Melyék az a keresztény vallás amely nem fogadja el a JHWH nevet?
Valaki irt nekem egy privátot,hogy van olyan keresztény vallás amely nem fogadja el Isten nevét.
Csak azt szeretném tudni,hogy mely az a KERESZTÉNY vallás amely nem fogadja el ezt a Nevet.
Köszönöm!
"Kedves 6 !Az eredetiben nem Jehova van"
Egyrészt NINCS eredeti! A későbbi másolatokban valóban nincsen.
"Szánalmas,hogy az elferdített kitoldott igeversel bizonyitod"
Ki is hamisít, ha az Ószövetségből idézett versekből is kihagyta sok fordító Isten nevét, méghozzá mindenféle elfogadható bibliai indok nélkül. Nem voltál elég figyelmes, ugyanis leírtam, hogy a görög szent szövegek Jézus nevét NEM Jehova neve helyett, vagy "folytatásaként" használja, hanem tőle függetlenül.
"Ha Isten neve üdvözít akkor Jézus áldozata hiábavaló volt."
Ez éppolyan vallásos hazugság, mint elsőre is az volt! A Biblia szerint Jehova akarata volt Jézus váltsága, tehát a Mindenható Isten gondoskodott a váltságról Jézus személyében, maga Jézus ismerte el. Tehát természetszerűen Jehova is megmentő, nem csak Jézus. Ez bibliai tanítás, de a háromság NEM!
"Gondolom tanú vagy,így csak szeretném megkérdezni,hogy te tudod azt,hogy a régi nagy egyházaknál található Bibliákat kik fordították???
És azt tudod,hogy a szervezetednél a Bibliát kik fordították és milyen eseményeket indítottak el illetve milyeneknek lettek részesei???"
Ezt a két kérdést tették fel nekem priviben, de itt válaszolnák rá.
A művet, az EREDMÉNYT kell megnézni és az igazság szempontjából amennyire csak lehet, OBJEKTÍVEN összehasonlítani, nem pedig félrevezető személyeskedéssel támadni egyes embereket! Az eredmény pedig magáért beszél, ha összehasonlítjuk az Új világ fordítást a fővonalbeli egyházak fordításaival, akkor független szakértők szerint is az egyik legpontosabb fordítás az Új világ!
Már az a módszer is inkorrekt, amit ilyen módon felvetnek egyesek az ÚV. fordítás ellen, hiszen véletlenül sem az objektivitásra épít, hanem a másik oldal egyes személyit támadja és próbálja lejáratni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!