájuk biz

Jézus messiási királyságában megszünnek a nemzeti különbözöségek ahogy a kezdetekben volt.

2015. jan. 23. 11:33
 8/26 Ozmium42 ***** válasza:
93%

A saját fülemmel láttam és hallottam, amikor Németh Sándor szó szerint azt mondta a tévében, hogy a zsidók legyőzhetetlenek, a zsidók elpusztíthatatlanok.

Akik szerint nem így van, azok gondolkodjanak el rajta, hogy ugyanazt a Bibliát olvassák mindannyian, amely állítólag egyértelmű, önmagát magyarázza, Szentlélek ereje stb...

2015. jan. 23. 16:05
 9/26 anonim ***** válasza:
34%
A zsidók nem Isten kiválasztódott népe.(Legfeljebb Jahvéé.)
2015. jan. 23. 17:48
 10/26 anonim ***** válasza:
52%

jól van, ateista Ozmiumka, ügyes vagy, de Németh Sanyitól nem fogunk kitérni a hitünkből. Ő annak a szóvivője, amit egy materialista libero párt alapított, (anno meg is mondták nekik, tessenek szíves lenni a szadeszre szavazni:D)))) Legyenek boldogok, nem törődünk velük.

Mi meg tetszünk szíves lenni tudomásul venni, Jézus Krisztus a megtestesült Logosz szavait. Többek közt, akik még nem hajlandók tudomásul venni ezt, és még mindig a földi dicsőségre kiválasztottaknak tartják magukat: nekik mondta az ÚR Jézus Krisztus eme meglehetősen ritkán idézett szavakat:

Jn8,44.

Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.

2015. jan. 23. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!