Kedves hitesek! Ez a 46. -ik helyezés igaz?
Te nem hiszed el azt, hogy Isten Szelleme hajszálpontosan eligazít egy ilyen kérdésben? A Bibliában inkább arra van példa, hogy az emberek akkor tévesztették el az irányt, amikor nem Istentől érdeklődtek, hanem a "megfellebbezhetetlen" bizonyítékok alapján döntöttek. Ha megnézed, Jézus példázatában is akkor tudta a Sátán a rossz magot elvetni, amikor az emberek aludtak. Ez pedig bibliai kontextusban a szellemi életben, a Bibliával való közösségben, az imában való ellankadást jelenti. Józsué sem kérdezte meg Istent a gibeonitákkal kapcsolatban, és a csalás csak akkor derült ki, amikor a szövetségkötés már megtörtént, és már nem lehetett a trágyát visszalapátolni a tehénbe. Amikor többszáz évvel később Saul király megölte a gibeonitákat, az az ő egész családjának az életébe került.
Sajnos azt lehet mondani, hogy a hívők sok esetben egyáltalán nem tanulnak a múlt baklövéseiből, hanem valóban birka módon viselkednek, és ahelyett, hogy Istentől érdeklődnének, keresnek egy tájékozottnak tűnő embert, és mindent benyelnek, amit mond. Egy tizenkilencedik századi keresztény ember azt mondta, hogy ha nem lennének bolondok, akkor a csalók nem tudnának megélni. De meg tudnak, mert az emberek elhiszik, hogy Isten nélkül is el tudnak igazodni a világban, és csak a "nagy" dolgokban kérik ki Isten véleményét. Ezzel szemben a Biblia azt mondja, hogy nem azok az Isten fiai, akiket a józan ész vezet, vagy egy igen bölcs ember vezet, hanem azok az Isten fiai, akiket a Szent Szellem vezet.
Ha arra gondolsz, hogy én nem vagyok kompatibilis Isten Szellemével, ezért alkalmatlan vagyok arra, hogy át tudjam venni az Ő vezetését, arra csak azt tudom neked mondani, hogy Jézus tulajdonképpen garanciát vállalt arra, hogy amennyiben az Atyától Szent Szellemet kérünk, akkor nem ad helyette mást. Nem ad más szellemet, nem ad démont. Én 1990-ben a Bástya mozi előtt befogadtam Jézus Krisztust, és ekkor még szellemi szempontból nem tudtam megkülönböztetni a jobb kezemet a baltól. De elkezdtem megérteni dolgokat, amiket korábban nem értettem, és kértem 1991 januárjában az Atyát, hogy töltsön be engem Szent Szellemmel az Úr Jézus Krisztus nevében, és azóta tudok nyelveken szólni, és még több dolgot értettem meg a Bibliából. Ezután történt, hogy a Szent Szellem a Hit Gyülekezetéhez vezetett, de én nem akartam menni, mert én Pestlőrincen laktam, a Hit Gyülekezete pedig Óbudán volt akkor, a Folyondár utcában. Éppen ezért egy másik teljes evangéliumi közösséget kerestem, hisz mindkettő karizmatikus, mi probléma lehet?! Hosszú hónapok teltek el, és egészen végig tudtam, hogy nem vagyok a helyemen. Ott is jelen volt Isten Szelleme, de keveredett valami megfoghatatlan és meghatározhatatlan zavarral, amit nem értettem, de igen határozottan érzékeltem. Mintegy fél évig jártam oda, és megszerettem a pásztort, és a híveket. Egy dolog azonban a kezdetektől fogva határozottan zavart, amitől sehogyan sem tudtam elvonatkoztatni. Ez pedig a Hit Gyülekezetével kapcsolatos cinizmus és lesajnáló hangnem volt sokak részéről. Én már részt vettem korábban egy Marilyn Hickey prédikáción 1991 márciusában a BS-ben, és bár a legtávolabbi helyek egyikén kaptam ülőhelyet, de olyan élményt jelentett számomra a Hit Gyülekezete istentisztelete, hogy gyakorlatilag kinyílt a számomra egy addig ismeretlen világ, és hetekig a hatása alatt voltam. Csak ezután történt, hogy azt a bizonyos kisgyülekezetet megkerestem, ezért amikor bármivel kapcsolatban kimondták a Hit Gyülekezete nevét, akkor automatikusan a márciusi BS alkalom ugrott be a számomra, és sehogy sem tudtam összeegyeztetni a cinikus megjegyzésekkel. Aztán 1992 tavaszán kiköltözött ez a gyülekezet is Óbudára, én pedig végre megadtam magamat a Szent Szellem ösztökélésének és átmentem a Hit Gyülekezetébe. Nem volt töretlen a hívő pályafutásom, sőt kifejezetten jojó kereszténynek bizonyultam egy ideig, kint és bent, fent és lent. Egyszer jártam, máskor pedig nem. Évekig jártam úgy, hogy nem tudtam megszabadulni a cigarettától, segítséget azonban nem mertem kérni. De amikor mégis megtettem a feleségem unszolására, akkor azonnali segítséget kaptam, azaz egyetlen ima által megszabadultam, igaz ugyan, hogy fél év múlva visszaestem, de egy következő ima óta ismét szabad vagyok, ennek már több, mint tizenhat éve. Több alkalommal elmaradoztam a Gyülekezettől, de a Szent Szellem minden alkalommal vissza vezetett, bár én inkább mentem volna akkor akár egy baptista, metodista vagy pünkösdi gyülekezetbe, Isten Szelleme azonban nem akart oda velem jönni.
