Kedves Katolikus vallásúak! Mennyire fontos nektek, hogy a párotok katolikus, illetve vallásos legyen?
Elsősorban katolikusok válasza érdekel! :) Szóval, egyrészt az érdekelne, hogy barátnak/barátnő (tehát nem feltétlen még házasság!), illetve házsastárs esetén mennyire fontos nektek, hogy 1) vallásos, 2) katolikus legyen? Mennyire tartjátok fontosnak a szentségi házasságot?
Köszönöm a választ! :)
#1, mi értelme van egy tetves templomi esküvőnek?
Szeretitek a villogást, a feltűnést?
Katolikus vagyok, de egyáltalán nem gyakorlom a vallásomat (nem vagyok hívő), párom meg sincs keresztelve. Egy időben álmodoztam templomi esküvőről, mert az szép, és ilyenek.
De most már úgy vagyok vele, hogy igazából az kétszínűség lenne, ugyanis miért esküdjek egy Isten előtt, akiben nem igazán hiszek? Valamint páromat sem kényszeríteném a keresztelkedésre, aki még annyira sem hisz, mint én. Így valószínűleg marad majd a városházi eskü, amit egyáltalán nem bánok. Így is nagyszerű, és emlékezetes lesz :)
Hát, gratulálok hozzá. De hagyjuk...
Sok boldogságot:)
A templomi esküvőnek az igazi értelme a szentségében van, persze szép is, de nem ez a lényeg...
Azért lényeges a kérdés (és igazából csak a vélemény érdekel, még nem érint a dolog :)), mert mondjuk református és katolikus pár esküvője nem szentségi házasság, hanem "csak" szentelmény. Szóval, aki gyakorló katolikus, annál ez fontos különbség lehet... :)
A másik része nyilván a házasság alatti vallásgyakorlásra vonatkozik, tehát hogy vállalja-e az esetleges (de nem biztos, hogy felmerülő) feszültségeket, ami a vallási különbségekből fakadhat (templomba járás, gyerek elsőáldozása és bármálkozása, vallásos iskolába járatás, stb.).
Köszönöm a válaszokat! :)
Nekem a lényeg h szeressen, mert ha nem vallásos( nem azt mondtam h katolikus) akkor egy idő itán a kapcsolat megromlik:( volt a pasztalatom :( de az is az ÉN hibám volt
na nekem a lényeg h legyen vallásos
Kedves 8-as!
Nem szeretnék vallási vitát nyitni, amiket leírtam, azok katolikus teológiai alapok (szentség fogalma pl.), a hitünk részei. Tényleg nem szeretnék vitát nyitni, nem véletlenül írtam, hogy elsősorban katolikus emberek véleményére vagyok kiváncsi, mert ők ismerik a katolikus hitet és teológiát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!