Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire fontos a hazassag?
Az olvashatósághoz a szóköz meg a nagybetű használata legalábbis fontos.
Nekem a házasság is az volt.
Házas N/38
Ez megint egy tyúk vagy a tojás kérdés. Teljesen egyén függő. Le lehet élni egy boldog életet házasságban és anélkül is, lehet gyereket nevelni jól házasságban és anélkül is.
Számomra ugyanakkor fontos, hogy ezzel is kifejezzük az összetartozásunkat.
30N
Nekem fontos, az indokom egyszerű: a szüleim is házasok, én is az szeretnék lenni. :) A többi kérdésedre a válaszom az, hogy szerintem nem elengedhetetlen sem a kapcsolathoz, sem a gyerekneveléshez. Az elvárásos részre nem tudom mit mondjak... Ki várja el? Az állam? Az biztos, hogy nem. Bejegyzett élettársi kapcsolatban sem kell élni, mindenki azt csinál amit akar. A család? Attól függ, mi nálatok a szokás. A vallás? Ha keresztény vagy akkor náluk fontos a szentségi házasság. A nők? Ők sem mind akarnak házasodni elvek vagy rossz tapasztalat miatt.
Ha nem házasodsz meg annyi történik, hogy esetleg néhány embernek meg lesz a véleménye (amihez joguk van), de nem visznek börtönbe, a gyereked nem lesz "fattyú" meg semmi...
Fontos lenne, ha az emberek komolyan vennék. De mivel manapság olyan könnyedén döntenek a válás mellett, így nem hiteltelenné vált az egész...
Én úgy vagyok vele, ha valakinek igent mondok és a házastársa leszek, akkor igenis vele maradok mindig és együtt megoldunk mindent, törődünk egymással, szeretjük egymást, nem válunk el, ezt ígérem ezzel. Ugyanezt várnám el a másiktól...
És úgy tartom, hogy míg egy kapcsolatban még minden bizonytalan, addig már házasságban ezt nyugodtan elvárhatom a másikban, és bízhatok abban, hogy nem gondolja meg magát, nem hagy el, stb...
Azonban manapság az emberek ezt nem veszik olyan komolyan, mint mondjuk én, és így a házasság sem garancia a hűségre. Ilyen formában akkor fontos???
Jó lenne valami módon beszigorítani, például lehetne akár valami házasulási adót bevezetni, ami ugyan szörnyen hangzik és igazságtalanul, de talán többen meggondolnák, hogy tényleg házasodjanak-e...
Illetve ami fontosabb, válási büntetést kellene beszedni, szóval aki elválik, az bizony fizessen be jó sok pénzt valami értelmes közcélra. Ez még jobban segítené, hogy a házasság nem holmi könnyedén vett valami legyen...
Mi házasok vagyunk, mert akkoriban ránkjött az esküvőzős dili, ennek ellenére szerintem semmi pluszt nem tett hozzá az életünkhöz, max annyit az enyémhez, hogy kevesebbet kell magyarázkodnom hivatalos ügyek intézésénél a nevemet illetően.
Nem elengedhetetlen a kapcsolathoz, konkrétan ismerek olyan párt, akik felneveltek több (nem közös) gyereket, és a mai napig nagyon harmonikus a kapcsolatuk, igazi álompár, jó rájuk nézni, és nem házasok.
A házasság lényegét nagyon szépen leírja Magyarország Alaptörvénye:
"(1) Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony.
(2) Magyarország támogatja a gyermekvállalást.
(3) A családok védelmét sarkalatos törvény szabályozza."
Ettől függetlenül természetesen össze lehet állni, mint a lovak az istállóban, meg lehet szaporodni orrba-szájba is, de a libsibolsi közhiedelemmel ellentétben nem az a normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!