Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez keresztény viselkedés?

Megfelelő kérdése:

Ez keresztény viselkedés?

Figyelt kérdés

Többször láttam a környékünkön egy tanút, aki szokásos módon járta az utcát, öltönyben valakivel és térítgetett.

Nemsokára egy társasággal láttam, akik biztos nem voltak azok, a srác is lazán volt öltözve, 2 fiú és két lány. Az egyik biztosan a barátnője volt, mert valójában illett is hozzá. Mentek valahova szórakozni éppen. Teljesen az ellentéte volt a korábbi viselkedésének.

Gondoltam, kiszállt a buliból, visszament a világba.

Erre pár hétre rá látom, hogy ismét térítget valakivel. Ekkor azt gondoltam, hogy úgy látszik, visszatért.

Viszont nem sokkal később, ismét ugyan olyan laza cuccban láttam ugyan azzal a lánnyal, amint éppen kiszálltak a kocsiból valahol.

Ekkor már nem tudtam eldönteni, hogy mi van.

Rá egy hétre ismét térítgetett valakivel az utcán, a szokásos öltönyben, stílusban.

A kis fickót még el sem lehet téveszteni, vagy összekeverni valakivel, annyira egyedi jelenség.

Mi erről a véleményetek?

2014. dec. 15. 10:15
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
A társaság és a lány biztos, hogy nem volt tanú, azokat látásból azért nagyrészt ismerem és nem is viselkedtek úgy egyértelműen.
2014. dec. 15. 10:21
 2/12 anonim ***** válasza:
67%

...és ezzel mi a probléma? Az én férjem is ha a gyülekezetbe megyünk, vagy az embereknek hirdetjük az Isten királysága /országa/ jó hírét, nagyon csinos az öltönyben, nyakkendöben /tetszik is nekem nagyon :) /.

Ugyanakkor járunk a barátainkkal kirándulni, azután rendszeresen bemegyünk a vendéglöbe, én személy szerint nagyon szeretem a pizzát és hozzá a sört ....

Talán kirándulni, kerékpározni, fottbalozni, korcsolyázni szükséges hogy öltönyben és nyakkendöben legyen?

:D

2014. dec. 15. 10:25
 3/12 Andizsuzsi ***** válasza:
64%

Nem gondolom, hogy Jehova Tanúi csak öltönyben járhatnak és azt sem, hogy tilos nekik autóval közlekedniük.

Mi nem fér össze a keresztény viselkedéssel szerinted az általad leírtakban?

2014. dec. 15. 10:26
 4/12 anonim ***** válasza:
57%
Kedves Andizsuzsi le lettünk pontozva :D.
2014. dec. 15. 11:14
 5/12 Andizsuzsi ***** válasza:
75%
Le :) Kár, hogy a kérdező csak pontozott, és nem válaszolt arra, amit kérdeztem. De szíve joga. Továbbra sem értem, hogy miért nem keresztényi viselkedés az, ha valaki a barátaival szórakozni megy (még az sem biztos, hogy oda mentek, lehet, hogy könyvtárba:).
2014. dec. 15. 11:23
 6/12 anonim ***** válasza:
71%

Elolvastam kétszer is, de én se értem, mi ebben az, ami szerinted nem keresztényi. Végül két lehetőségre jutottam.

Az első, hogy a hangsúly az autón van. Az köztudottan az ördög szekere, hiszen hogy tudna másként anélkül haladni, hogy ló vontatná.

A második, hogy egy buta kis provokátor vagy, egy a sok közül.

2014. dec. 15. 11:41
 7/12 anonim válasza:
59%
Én ugyan nem vagyok keresztény oly annyira,hogy már volt is vitám a Jehova tanúival,de ettől eltekintve szerintem nekik is lehet magánéletük és nem kötelező mindig öltönyben lenni.
2014. dec. 15. 11:45
 8/12 anonim ***** válasza:
36%
Nem értem mi a probléma ezzel. Gondolom te sem öltönyben mész aludni vagy bevásárolni.
2014. dec. 15. 12:14
 9/12 KZitus ***** válasza:
52%

Szia

Ez a kérdés és alulírás tipikus : kákán is csomót.....

2014. dec. 15. 17:32
 10/12 KZitus ***** válasza:
43%
egyébként igen, ez akár keresztényi viselkedés is....
2014. dec. 15. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!