Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha hiszel Istenben, de az...

Ha hiszel Istenben, de az evolúció elég meggyőzően hangzik, akkor mi van? Hogy lehet ezt összefésülni?

Figyelt kérdés

2015. jan. 11. 21:34
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:

"Nézőpont kérdése, hogy mi a magasabb rendű. "

Igen, ez így van. Attól függ ilyen szempontok alapján vizsgálódunk.

2015. jan. 11. 22:45
 22/60 anonim ***** válasza:
18%

nem lehet összefésülni.

ugyan is a teremtő Isten azért teremtő mert létre tud hozni élődolgokat mivel Ő az élet forrása. És nemük szerint teremtette az élőlényeket, és nem egyikből alakult ki a másik,

Minden élőlény a saját nemén belül szaporodik.

(1Mózes 1:20–25) 20 Majd ezt mondta Isten: „Pezsdüljenek a vizek az élő lelkek sokaságától, és repdeső teremtmények repüljenek a föld felett az égbolt színén!” 21 És Isten megteremtette a nagy tengeri szörnyeket, és mindenféle mozgó, élő lelket teremtett, amely a vizekben kezdett nyüzsögni a maga neme szerint, és mindenféle szárnyas repdeső teremtményt a maga neme szerint. És látta Isten, hogy ez jó. 22 Isten ezután megáldotta őket, ezt mondva: „Legyetek termékenyek, sokasodjatok, és töltsétek be a tengerek vizét, és a repdeső teremtmények is sokasodjanak a földön!” 23 Így lett este és reggel: ötödik nap. 24 Majd ezt mondta Isten: „Hozzon elő a föld élő lelkeket a nemük szerint: háziállatokat, csúszó és mászó állatokat és a föld vadállatait a maguk neme szerint!” És ez így is lett. 25 Isten kezdte megalkotni a föld vadállatait a nemük szerint, a háziállatokat a nemük szerint, és minden földi csúszó és mászó állatot a maga neme szerint. És látta Isten, hogy ez jó.

s végül nem a Majomból alakult ki az ember:

(1Mózes 1:26–28) 26 Majd ezt mondta Isten: „Alkossunk embert a mi képmásunkra és hasonlatosságunkra, és uralkodjon a tenger halain, az egek repdeső teremtményein, a háziállatokon, az egész földön, és minden földi csúszó és mászó állaton.” 27 És Isten megteremtette az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette; férfinak és nőnek teremtette őket. 28 Isten ezután megáldotta őket, és ezt mondta nekik Isten: „Legyetek termékenyek, sokasodjatok, töltsétek be a földet és hajtsátok uralmatok alá; uralkodjatok a tenger halain, az egek repdeső teremtményein, és minden élő teremtményen, amely a földön mozog.”

amint láthatod Isten tájékoztat afelől, hogy a teremtés utolsó szkaszában teremtette meg az embert, akinek azt a feladatot adta, hogy a megteremtett élőlényeket szeretettel gondozza, és a maga nemében Ő is szaporodjon, ennél fogva az ember emberrel szaporodik.

2015. jan. 11. 22:55
 23/60 Peter__Griffin ***** válasza:
0%
Darwin=isten. Tessék, probléma megoldv.
2015. jan. 11. 22:58
 24/60 A kérdező kommentje:
Te teljesen másról beszélsz, ne haragudj. Persze, hogy ember emberrel szaporodik. Persze, hogy Isten az élet forrása. Persze, hogy nem egyik nemből lett a másik. Ilyenekre hol utaltam én vagy bármelyik válaszoló? Nem értelek. Ködösítesz, terelsz. Asszem a többiek értik a kérdést, várok még okos válaszokat.
2015. jan. 11. 23:00
 25/60 anonim ***** válasza:
65%

Egy szempontbóp minden létesült egyenlő: van. De a szellemi úton fontos, ott nem elég, hogy "van", mert magától csak az elbomlás felé halad. 13-ban mondtam, a tudatállapotok hierarchiájából lehet eldönteni mi magasabb rendű. Enélkül nincs szellemi élet, szellemi emelkedés, ezt tudni kell.

Szólények vagyunk, a világ Szóval teremtetett.

Ez nem jön "magától" létre a lábasfejúből, az okapiból és másból sem:

" Még nyílnak a völgyben a kerti virágok,

Még zöldel a nyárfa az ablak előtt,

De látod amottan a téli világot?

Már hó takará el a bérci tetőt. "

*

Az Ember az első: abból deriválódtak a lények. A Kezdet Embere - Adam Quadmon.

A kézből mindenféle deriválódhat: és fajspecifikusan "ügyesebb" is lesz: abban. Soha nem fogok olyan szép hálót szőni, mint a pók, olyan tökéletes geometriájú lépet készíteni, mint a méh- de a méh nem tud olyat gondolni: á, inkább hálót készítek. Determinált. A szabadságfok szerint is elképzelhető egy hierarchia.

"minek is kell fegyvert veretni/belőled, arany öntudat!"

De ilyet írhat az ember:

"Hallottam sírni a vasat,

hallottam az esőt nevetni.

Láttam, hogy a mult meghasadt

s csak képzetet lehet feledni;

s hogy nem tudok mást, mint szeretni,

görnyedve terheim alatt -

minek is kell fegyvert veretni

belőled, arany öntudat!"

2015. jan. 11. 23:06
 26/60 A kérdező kommentje:
Jól van, nagyon költőien fogalmazol, csak teljesen elbeszélünk egymás mellett. Egyébként az állatok is hoznak döntéseket, ha nem is tesznek képesseiket meghaladó dolgokat. Ahogy az ember sem.
2015. jan. 11. 23:14
 27/60 anonim ***** válasza:
90%

Persze, az állatok is hoznak döntéseket, gondolkodnak, kommunikálnak, dolgoznak, építkeznek. Jobban sző a pók, gyorsabban fut a gepárd stb. mint az ember.

Nem értesz, de nem baj. Jó éjszakát, elfáradtam.

2015. jan. 11. 23:20
 28/60 anonim ***** válasza:
0%

22-es vagyok

A kérdésed az hogy az evolúciót hogyan lehet össze fésülni Istennel

Erre válaszoltam,

Ugyan is az evolúció az egy elmélet egy esetleges kialakulásról miként az egyik rendüből fejlődik más magasabb életforma

A Teremtő pedig nem evolúció elmélettel hozott létre életeket.

ez csak emberi elmélet és az is marad a Teremtés pedig tény....

2015. jan. 11. 23:22
 29/60 anonim válasza:
60%
Sosem késő felnőni és meseként kezelni a meséket.
2015. jan. 11. 23:33
 30/60 anonim ***** válasza:
Erdekes dolgok.
2015. jan. 11. 23:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!