Ha Isten sosem téved, akkor mért buknak el nagyon sokan azok közül, akiket előre kiválasztott?
Talán annyit még, hogy mit értesz az alatt, hogy "előre kiválaszt".
Ugyan is a bibliában leírtak mindenkire vonatkoznak, és mindenkit hív, és az egyedek döntik el, hogy hallják vagy sem, eleve elrendelés nincs,
De ah tudnám hova tartozol, akkor talán jobban a képbe tudnék lenni.
#5 Primitív vagy, remélem ki fognak innen is tiltani.
Kedves kérdező, mi bajod van magaddal?:(
Sajnos szomorú dolog ez,
Ebből is látszik, hogy nem kapnak megfelelő Bibliai oktatást képzést, az emberek, a "vallások" ezreiben.
A 2. válaszoló vagyok.
Nos engem az érdekelne, hogy mielőtt megkeresztelkedtél, elgondolkodtattak e téged azon, mi a keresztelkedés, mivel jár, megtanították- e neked, hogy a biblia erkölcsi értéke szerint kell élned onnantól, vagy csak gyorsan "bekeresztelkedtél" valahova egy fellángolástól,
Jézus azt a parancsot adta, hogy a követője akkor keresztelkedjen meg, ha már erős alapra épít, és kiszámolva a költségeket, végig tud építkezni
Van egy olyan érzésem, hogy Te nem számoltál a keresztény élet "következményeivel"
Jézus nem mondta, hogy ha a követője leszel akkor burokban Fog tartani, és mindentől védve leszel.
Hogy milyen bibliai oktatásban volt részed a keresztelkedésed előtt, azt csak sejtem, de igazából nem is ide kellene segítségért fordulnod, hanem a pásztorokhoz.Ők azért vannak, hogy a nyájra Isten nyájára ügyeljenek, és segítsék őket.
A Pásztor ismeri minden egyes Juhnak a külsejét, és a hangját is.
Feltéve ha a Biblia alapján ellátja azokat a teendőit ami miatt Pásztornak lett kinevezve.
Sajnos mint sok egyéb ez is tanításbeli eltérést mutat, mert vagy nem olvasták, vagy nem értik, mit jelent Isten gyülekezetét vezetni, és arra vigyázni.
a számadás napján hogyan fognak az emberekkel ezek a személyek elszámolni?....
Sajnálom, hogy csúnyát írtam az előbb neked. De olyat soha nem mondunk valakinek, hogy ölje meg magát és nem gúnyoljuk, amikor nincs a toppon.
Ha tehetném visszaszívnám, de nem mindent lehet visszavonni. Van amit már késő.
Mivel Isten sokkal bölcsebb,és következetesebb mint az emberek legtöbbje,ezért meglehet,hogy a "kiválasztottság" fogalmát némileg félreértelmezed,mert neked is félreérthetően adták át mások az üzenetet.
"Szégyenlem, ahogy élek, és tudom, hogy ez neki nem tetszik, pedig már megtértem, be is merítkeztem, de visszajöttek ugyanazok a dolgok, amik régen, még talán jobban is ."
Ebből már láthatod is,hogy azt az Istent,aki előtt szégyenkezned kell azért,mert nem vagy tökéletes,emberek találták ki.Ha Isten tudja,hogy milyen vagy,akkor miért választott volna ki? azért,hogy ő összevont szemöldökkel elégedetlenkedjen,mert ez olyan jó érzés neki,és annak is örül,hogy téged mardos a bűntudat,kisebbségi érzés? Bizony mondom,ez az Isten emberi kitaláció.És nem Isten létét tagadom,hanem azt vallom,hogy figyelni kell,hogy ne vezessenek félre az emberek.
Ne szégyenkezz magad miatt! sohasem leszel tökéletes,csak törekedhetsz rá.Igyekezz jobb lenni önmagadhoz képest.Vissza fogsz esni,igen...háromszor fogod őt megtagadni,igen...mert ilyen az ember.Mindannyian ki vagyunk választva,az életre.A játék a lényeg,az út.Nincs olyan,hogy végcél,és nem kell a világot sem megváltani(tudom,nem is ez a célod)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!