Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mekkora biznisz van ma a...

Mekkora biznisz van ma a vallásban? Ha kitalálnék egy új vallást, meggazdagodhatok belőle?

Figyelt kérdés
Ott van pl a szcientológia, egyértelmű kitaláció az egész, úgy gondoltam, kidolgozom a saját elveim alapján a saját vallásomat, aztán bejegyzetem egyházként, majd pénzt szedek a tagoktól az ilyen-olyan szolgáltatásokért cserébe. Persze tiszta jószándékból. Biztos nem lenne annyira felkapott mint a kereszténység, de meg lehetne élni belőle, nem? :)
2011. febr. 28. 17:46
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
De az én egyházam nem Istenre alapulna. Nem hiszek Istenben szóval abban sem hogy később megbüntetne... Másféle gondolataim vannak. :)
2011. febr. 28. 22:55
 12/16 anonim ***** válasza:

"A hit gyülisek nem maguknak szedik a pénzt. Ezzel Istennek adakozol."

Isten is pénzből él?

A tized a keresztényeknek pedig NINCS MEGHATÁROZVA! A "jókedvű" adakozót szereti az Isten, de azt teljesen önkéntes és nem elvárt módon.

2011. febr. 28. 23:22
 13/16 anonim ***** válasza:

"A hit gyülisek nem maguknak szedik a pénzt. Ezzel Istennek adakozol."

erre én is kívéncsi lennék...mire költi az Isten a bevételt? csak nem Sándor atyának épít belőle új házat? milyen rendes...:-)

2011. márc. 1. 15:02
 14/16 anonim ***** válasza:

Természetesen nem is feltételeztem, hogy Istenre alapoznád a történetet, de amennyiben egyházról beszélsz, úgy akár mire is alapozod az egyházi bizniszedet, egy korrektül összeállított hitelvi nyilatkozatot le kell tenned az asztalra.

A ”megkülönböztetett bánásmód” tekintetében, csak barátilag szerettem volna felhívni a figyelmedet arra, hogy Isten ”nem igazán méltányolja”, ha valaki lelkeket szeretne vadászni pl. azzal a motívummal, hogy ”megvágja” őket.

Szóval csak annyit szerettem volna mondani, hogy amennyiben meg sem rezzen a lelkiismereted, szűkölködsz az empatikus érzékekben és ráadásul nincs semmilyen különleges karizmád, akkor inkább kezdj bele valami másba, mert így elég veszélyes üzemmód lesz ez a számodra.

Makabi

2011. márc. 1. 16:53
 15/16 anonim ***** válasza:

Egyet értek az előttem szólóval. Isten létezik attól függetlenül, hogy te mit gondolsz róla.

Ha Istentől nem is tartasz a rendőrséggel, szektatagok családtagjaival, defektes emberekkel még meggyűlhet a bajod.

A másik, hogy ha csak a pénz a célod azt sokan meg fogják érezni. Szerintem a legtöbb ilyen vezető hisz is abban amit csinál, legalábbis az elején biztosan.

Ha sok pénzt akarsz ahhoz nagyon karizmatikus személyiségnek kell lenned, nehogy azt hidd hogy ez olyan egyszerű. Az első években rengeteg munka szinte 0 bevétel - ha csak innen nézed a dolgot.

Sokkal egyszerűbb és veszélytelenebb megtanulni egy keresett szakmát és azzal keresni sok pénzt.

2011. márc. 1. 21:50
 16/16 anonim ***** válasza:

Szerintem szektát csinálni jó, pl. a Bibliára alapozva. Pl. kitalálhatnád, hogy te vagy Jézus. Ha be tudsz fűzni 10-100 embert, akkor pénzüket odaadják neked. Különben is a Bibliában benne van, hogy az utolsó napokon sok olyan ember jön, aki Jézusnak tartja magát, de ne higgyünk nekik mi keresztények. De ha megfelelő szuggesztív erővel rendelkezel, akkor lehetsz gazdag. A Sátán legyen veled :)

Új vallásnál bizonyítani kell valamit, mert akármit nem hisznek el az emberek. Persze, amilyen emberek élnek itt a Földön...

2011. márc. 3. 16:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!