Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a helyes keresztény viselke...

Mi a helyes keresztény viselkedés?

Figyelt kérdés
Mennyire szabad kimutatni az érzelmeket és mennyire szabad elfojtani őket?

2015. jan. 18. 00:30
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

Nem rég történt egy eset! Két barát beszélgetett. Az egyik szakmája az, hogy őszintén beszélgessen az emberekkel és segítsen nekik. A barátja segítséget kért tőle közvetve, és utána őszintén elmondta a véleményét, hogy sajnos nem ért semmit a segítsége és nem vitte előrébb. Ezen pedig 'vérig' sértődött! Én akkor is azt mondom fő az őszinteség! Én nem szeretem ha belehazudnak a képembe! Nem bunkónak kell lenni, csak őszintének!

Visszatérve az imához! Kérj és adatik!

2015. jan. 20. 19:40
 32/36 anonim ***** válasza:

Kedves őrlődő, gyötrődő Kérdező!

Teljes szívemből megértelek, és szeretnék rajtad valahogy segíteni. Korábbi énemre emlékeztetsz, és fiamra, aki most ugyanezekkel a kérdésekkel küzd. Csak nagy-nagy szeretettel tudok irántatok érezni, és olyan megható számomra az őszinteségetek. Azt kell, hogy mondjam, mint hívő ember, hogy az Úr végtelenül szereti az ilyen őszinte embereket, és biztos vagyok benne, hogy meg fogod találni a helyes válaszokat, ha nem adod fel, és keresed azt, mint az igazgyöngyöt!

Jézus mondta:

"Hasonlatos a mennyeknek országa a szántóföldben elrejtett kincshez, amelyet megtalálván az ember, elrejté azt; és a felett való örömében elmegy és eladván mindenét amije van, megveszi azt a szántóföldet. Ismét hasonlatos a mennyeknek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres, és találván egy drágagyöngyre, elméne, és mindenét eladván amije volt, megvevé azt." (Mt13:44-46)

Én azt tanácsolom, hogy ne add fel, és meg fogod találni kérdéseidre a helyes választ. Azért kaptál most egy-két használható választ is a hozzászólások között. Indulj ki azokból, és ajánlom figyelmedbe a következő előadásokat:

[link]

[link]

A jó Isten áldjon meg! ;)

2015. jan. 20. 22:02
 33/36 Girgoy ***** válasza:

Kérdező! Bármilyen furán hangzik, ha valaki eljut egy ilyen "szär a világ és én sem vagyok jobb" állapotba, az akár pozitív is lehet, mint egy út első lépése.

Az emberben lévő termetett vágyak alapvetően nem rosszak, a rossz csak az, amivel az ember visszaél. Pl. az "étvágy"-gyal önmagában nincs semmi gond, mert az embert arra hajtja, hogy a teremtett világgal egyesülve önmaga létét fenntartsa. De evéssel (tiltott fa) jött be az emebrbe a bukás is, és evéssel (Eucharisztia/Oltáriszentség) egyesül az ember az üdvözítő Krisztussal is. Ugyanígy a nemi vágy is önmagában nem rossz, mert önmaga fejlesztésére, kiteljeítésére, a szeretetben való egyesülésre és új élet létrehozására hajtja az embert. A rossz az, ha elvétjük az eredeti célt és fűvel-fával kefélünk, kiüresítve az egész misztériumot és persze, hogy ettől nem leszünk boldogok, hanem csak kiégünk. Vagy a dicsőség iránti vágy sem rossz alapvetően, mert így tudunk győzedelemeskedni a rosszon és az egész világ felé emelkedni az örök életet elérni! A rossz az, ha múlandó dolgok, múlandó dicsőség iránt vágyunk és így elveszítjük a fontosabbat: átgázolunk másokon, hajszoljuk a pénzt, agresszívek leszünk retén értékrenddel és nem leszünk boldogok.

Egyszóval: nem a teremtett ember a romlott alapvetően, mert a mi vágyaink nagy célok felé hajtanak, amelyek nagyobbak a világnál! A probléma az, hogy a vágyainkat rossz irányba fordítjuk, kisebb, értelmetlenebb dolgok felé. Erre próbál minket rávenni az Ősellenség is. De ez önmaghunk és mások pusztulásához vezet, azért érezzük olyan szärul magunkat és a világot. Pedig az ember képes jól is "működni" és hasznos tetteket véghezvinni.

De van ebből kivezető Út, mert Isten és az Ő szeretete hatalmasabb az egész világnál, és minket is a világ felé tud emelni, hiszen azért teremtett minket, hogy mi is Hozzá hasonló Urak legyünk a világ felett. Olvasd el ezt, akár többször is, míg minden apró részlet elnyeri a maga jelentőségét:

Lk 15,11. Monda pedig: Egy embernek vala két fia;

12. És monda az ifjabbik az ő atyjának: Atyám, add ki a vagyonból rám eső részt! És az megosztá köztök a vagyont.

13. Nem sok nap mulva aztán a kisebbik fiú összeszedvén mindenét, messze vidékre költözék; és ott eltékozlá vagyonát, mivelhogy dobzódva élt.

14. Minekutána pedig mindent elköltött, támada nagy éhség azon a vidéken, és ő kezde szükséget látni.

15. Akkor elmenvén, hozzá szegődék annak a vidéknek egyik polgárához; és az elküldé őt az ő mezeire disznókat legeltetni.

