Ha hiszel Istenben, de az evolúció elég meggyőzően hangzik, akkor mi van? Hogy lehet ezt összefésülni?
"Nézőpont kérdése, hogy mi a magasabb rendű. "
Igen, ez így van. Attól függ ilyen szempontok alapján vizsgálódunk.
nem lehet összefésülni.
ugyan is a teremtő Isten azért teremtő mert létre tud hozni élődolgokat mivel Ő az élet forrása. És nemük szerint teremtette az élőlényeket, és nem egyikből alakult ki a másik,
Minden élőlény a saját nemén belül szaporodik.
(1Mózes 1:20–25) 20 Majd ezt mondta Isten: „Pezsdüljenek a vizek az élő lelkek sokaságától, és repdeső teremtmények repüljenek a föld felett az égbolt színén!” 21 És Isten megteremtette a nagy tengeri szörnyeket, és mindenféle mozgó, élő lelket teremtett, amely a vizekben kezdett nyüzsögni a maga neme szerint, és mindenféle szárnyas repdeső teremtményt a maga neme szerint. És látta Isten, hogy ez jó. 22 Isten ezután megáldotta őket, ezt mondva: „Legyetek termékenyek, sokasodjatok, és töltsétek be a tengerek vizét, és a repdeső teremtmények is sokasodjanak a földön!” 23 Így lett este és reggel: ötödik nap. 24 Majd ezt mondta Isten: „Hozzon elő a föld élő lelkeket a nemük szerint: háziállatokat, csúszó és mászó állatokat és a föld vadállatait a maguk neme szerint!” És ez így is lett. 25 Isten kezdte megalkotni a föld vadállatait a nemük szerint, a háziállatokat a nemük szerint, és minden földi csúszó és mászó állatot a maga neme szerint. És látta Isten, hogy ez jó.
s végül nem a Majomból alakult ki az ember:
(1Mózes 1:26–28) 26 Majd ezt mondta Isten: „Alkossunk embert a mi képmásunkra és hasonlatosságunkra, és uralkodjon a tenger halain, az egek repdeső teremtményein, a háziállatokon, az egész földön, és minden földi csúszó és mászó állaton.” 27 És Isten megteremtette az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette; férfinak és nőnek teremtette őket. 28 Isten ezután megáldotta őket, és ezt mondta nekik Isten: „Legyetek termékenyek, sokasodjatok, töltsétek be a földet és hajtsátok uralmatok alá; uralkodjatok a tenger halain, az egek repdeső teremtményein, és minden élő teremtményen, amely a földön mozog.”
amint láthatod Isten tájékoztat afelől, hogy a teremtés utolsó szkaszában teremtette meg az embert, akinek azt a feladatot adta, hogy a megteremtett élőlényeket szeretettel gondozza, és a maga nemében Ő is szaporodjon, ennél fogva az ember emberrel szaporodik.
Egy szempontbóp minden létesült egyenlő: van. De a szellemi úton fontos, ott nem elég, hogy "van", mert magától csak az elbomlás felé halad. 13-ban mondtam, a tudatállapotok hierarchiájából lehet eldönteni mi magasabb rendű. Enélkül nincs szellemi élet, szellemi emelkedés, ezt tudni kell.
Szólények vagyunk, a világ Szóval teremtetett.
Ez nem jön "magától" létre a lábasfejúből, az okapiból és másból sem:
" Még nyílnak a völgyben a kerti virágok,
Még zöldel a nyárfa az ablak előtt,
De látod amottan a téli világot?
Már hó takará el a bérci tetőt. "
*
Az Ember az első: abból deriválódtak a lények. A Kezdet Embere - Adam Quadmon.
A kézből mindenféle deriválódhat: és fajspecifikusan "ügyesebb" is lesz: abban. Soha nem fogok olyan szép hálót szőni, mint a pók, olyan tökéletes geometriájú lépet készíteni, mint a méh- de a méh nem tud olyat gondolni: á, inkább hálót készítek. Determinált. A szabadságfok szerint is elképzelhető egy hierarchia.
"minek is kell fegyvert veretni/belőled, arany öntudat!"
De ilyet írhat az ember:
"Hallottam sírni a vasat,
hallottam az esőt nevetni.
Láttam, hogy a mult meghasadt
s csak képzetet lehet feledni;
s hogy nem tudok mást, mint szeretni,
görnyedve terheim alatt -
minek is kell fegyvert veretni
belőled, arany öntudat!"
Persze, az állatok is hoznak döntéseket, gondolkodnak, kommunikálnak, dolgoznak, építkeznek. Jobban sző a pók, gyorsabban fut a gepárd stb. mint az ember.
Nem értesz, de nem baj. Jó éjszakát, elfáradtam.
22-es vagyok
A kérdésed az hogy az evolúciót hogyan lehet össze fésülni Istennel
Erre válaszoltam,
Ugyan is az evolúció az egy elmélet egy esetleges kialakulásról miként az egyik rendüből fejlődik más magasabb életforma
A Teremtő pedig nem evolúció elmélettel hozott létre életeket.
ez csak emberi elmélet és az is marad a Teremtés pedig tény....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!