Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Karácsony már csak biznisz?

A Karácsony már csak biznisz?

Figyelt kérdés
Azt már régóta tudom, hogy semmi köze Jézus születéséhez, de a szeretethez is egyre kevesebb köze van. Egyedül vagyok ezzel az érzéssel?
2010. febr. 5. 00:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%
Több millóan küzdenek hasonló érzéssel, de aztán mégis bevallják hogy jó így tél közepén egy kis ünnep, jó látni a gyerekek ragyogó arcát amikor meglátják a feldiszített fenyőt és jó hogy ilyenkor összejönnek a rokonok akik amúgy az év többi részében tojnak egymás fejire. :)
2010. febr. 5. 00:19
 2/11 anonim ***** válasza:
65%

Nézzétek meg ezt:

[link]

2010. febr. 5. 00:28
 3/11 anonim ***** válasza:
hát biztos, hogy van benne üzlet is, de az emberek normálisabb részének azért nem az agyatlan vásárlásról szól. én azt szeretem benne, hogy együtt az egész család, finomakat főzök, ajándékokat csak jelképeset szoktunk venni egymásnak. együtt megyünk éjféli misére, idén a kórussal énekeltünk is, ennek is megvan a maga varázsa, egész más, mint egy vasárnapi mise.
2010. febr. 5. 00:52
 4/11 anonim ***** válasza:
26%
Sztem csak sima biznisz. A szeretetet nem ajándékokkal vagy pénzel meg nagy zabálással kell kifejezni, és nem csak akkor egész évben ki kell mutatni. Sztem mára az értelme a buli, a kaja, a pia és a pénz költés.
2010. febr. 5. 02:04
 5/11 anonim ***** válasza:
85%
A Te dolgod, hogyan tartasz meg egy ünnepet... de persze foghatod másra is.
2010. febr. 5. 06:38
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Utolsóval értek egyet. Én is azt vettem észre, hogy az üzlet kihasználja ezt az egész karácsony-dolgot, már november közepén megjelennek a boltokban az akciós ajándékok stb. Mi a családommal mégsem úgy tekintünk rá, mint egy bizniszre, hanem megpróbáljuk minél szebbé tenni, úgyhogy nekünk a karácsony minden évben nagyon emlékezetes és szép.
2010. febr. 5. 08:39
 7/11 anonim ***** válasza:
65%

Az igaz, hogy >sokan< képmutató módon, csak anyagi javakat előtérbe helyezve ünnepelik a karácsonyt, DE!

1. Nem mindenki tesz így.

2. Erről nem maga a karácsony tehet, hanem azok az önző, gerinctelen alakok, akik ilyenné tették Jézus Krisztus megszületésének és a szeretetnek ünnepét!

2010. febr. 5. 09:18
 8/11 anonim ***** válasza:
2010. febr. 5. 11:00
 9/11 anonim ***** válasza:

Biznisz hát.

Mondjuk az is megérne egy misét hogy a kommnuista átnevelés hatására hogyan lett Jézus születésének ünnepéből először "fenyőünnep" majd "szeretetünnepe". Vagy a másik, Amerikából begyűrűzött ökörség, a Télapó és Jézuska összevissza kevergetése, kavargatása.

Néhány újgazdag házának ízléstelen feldíszítéséről már nemis beszélve. De persze a társadalom a legfőbb bűnös, mert tolerálj meg eltűri ezeket a marahságokat, ahelyett hogy kivetné magából.

"Mivel az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak"

2010. febr. 5. 15:07
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
hát nekem a mostani karácsonyom az tényleg a szeretet és a boldogság ünnepe volt :):)
2010. febr. 5. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!