Az interneten exhitesekbe botlottam, és megpróbáltam szót érteni velük. Semmilyen józan érvet nem tudtak elfogadni. Viszont az ő szövegük - akaratom és beleegyezésem nélkül - hatással volt rám, és elkezdtem ferde szemmel nézni a Gyülekezetre és Németh Sándorra. Igen ám, de korábban, még 1998-ban, az ún. "szakadáskor" megkérdeztem Isten véleményét a Németh Sándorról, és azonnal betöltött a Szent Szellem, és eloszlatott a személyével kapcsolatban minden bizonytalanságot. Ez után az internetes afférom után volt, hogy amikor a Vidám Vasárnapot néztem, káromló, gonosz szavak jöttek fel a bensőmből, amelyek Németh Sándor ellen irányultak, közben pedig azon gondolkodtam, hogy ez hogy létezik, hiszen nekem nem ez a véleményem Sándorról, és határozottan emlékszem a Szent Szellem korábbi bizonyságára, emellett ezek a káromló és gonosz szavak olyan érzéssel párosultak, ami abszolút ellentéte a Szent Szellem bizonyságának. Ezért imádkoztam: megbántam, hogy gyűlölködő antikrisztusi emberek véleményét meghallgattam, kértem Istentől, hogy bocsásson meg, és szabadítson fel azoknak a démonoknak a befolyása alól, amelyeket korábban tudatlanul benyeltem a Hit Gyülekezetét és Németh Sándort pocskondiázó mondatok olvasása során, noha én kifejezetten azért olvastam el, hogy a szívükre beszéljek, nem pedig azért, mert kíváncsi voltam a körmondataikra. Ezután megtagadtam ezeket a gyűlölködő, kenet-ellenes szellemeket. Annyit elértem mindezzel, hogy már végig tudtam nézni a Vidám Vasárnapot, de eltartott vagy öt-hat évig, hogy ne jusson valami gonoszság az eszembe, amikor a hit.hu oldalán hirtelen elém ugrott Németh Sándor és felesége fényképe. Mindezen évek alatt belülről tudtam, hogy nem hihetek ezeknek az indulatoknak, de újra és újra meg kellett tagadni, hogy végül nyom nélkül eltűnjön.És mindezt annak köszönhetem, hogy kiléptem egy olyan területre, ahova Isten soha nem küldött. Azaz a tapasztalataim is óvatosságra intenek, éppen ezért nem vagyok hajlandó mindenkit meghallgatni, minden videót megnézni, minden írást elolvasni. Amikor belülről vészjelzést hallok, akkor felfüggesztem a további odafigyelést, mert nem szeretném, ha Farkas Testvér végül mégiscsak lenyelne, miután alaposan megrágott.
Ha szűklátókörűséggel vádolsz meg mindezekért, elfogadom, de nekem nem kell az az információ, ami a hozzájárulásom és beleegyezésem nélkül befurakszik a legbelsőbb tanácsaim közé, és évekig tart onnan kiszellőztetni a bűzét, miután ki lett lakoltatva. Én már régen elhatároztam, hogy Istennek fogok engedelmeskedni és nem emberi elvárásoknak, de időnként elügyetlenkedtem a múltban. A jövőben azonban nem szeretném megismételni, és nem is fogom. Ez egyáltalán nem játék, hanem nagyon is vérre megy, ha a kérdező tudná, hogy mennyire, akkor nem szórakozna azzal, hogy ellenőrizhetetlen forrásokból kortyolgat. Ha valaki vette a Szent Szellemet, akkor egy mindentudó személlyel van közössége. Őt kell megkérdezni! Ha valaki nem vette a Szent Szellemet, akkor talán a sorsvetés segíthet, de ötven százalék van a tévedésre is, de még az is több, mint megkeseredett emberek véleményére odafigyelni.
