Szeretnék minél több választ kapni arra a kérdésre, hogy az emberek vallásosak avagy nem hívők/ateisták?
Erről létezik statisztika, bár biztos torz. Ugyanis akinek a leghalványabb köze is van bármiféle hithez, az hívőnek vallja magát. Akkor is, ha a hitével csak a halála előtt foglalkozik 5 percet.
Az alapvetően ateisták aránya valahol 25 és 50% között lehet a nem szélsőséges országokban.
*alapvetően: itt arra gondolok, hogy inkább ateista, mint hívő. Vannak átmenetek.
Ne viccelj már! Ha tízezer választ kapnál is itt a GYK-n, az semmiképpen sem lenne reprezentatívnak minősíthető, csupán azt tudhatnád meg, hogy a jelenleg gépnél ülő magyar internetezők világának az a része, amelyik a GYK közösségét képezi és téged válaszra is méltat, hogyan oszlik meg a világnézetek alapján. Ez alapján elég meredek még kisebb mértékű következtetés levonása is. Egyébként én hívő vagyok, de nem naiv.
Eszembe jut egy vicc, bocs, ha már valaki olvasta:
A biológus, a fizikus és a matematikus vonatoznak át Európán. A biológus kifelé bámul az ablakon. Amikor a távolban meglát egy fekete tehenet egy tehéncsorda közepén, felderül az arca, és így kiált fel:
-Jé! Nem is tudtam, hogy Hollandiában vannak fekete tehenek!
Erre a fizikus is felnéz:
-De drága barátom! Helytelen a megállapítása. Így helyes: Hollandiában van egy fekete tehén.
Erre már a matematikus is felfigyel:
-Önök tévednek. A megállapítás így helyes: Hollandiában van legalább egy olyan tehén, amelyiknek legalább az egyik fele fekete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!