Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mondják az Adventisták...

Tamás321 kérdése:

Miért mondják az Adventisták és Jehova tanúi Mihályra, hogy ő Krisztus?

Figyelt kérdés
Hiszen maga az Isten Fia mondja Dánielnek, hogy Mihály, egyike az előkelő fejedelmeknek eljött az ő segítségére, és ő maga ott maradt a perzsa királyoknál.

2014. dec. 29. 15:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
üdv, ezenkívűl Jézus sohasem akarta, hogy őt aTeremtővel azonosítsák, sőt! ha visszaemlékszel, mindíg is kiált a Teremtő mellett, mindíg felhívta a figyelmet, hogy amit tesz, nem a saját erejéből teszi. azzal, hogy sátán, aki ennek a világrendszernek az istene, beállította Jézust teremtőnek, a legmocskosabb dolgot tette, amit lehetett: egy alázatos, hűséges teremtményt mocskolt be azzal, ami valójában a saját vágya: olyanná lenni, mint Isten.
2014. dec. 30. 11:12
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

Ha az eddigi érvek nem győztek volna meg, akkor mutatok mást.:)

Dán 12:1

És abban az időben felkél Mihály, a nagy fejedelem, aki a te néped fiaiért áll, mert nyomorúságos idő lesz, amilyen nem volt attól

fogva, hogy nép kezdett lenni, mindezideig. És abban az időben megszabadul a te néped; aki csak beírva találtatik a könyvben.

Láthatjuk, hogy itt Dániel egy utolsó napokra szóló próféciáról beszélt, de nézzük csak Ezékiel kivek azonosítja ezt a személyt:

Ez 34:22-24:

Megmentem az én juhaimat, és nem lesznek többé prédává; ítélni fogok juh és juh között. Egyetlen pásztort állítok föléjük, igen, szolgámat, Dávidot , és legeltetni fogja őket. Ő legelteti majd őket, és ő lesz a pásztoruk. Én, Jehova leszek az Istenük, és szolgám, Dávid, fejedelem lesz közöttük. Én, Jehova szóltam.

Amikor az írás Dávidra utal, akkor egyértelmű, hogy a Messiás előképét érti alatta, az Én szolgám Dávid az a messiás prófétai előképe, ezt bármelyik komoly biliakutató elfogadja.

Ez 37:24 És az én szolgám, Dávid lesz a király ő rajtuk, s egy pásztora lesz mindnyájuknak; és az én törvényeim szerint járnak, s parancsolataimat megőrzik és cselekszik.

A király itt is a Messiás-Királyra, Jézus Krisztusra vonatkozik és a pásztorra való utalás is. A Messiás Király pedig nem más, mint Jézus a Krisztus, Jehova felkentje, amit a Jézus neve prófétailag jelent.

De figyelemreméltó pl. az is, amit már leírtak előttem, mégpedig hogy Jézus szavát arkangyal hangjához hasonlítja a Szentírás, csak össze kell vetni az I.Thessalonika 4:16-ot a János 5:28-al.

2014. dec. 30. 20:49
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

# 1-nek:

"Az adventisták és a Jehova Tanúi állásfoglalása ebben azért nem teljesen egyezik. Mi adventisták ugyanis a Teremtő Istennek tekintjük Krisztust"

Mi is elfogadjuk Jézust, mint mestermunkást, aki áltak teremtte Isten a világot, viszont nem azonosítjuk őt a mindenható Istennel, inkább ezt mondanám különbségnek.

"A Tanúk ezzel szemben azt mondják, hogy Krisztus egy teremtmény."

Így van, akit az Atya teremtett, a Biblia pontosan ezt tanítja.

2014. dec. 30. 20:58
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Most reagálnék az utolsó válaszadóra. Tudom, mit tartanak Jehova Tanúi Jézus Krisztusról. De ez nem teljesen pontos. Persze, hogy Nem ő a Teremtő, hanem benne teremtetett minden. De teremtménynél több ő. Mert ő Isten Fia, akiben benne van maga az Atya, a Teremtő Isten. És ez fordítva is igaz, vagyis Az Atyában benne van a Fiú. Ezt egyszerűen úgy lehet elképzelni, mint nálunk embereknél, mivel bennünk folytatódik az ő örökítése. Nálunk pedig a mi fiainkban van a mi folytatódásunk. A fiaink a mi hasonlatosságunkat és képünket hordják magukban, mert ők meg egyébként belőlünk származtak ki. Így van ez Isten és Fia közt is. Krisztusnak nem kevesebb hatalma van Isten Fiaként, minthogy ő maga a feltámadás és az élet. Az Atya teljesen benne van a Fiúban, meglehet a Fiú származik az Atyából.
2014. dec. 30. 22:12
 15/16 anonim ***** válasza:
Viszont a Biblia ír arról, hogy nem mindig volt az Atya-Fiú kapcsolat, hanem Jézus földi szolgálata és áldozata miatt lett: "Én leszek neki Atyja, és ő lesz nekem fiam?" (Zsid 1:5)
2014. dec. 30. 23:18
 16/16 A kérdező kommentje:
Igen, ez is így van, ahogy írod utolsó válaszoló. Mert a földi élet egyedül az, ahol születés van. Tehát csak a test létrejöttével valósul meg az, ami egy lelki törvény kifejeződése. A test, ahogy megszületik, szemlélteti, hogy Isten újonnan kell, hogy szülje az embert a lelkében. Mert így kell a Lélektől, azaz Tőle születni. Ez tesz a Fiává, azaz a születés. Ha a földi lét nem lenne, nem szülhetné újonnan Isten az embert, mert a test útján tudott Isten Fia emberré lenni, hogy az embert Isten fiává tegye. Az, hogy létrejött a földi, testi világ, lehetővé tette Isten számára önmaga életének benne való folytatódását, mely az ember. És így megnyilvánította az ember számára az örökítés törvényszerűségét, mely a fiak által történik, hogy ezáltal rámutasson a mennyei valóságra. Ott nem kellett születnie Isten Fiának Istentől, hanem egyszerűen Isten önmagából hozta ki a Fiát, aki ugyanolyan örök életet bír magában, mint Atyja. A születés az emberért kellett, hogy az embert visszaoltsa Isten a maga életébe, lelkébe. Mert Isten, miután Krisztust kihozta önmaga belsejéből, Krisztusból hozott elő minden más teremtményt, és az egész látható és láthatatlan világot. Ahhoz, hogy az elszakadt embert újra visszakapcsolja magához Isten, újra Krisztusba kell visszaoltani. Ezért mondja, hogy nem mehet senki sem az Atyához, csak énáltalam.
2014. dec. 31. 00:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!