Kicsit talán hosszúnak tűnhet Asperrimus válasza, de akinek van füle, az hallja.
Vagyis, akinek van Bibliai ismerete, az igenis fontosnak tartja Isten Szellemének vezetését.
Ami engem illet, én igencsak nehezen éltem meg a Hit Gyülekezetében töltött kezdeti időszakot.
Nem mintha bármi bajom lett volna ott akárkivel is, hiszen kezdettől fogva kedvesek voltak velem.
De annyira más, mint ami a katolicizmusban van (és azelőtt görög-katolikus voltam).
Szóval, nem értettem abszolút a prédikációt (nagyjából olyannak tekintettem, mint amikor mise után a pap hirdet valami "közérdekűt" a híveknek).
De a dalok jók voltak, bár eleinte nehezen értettem meg, miről is szólnak. De tetszettek.
Nem fogadtam el azonnal a megtérés üzenetét, csak másodjára: "mindenki engem néz, miért pont ettől változna meg bármi is az életemben", stb.
A megtérésem után is nehezen értettem meg a prédikációkat: bizony segítségre volt szükségem sok mindenben. Tele voltam olyan gondolatokkal, amik kifelé húztak: "mit tudnak ezek rólam? majd pont ők mondják meg, mi kell nekem. mindenki engem néz", stb.
Mindezek tetejébe a prédikáció végtelenül hosszúnak tűnt.
Hányszor mentem ki feldúlva onnan, hogy soha többé nem megyek!
De Isten Szelleme csodálatosan bölcs és türelmes volt: nagyon jól használta azokat, akikkel annak idején beléptem a Hit Gyülekezetébe, és mindenre sikerült választ kapnom.
És még valamit: sohasem hittem, hogy valamikor is keresztény leszek. Meggyőződéses ateista voltam, és igazából nem is hittem, hogy pont itt, a Hit Gyülekezetében változik meg bármi is az életemben.
De így történt: Isten csodálatosan mutatta meg magát, sokkal többet és jobbat adott: olyat, amiről azelőtt álmodni sem mertem.
Mindezt azért írom, hogy mindazok, akik a SZent Szellem által újjászülettek Krisztusban, élő bizonyságok Isten létezéséről.
Megváltozott életek, hogy mindaz, ami a Bibliában van, a színtiszta, tökéletes igazság!
Hogy Isten maga mutatja meg a létezését, csodálatos beavatkozását az életünkben: bizonyságot tesz arról, hogy az Ő Szelleme szívesen nyugszik meg ott, azon a helyen: hogy az a karizmatikus, neoprotestáns Igehirdetés, aminek fő képviselője NS, tetszik Istennek.
Mindezt azért írom, mert szilárd meggyőződésem, hogy maga Isten az, aki mellettünk áll, és megerősít azokban a harcokban, amit ez az egyház elszenved Jézus nevéért.
Hogy mindazok, akik Bartus módjára ellene mennek ennek az egyháznak, azok Isten kedves akaratának mennek neki: hogy ebben az egyházban Krisztus teste valósuljon meg úgy, ahogy az bibliai mintára megmondatott.
Jézus maga mondja meg, milyen az az egyház, amelyik Őrá épül: Máté 7/24-25.
A HGY a lehető legkomolyabban veszi, és ebben a SZentÍrás és a SZent SZellem tanulmányozása, figyelése, követése az elsődleges.
Továbbá: "Egy ellened készült fegyver sem lesz jó szerencsés, és minden nyelvet, mely ellened perbe száll, kárhoztatsz: ez az Úr szolgáinak öröksége, és az ő igazságuk, mely tőlem van, így szól az Úr." (Ésaiás 54/17)
> És ez az Ige (úgy, mint minden más a SzentÍrásból) többször mutatkozott meg, és nemcsak a Bartus által véghezvitt mocskolódásból. Ugyanez lesz most is: Bartus ismétli önmagát.
Mert annak idején "tény" volt, amit Bartus összehazudozott: azt az egyházat, amiben Isten Szelleme (az Igazság Szelleme) tevékenykedett, ő hazugságnak állította be.
Most ugyanez a helyzet.
Bartus hiába vádaskodott, hiába "leplezte le" mocskos hazugságaival a HGY-t, nem tudott győzedelmeskedni.
Ez a mostani is ugyanígy fog végződni, és a HGY erősödni fog: Máté 5/10-12 és ugyanitt a 14-16. Igék.
-------------------
29-es
"tegyük fel", "akkor tegyük fel most", "ha"
Ezek pusztán feltételezések, aminek semmi értelme.
Az egész arról szól, hogy ELEVE bűnösnek akarok látni egy közösséget anélkül, hogy bármiféle bizonyítékom lenne.
