Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mekkora biznisz van ma a...

Mekkora biznisz van ma a vallásban? Ha kitalálnék egy új vallást, meggazdagodhatok belőle?

Figyelt kérdés
Ott van pl a szcientológia, egyértelmű kitaláció az egész, úgy gondoltam, kidolgozom a saját elveim alapján a saját vallásomat, aztán bejegyzetem egyházként, majd pénzt szedek a tagoktól az ilyen-olyan szolgáltatásokért cserébe. Persze tiszta jószándékból. Biztos nem lenne annyira felkapott mint a kereszténység, de meg lehetne élni belőle, nem? :)
2011. febr. 28. 17:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Meg hát, csak jól kell tudni irányítani az embereket.
2011. febr. 28. 17:49
 2/16 anonim ***** válasza:

Ha a Fesz Van-nak (kiadott könyv!!!!) hihetünk a hitgyüli akkora biznisz, hogy dicső prédikátorát legalább 1* mentőnek kellett kórházba vinni mert annyira bezabált hízott libamájból.

Szóval ha jó svindler lennél nincs lelkiismereted stb. IGEN jól meg lehetne belőlle élni. Bár nekem nem bírná a gyomrom. :/

2011. febr. 28. 17:57
 3/16 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy megélj belőle elég karizmatikus vezetőnek kell lenned, aki képes meggyőzni az embereket és elhitetni azt is, hogy mindez nem pénzért hanem az ő javukra van.

Ha lelkiismeretes vagy felejtsd el. A keresztyénség pedig létrejöttekor semmiképpen sem az üzletről szólt, sajnálatos hogy azt (is) csináltak belőle egyesek.

2011. febr. 28. 18:02
 4/16 anonim ***** válasza:
Tanulj sok pszihológiát,legyél ravasz,tanulj meg jól manipulálni,és minden esetlegesen felmerülő kínos kérdésre dolgozz ki valamilyen választ,hogy ne égj be.ja és a szükséges hatalomvágyról se feledkezz meg.ennyi,és menni fog:-) ha nem is leszel hűde gazdag,de azért jól meg lehet belőle élni.
2011. febr. 28. 18:09
 5/16 A kérdező kommentje:
Lelkiismeret nem probléma, olyanom nincs. Meg van elég sok önálló gondolatom, olyanok amit fel lehetne használni az alapokhoz. Pszichológiát már évek óta, amolyan hobbiszinten tanulgatok, és viszonylag jó emberismerő vagyok. Hát még gondolkozom a dolgon. :Đ Egyébként meg az embereknek is jó lenne.. általában valaki azért követ egy vallást, mert az jó neki.
2011. febr. 28. 18:16
 6/16 anonim ***** válasza:

Hogy egy hires magyar lelkészt idézzek, akit a legtöbb anyagiassággal kapcsolatos vád illet: ha a gyülekezetekben akkora pénz lenne, akkor Bill Gates meg a nagy zsenik, milliárdosok nem az informatikában ügyködnének és éjt nappallá téve dolgoznának a fejlesztéseken meg az új dolgok feltalálásában, hanem gyülekezeteket alapitanának. Logikus.

Egyszóval nincs biznisz a vallásalapitásban. Legalábbis itt és most nincs.

2011. febr. 28. 18:38
 7/16 anonim ***** válasza:

"Egyszóval nincs biznisz a vallásalapitásban. Legalábbis itt és most nincs."

valamekkora mindenképp van benne.csak nem mindegyikben egyforma mértékben.

2011. febr. 28. 19:09
 8/16 anonim ***** válasza:
Meggazdagodhatnál belőle, ha ügyes lennél, hiszen a nonprofit igaz vallás már foglalt!
2011. febr. 28. 20:49
 9/16 anonim ***** válasza:

Ezt csak akkor tudnád meg, ha megcsinálnád, bár igyekezned kell, mivel az ezzel kapcsolatos törvényjavaslatok már a tervezőasztalon vannak, vagyis egyre nehezebb lesz egyházat alapítani.

Én egyébként úgy látom, hogy te jelenleg csak a bevételi oldalra koncentrálsz, de azt azért ne felejtsd el, hogy valamit produkálnod is kellene, hogy a tagok virítsák a lóvét. Amúgy a pszichésen sérülteket és defektes arcokat, valószínűleg nagyon gyorsan össze tudnád trombitálni, csak az a gond, hogy ők nem biztos, hogy úgy tejelnek majd, mint ahogy azt te szeretnéd.

Amennyiben bejönne a "bolt" és esetleg nagyon sok embert gátlástalanul be is tudnál csapni - én biztosan nem lennék a helyedben, mivel Isten az ilyen jelegű akciókat és az önjelölt versenyzőket a nagy átlaghoz képest egy egészen speciális bánásmódban részesíti. (természetesen nem pozitív bánásmódra gondolok)

Szerintem, ha valóban vannak jó ötleteid és ráadásul lelkiismeret szűkében vagy, akkor inkább más dolgokba fektesd a szellemi tőkédet. Hidd el, jobban jársz!

Makabi

2011. febr. 28. 21:44
 10/16 anonim ***** válasza:
A hit gyülisek nem maguknak szedik a pénzt. Ezzel Istennek adakozol. Benne van a Bibliában,hogy a jókedvű adakozót szereti az Úr. Meg hogy tiszteld az Urat a tizeddel.
2011. febr. 28. 22:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!