Keresztények, akiknek fontos a házasságig várás a szexszel, ha házasság után elhagy a házastársatok, hogyan lehet feldolgozni?
Nem a megbocsátáson van a hangsúly, természetesen megbocsájtja az ember a hűtlenséget, bár kétség nélkül nagy lelki fájdalmat okoz, amit nem könnyű feldolgozni. A kérdés inkább az, hogy az elhagyott (megcsalt) félnek joga van e a boldogságot másik férfiban ( nőben) megtalálni, és ezzel vajon nem követ e el ő is házasságtörést, mivel a házasság egy szövetség.
"Mert mit tudod te, asszony, vajon megmentheted-e a férjedet? Vagy mit tudod te, férfi, vajon megmentheted-e a feleségedet?"
Mindenképpen a Galacia 6:5 szerint a saját felelösségét fogja hordozni mindenki.
Ez azt jelenti, hogy a megcsalt félnek joga van megbocsájtani és megpróbálni megmenteni a házasságot, de ugyanakkor joga van a Jézus szavai szerint az új házasságkötésre is.
54-es olvastam a válaszodat, azért feleltem is rá. Nekem sajnos az az érzésem van, hogy azt hiszed, hogy jobban tudod mint Jézus Krisztus.
Aztán támadod a hitemet, holott én a Bibliából írtam, amit írtam.
Ahhoz szeretnék hozzászólni, hogy idézgetitek Jézus szavát a házassági válás kitételéről, mégpedig paráznaság miatt szabad a válás. Így igaz, de azért gondoljatok bele, Jézussal történő beszélgetés elég rövid volt és nem tértek ki minden aspektusra.
Amit Jézus mondott, az természetesen a fő csapásvonal, de gondolkodjatok egészséges lélekkel, hogy mit mondott volna Jézus pl. olyan esetekre, ha valaki molesztálja szexuálisan a gyerekét, vagy pl. házastársával brutálisan durva, erőszakos, napjában 3x elveri, ..stb. Ne mondjátok már jó lelkiismerettel, hogy azért mert a szenvedő fél keresztény, maradjon a vadbarom házastársával, mert a házasságtörés bűnét még éppen nem követte el.
Ha eszetek van, azt nem bűn használni.
Isten sehol nem tiltja, ha valaki értelmesen gondolkodik. Jézus a fő irányvonalat adta meg, de sajnos vannak még az együttélésnek sok olyan szempontjai, hogy egyszerűen elviselhetetlen a másik fél.
Kereszténynek nem azért adott Isten észt, hogy ne használja, hanem hogy védje a házasságban is a saját és gyereke testi, lelki épségét .
Véleményem szerint, aki egy brutális, erőszakos házastárssal együtt él, aki folyamatosan terrorizálja családod, felelőssége van. Ha a házastárs, vagy gyereke megzakkan, lelki/testi sérült lesz, gondoljátok rá lehet fogni a Jézus igére, hogy márpedig maradjon házasságban????
Eszetek ne menjen már el!
Isten a házasságot szeretet és egység kötelékére találta ki.
Ha ettől túlzó módon eltér valaki, akkor önvédelemből sem szabad benne maradni.
"de ugyanakkor joga van a Jézus szavai szerint az új házasságkötésre is."
Csakhogy ilyen nem hangzott el. Csak fordításokban. Nézz magad utána. Amúgy nagymértékben ellent mond Jézus tanításainak is nem mellékesen.
Yuda!
Joga van bármelyik félnek az együttélést megszüntetni. A válás nem ez. Ahogy az elbocsátás sem ez. A szövetség él, ha nem egy helyen vannak, akkor is. Jézus elbocsátásról beszélt, azaz válásról, míg a példádban felhozott történet esetén elhagyás nem válás. Pál különben kitért erre, keresd meg, hogy ha az asszony elhagyja férjét, ne létesítsen kapcsolatot, mert a szövetség él. Tehát az elbocsátás, válás nem egyenlő a különéléssel. Hiszen ha kapok egy kiküldetést külföldre egy évre, az nem válás, csak azért, mert helyileg nem élünk egy helyen. A szövetség felbontása egyedül Isten útján lehetséges, ami ismereteink szerint kizárólag a halál. A megcsalás ember által van, ember viszont a szövetséget nem bonthatja fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!