Miért mondják az Adventisták és Jehova tanúi Mihályra, hogy ő Krisztus?
Kedves Kérdező!
Ha az eddigi érvek nem győztek volna meg, akkor mutatok mást.:)
Dán 12:1
És abban az időben felkél Mihály, a nagy fejedelem, aki a te néped fiaiért áll, mert nyomorúságos idő lesz, amilyen nem volt attól
fogva, hogy nép kezdett lenni, mindezideig. És abban az időben megszabadul a te néped; aki csak beírva találtatik a könyvben.
Láthatjuk, hogy itt Dániel egy utolsó napokra szóló próféciáról beszélt, de nézzük csak Ezékiel kivek azonosítja ezt a személyt:
Ez 34:22-24:
Megmentem az én juhaimat, és nem lesznek többé prédává; ítélni fogok juh és juh között. Egyetlen pásztort állítok föléjük, igen, szolgámat, Dávidot , és legeltetni fogja őket. Ő legelteti majd őket, és ő lesz a pásztoruk. Én, Jehova leszek az Istenük, és szolgám, Dávid, fejedelem lesz közöttük. Én, Jehova szóltam.
Amikor az írás Dávidra utal, akkor egyértelmű, hogy a Messiás előképét érti alatta, az Én szolgám Dávid az a messiás prófétai előképe, ezt bármelyik komoly biliakutató elfogadja.
Ez 37:24 És az én szolgám, Dávid lesz a király ő rajtuk, s egy pásztora lesz mindnyájuknak; és az én törvényeim szerint járnak, s parancsolataimat megőrzik és cselekszik.
A király itt is a Messiás-Királyra, Jézus Krisztusra vonatkozik és a pásztorra való utalás is. A Messiás Király pedig nem más, mint Jézus a Krisztus, Jehova felkentje, amit a Jézus neve prófétailag jelent.
De figyelemreméltó pl. az is, amit már leírtak előttem, mégpedig hogy Jézus szavát arkangyal hangjához hasonlítja a Szentírás, csak össze kell vetni az I.Thessalonika 4:16-ot a János 5:28-al.
# 1-nek:
"Az adventisták és a Jehova Tanúi állásfoglalása ebben azért nem teljesen egyezik. Mi adventisták ugyanis a Teremtő Istennek tekintjük Krisztust"
Mi is elfogadjuk Jézust, mint mestermunkást, aki áltak teremtte Isten a világot, viszont nem azonosítjuk őt a mindenható Istennel, inkább ezt mondanám különbségnek.
"A Tanúk ezzel szemben azt mondják, hogy Krisztus egy teremtmény."
Így van, akit az Atya teremtett, a Biblia pontosan ezt tanítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!