16. És kívánja vala megtölteni az ő gyomrát azzal a moslékkal, a mit a disznók ettek; és senki sem ád vala néki.

17. Mikor aztán magába szállt, monda: Az én atyámnak mily sok bérese bővölködik kenyérben, én pedig éhen halok meg!

18. Fölkelvén elmegyek az én atyámhoz, és ezt mondom néki: Atyám, vétkeztem az ég ellen és te ellened.

19. És nem vagyok immár méltó, hogy a te fiadnak hivattassam; tégy engem olyanná, mint a te béreseid közül egy!

20. És felkelvén, elméne az ő atyjához. Mikor pedig még távol volt, meglátá őt az ő atyja, és megesék rajta a szíve, és oda futván, a nyakába esék, és megcsókolgatá őt.

21. És monda néki a fia: Atyám, vétkeztem az ég ellen és te ellened; és nem vagyok immár méltó, hogy a te fiadnak hivattassam!

22. Az atyja pedig monda az ő szolgáinak: Hozzátok ki a legszebb ruhát, és adjátok fel rá; és húzzatok gyűrűt a kezére, és sarut a lábaira!

23. És előhozván a hízott tulkot, vágjátok le, és együnk és vígadjunk.

24. Mert ez az én fiam meghalt, és feltámadott; elveszett, és megtaláltatott. Kezdének azért vígadni.

2015. jan. 21. 09:50
 34/36 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező. Én már írtam a kérdésed alá nyilvánosan de így privátban is beszélgetnék veled.

Láttam milyen szép dolgokat képzeltél el és hogyan szeretnél élni de sajnos ez ebben a világrendszerben nem könnyen elérhető.

Bennünk van a vágy hogy sokáig szeretnénk élni boldog és jó körülmények között.

De fel tetted az egyik kommentedben a kérdést hogy mi miatt van most ennyi rossz dolog.

Tudod ezért nem istent kell hibáztatnunk. Nem ő a felelős ezekért a dolgokért. De nézd csak mit ír a Biblia az 1 János 5:19-ben : "Tudjuk, hogy az Istentől származunk, de az egész világ a gonosz hatalmában van."

Látod most nem Isten uralkodik a föld felett ezért van ennyi szörnyűség és szenvedés. Kíváncsi vagy rá hogy vajon mi vár ránk a jövőben a Biblia szerint??

2015. jan. 22. 14:05
 35/36 Girgoy ***** válasza:

Díjazom az előző jószándékát, de:

1. Ez szerintem nem privát üzenet. :)

2. Nem hiszem, hogy sokat dobna a Kérdező hangulatán az a téves értelmezés, hogy jelenleg a világ a Sátán hatalmában van.

Ez utóbbit a Sátán akarja elhitetni. Merthogy:

1. A bukás után a kígyót a bukott (!) ember lába ALÁ alázta Isten!

2. Káinnak - aki nem megváltott ember volt - is mondta Isten mielőtt elkövette a testvérgyilkosságot, hogy ha a gonosz az ajtaja előtt ólálkodik, akkor is uralkodni tud felette!

3. Minden teremtmény, így az anygalok (köztük a bukott ördögök is) és az állatok is szolgáló lényeknek lettek teremtve, egyedül az ember lett Istenhez hasonló uralkodó lénynek teremtve! Ez uralkodás alapvető lényegi tartozéka az embernek, míg a Sátánnak nem!

4. A Sátán csak annyira képes uralomra szert tenni, amennyire az ember ezt engedi neki. Ezt csak hazugságokkal, trükkökkel, erőszakos nyomulással tudja elérni, de nem "lazán természetes" módon.

5. Kezdetben Isten a fizikai teremtett világ, és kimondottan az állatok feletti uralomra teremtette az embert. Amikor a bukott angyalok a földre vettettek, akkor Krisztus a tanítványainak hatalmat adott felettük is! Merthogy ők alábuknak, mi meg ha legyőzzük őket, a mennybe emelkedünk, ahol a démonok felett már győzelmet aratott angyalok is vannak.

6. Feltámadása után Krisztus megmondta, hoyg néki adatott minden hatalom a mennyben és a földön, tehtá nem a Sátánnak!

Most sietek, de a fnetieket mind lehet bibliai idézettel igazolni. A valós helyzet tehát az, hogy a természetes adott állapot az, hogy Isten továbbra is korlátlan hatalommal rendelkezik a világ felett (nem is lehet másképp elképzelni, aki egy kicsit is ismeri Őt, az ezt tudja), és emellett Krisztus tanítványai továbbra is természetszerűen uralkodó lények, akár fizikai, akár szellemi szolgák felett. Ha a Sátán és angyalai mégis befolyásra tesznek szert a világban, az csak az ember balf***ságának köszönhető. De lehet ellene tenni!

Remélem, Kérdező, ez segít. Lassan talán lecserélheted ezt a nickedet is... ;)

2015. jan. 22. 17:12
 36/36 Pietrosol ***** válasza:

Lucifer-666!

A bölcsességemet számos példával tudnám cáfolni.

Nagyon túlpörögöd az életet, nézd meg mi az, ami ezt átéli.

Szerinted lehet gondolattal irányítani anyagot?

2015. jan. 22. 21:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!