Mekkora biznisz van ma a vallásban? Ha kitalálnék egy új vallást, meggazdagodhatok belőle?
Ha a Fesz Van-nak (kiadott könyv!!!!) hihetünk a hitgyüli akkora biznisz, hogy dicső prédikátorát legalább 1* mentőnek kellett kórházba vinni mert annyira bezabált hízott libamájból.
Szóval ha jó svindler lennél nincs lelkiismereted stb. IGEN jól meg lehetne belőlle élni. Bár nekem nem bírná a gyomrom. :/
Ahhoz, hogy megélj belőle elég karizmatikus vezetőnek kell lenned, aki képes meggyőzni az embereket és elhitetni azt is, hogy mindez nem pénzért hanem az ő javukra van.
Ha lelkiismeretes vagy felejtsd el. A keresztyénség pedig létrejöttekor semmiképpen sem az üzletről szólt, sajnálatos hogy azt (is) csináltak belőle egyesek.
Hogy egy hires magyar lelkészt idézzek, akit a legtöbb anyagiassággal kapcsolatos vád illet: ha a gyülekezetekben akkora pénz lenne, akkor Bill Gates meg a nagy zsenik, milliárdosok nem az informatikában ügyködnének és éjt nappallá téve dolgoznának a fejlesztéseken meg az új dolgok feltalálásában, hanem gyülekezeteket alapitanának. Logikus.
Egyszóval nincs biznisz a vallásalapitásban. Legalábbis itt és most nincs.
"Egyszóval nincs biznisz a vallásalapitásban. Legalábbis itt és most nincs."
valamekkora mindenképp van benne.csak nem mindegyikben egyforma mértékben.
Ezt csak akkor tudnád meg, ha megcsinálnád, bár igyekezned kell, mivel az ezzel kapcsolatos törvényjavaslatok már a tervezőasztalon vannak, vagyis egyre nehezebb lesz egyházat alapítani.
Én egyébként úgy látom, hogy te jelenleg csak a bevételi oldalra koncentrálsz, de azt azért ne felejtsd el, hogy valamit produkálnod is kellene, hogy a tagok virítsák a lóvét. Amúgy a pszichésen sérülteket és defektes arcokat, valószínűleg nagyon gyorsan össze tudnád trombitálni, csak az a gond, hogy ők nem biztos, hogy úgy tejelnek majd, mint ahogy azt te szeretnéd.
Amennyiben bejönne a "bolt" és esetleg nagyon sok embert gátlástalanul be is tudnál csapni - én biztosan nem lennék a helyedben, mivel Isten az ilyen jelegű akciókat és az önjelölt versenyzőket a nagy átlaghoz képest egy egészen speciális bánásmódban részesíti. (természetesen nem pozitív bánásmódra gondolok)
Szerintem, ha valóban vannak jó ötleteid és ráadásul lelkiismeret szűkében vagy, akkor inkább más dolgokba fektesd a szellemi tőkédet. Hidd el, jobban jársz!
Makabi
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!