Hallomásból, esetleg videóból van valami fogalmam, de ezeket "készpénznek" veszem, és semmi más nem érdekel.
Na, én az ilyen viszonyulást elutasítom.
Le fog zárulni a vizsgálat, addig pedig csak alperes van és felperes. Utána viszont megtudhatja bárki, milyen gyümölcsöt termett az, amit Bartusban van.
<Akinek az első két kérdése ez lenne hozzájuk: Mi a véleményetek a Izraelről és a Hit Gyülekezetéről?>
Ezt írtad: "Inkább kérdezd meg ezt te Jézustól, hogy mit gondol a szervezetetekről. Csak meg ne lepődj a válaszán..."
Óóó, Asperrimus nem fog meglepődni. Ahogy én sem. Ugyanis maga Isten Szelleme az, aki nem egyszer tett bizonyságot afelől, hogy élő jelenléte Ő nekünk. Hogy a HGY csak továbbviszi mindazt, amit Jézus és a korai kereszténység nagy apostolai SzentÍrás gyanánt elibénk tártak.
Támadják Németh Sándort, ahogy annak idején Pál apostolt is támadták. Jézus a Máté 5/10-12-ben ismerte, tudta, hogy milyen az emberek ellenszegülése, hogy mennyire nem tud kelleni a világosság... nahát, pontosan ez van itt is.
Gőzük nincs a Bibliáról, hiányos ismeretekkel HA rendelkeznek, de mondják a hülyeségeiket ezerrel!
De Jézus nem az egészségeseknek adja az orvost, hanem a betegeknek, és Isten Igéje az, ami képes gyógyulást hozni az emberek szívébe (sok-sok példa volt már rá eddig is).
Bocs, de kezd fárasztani a téma. Szabad emberként azt teszel, amit akarsz, arra figyelsz, akire akarsz. Senki semmit nem vár el tőled emberi szinten. De Isten minden embert meg fog ítélni, engem ugyanúgy, mint téged, vagy Németh Sándort, vagy az egész zsidóságot. Önmagadnak és szeretteidnek tartozol azzal, hogy Istennek tedd fel a kérdéseidet, és ne embereknek.
Egyetlen gondolatodra reagálok, ami szintén nem kötelez semmire, te úgy látod, ahogy akarod. A nyár folyamán, ha jól emlékszem, hozzávetőleg ezerhatszáz rakétát lőttek ki a palesztinok Izraelre, méghozzá szokásuk szerint elsősorban nem katonai célpontokra, hanem civilek által lakott területekre. Ha Izrael hasonlóképpen, azaz vaktában kilőtt hasonló erejű és mennyiségű rakétával lőtte volna a palesztinokat, akkor a Gáza-övezet ma tohu és bohu lenne, túlélő nélkül. Amikor te, vagy bárki elnéző az arab terroristákkal, nem veszi figyelembe, és el sem határolódik tőlük, amikor a saját népüket nyomorgatják és élőpajzsnak használják őket, de ezzel egy időben Izrael minden egyes botlását felrójátok, amikor olyan embereket is elért a válaszcsapása, akiket nem célzott meg, hanem a valódi célpontok tartották maguk elé, azt nevezem kettős mértéknek, vagy kettős fontnak, amire azt mondta Isten, hogy utálat előtte. Az 1920-as évek óta az arabok az agresszorok, ők indítottak legalább három háborút Izrael ellen, de én a tavalyit is oda sorolom. A tűzszüneti időszakokat is rendszeresen megsértették, és civil emberek, felnőttek és gyerekek ellen hajtottak végre gyilkos merényleteket. Amikor egy-egy hír felröppent, hogy zsidók haltak meg, gyerekek, szülők, öregek, akkor az arab világ ünnepelt, a palesztinok édességet ajándékoztak egymásnak, és azt gondolták, hogy rájuk szakadt a Menny áldása.
Mikor hallottál, vagy láttál ehhez hasonlót zsidó oldalon? Mikor ünnepeltek a zsidók, ha akár egyetlen arab katona halt meg, nemhogy akkor, amikor civilek és gyerekek? Még valamikor a zsidó állam kikiáltása előtt volt olyan zsidó csoport, akik merényleteket hajtottak végre angolok és arabok ellen (Irgun, Lehit), de ezt a fekélyt kivágták magukból, és évtizedek óta nincsenek zsidó terrorcsoportok, legfeljebb időnként száll el egy-egy katona agya, ahogy mindenhol előfordul szélsőséges körülmények között, de az ilyeneket soha nem hagyják büntetlenül, és nem tűrik el az övéiktől, hogy arabokat mészároljanak. Hol látható ez a törekvés a túloldalon? