Ateisták ti hogy vélekedtek a hívőkről?
"Az ateistáknak is tulajdonképpen hatalmas hitre van szükségük. Hiszik, hogy a nagyrobbanáskor minden pontosan a helyére repült, elhiszik Darwin tanát, elhiszik az evolucionisták nézetét, elolvassák és elhiszik. Bár nem szeretik ezt az szót de így van. :) "
Kedves grkaty!
Úgy látom, hogy nem igazán vagy képben az általad meghatározott állításokkal. Igaz az ősrobbanás még nem tény, ezért csak elhinni lehet, eddig nem volt teljesen bizonyítva, de vannak (többségében) tények, mint az evolúció. Lehet tagadni, attól még tény, és nem csupán Darwin "tana". Sok más tudós/tanulmány is alátámasztotta/bizonyította. Nem csak kitalálta valaki azt kész. Továbbá az ősrobbanás után sem repült minden csak úgy a helyére. Fizikai törvényeknek megfelelően alakultak anyaghalmazokból galaxisok, a galaxisokban csillagok, majd azok körül bolygók. Tagadhatod, de attól még változatlanul jelen van a gravitáció. Az ilyen dolgokat nem csak "olvassák az emberek és elhiszik".
igazabol ilyen aldozatnak latom oket...
mint irtak a pelenkas peldat, utanna ahogy az ember no folyamatosan kapja a vallasos nevelest indirekt modon is, mert korulotte mindenki angyalokrol meg jezuskakrol beszel, misere viszik mert a nagyi szerint mennie kell, idovel sokan hisznek istenben "mert hat mindenki mas is hisz benne"
kivancsi vagyok hany igazi hivo lenne felnottkorban ha nem lenne semmilyen befolyas alatt amig felno.
Nem buták (persze vannak kivételek), többnyire csak lusták és hiszékenyek.
Ami az ateista hitet illeti, nem hisznek, hanem elfogadják, amit tudunk/tudni vélünk.
Azért szívesen végre hajtanám az alábbi matematikai műveletet és megnézném a végeredményt:
{[(grkaty)-(vak istenhit)]+(tudásvágy,hogy megismerjük az ismeretlent)} * (elfogulatlan tényszerűséggel) = x
x=?
"kivancsi vagyok hany igazi hivo lenne felnottkorban ha nem lenne semmilyen befolyas alatt amig felno."
...én még arra is kíváncsi lennék, hogy hányan hinnének az ősrobbanásban és az evolúcióban, felnőtt korban első hallásra. Szerinted a józan ész melyikre tenné le a voksát?
Nincs egységes álláspontunk, a hívők felé. Ha lenne, akkor azzal lenne a gondunk (mi is emberek vagyunk).
Nincs olyan közösségi vágyunk, mint a SHIELD sorozat egyik részében (nem kell nekünk, isteni/természetfeletti erő).
A South Park 'hülye jövőképében', azt akarták mutatni, hogy nem a vallással van a gond (elsősorban), mert az emberek bármit kitalálnak, hogy legyen háború (most nem jut eszembe a réstmz címe).
Más sorozatrészről, vagy filmről nincs tudomásom (mármint, ahol az ateizmusról, vagy az ateistákról vélekednek). Hozzáteszem, hogy tudom: Brian Griffin a Family Guy című amerikai televíziós rajzfilmsorozat szereplője is, ateista (de ez, nem igazán került előtérbe).
Én személy szerint, agnosztikus ateista vagyok:
A kérdésre, igazán választ adva - ezt az egyéntől függ. Ha nem téríteni szeretne, vagy csak a vallásáról beszélni, akkor tegye nyugodtan a dolgát.
Értem az, amiről beszélsz, de ez, nem fog működni!
1. Iránt már több éve célbavették. Mennyiszer jelentették be, hogy mindjárt mennek és ... semmi nem történt!
Ez van, katonai puccs nélkül, kivitelezhetetlen lenne ez az egész - ez sem megy, olyan könnyedén.
2. Agymosás - csináljuk ezt, szovjetekhez méltóan? Nanee...!
Lehet, hogy lesz valami, de nem ilyen, agresszív módon, ahogyan te írod, ráadásul, most idézhetek újra magam: "az emberek bármit kitalálnak, hogy legyen háború."
Irigylem őket,de nagyon.
Könnyebb lehet az életük,bele tudnak nyugodni olyan dolgokba,amikbe különben nem tudnának.Bíznak abbanmhogy valaki mindig törődik velük,segíti őket,még ha nem is látják hogyan éppen abban a pillanatban.
Állítólag a hívő emberek jobban és hamarabb gyógyulnak meg a betegségeikből,azt még nem tudni,hogy egyszerűen a hit segíti-e őket,mintha placebo lenne,vagy az ima,az imádkozás folyamata ad nekik valami pluszt.
Szerintm jobb nekik,hogy hinni tudnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!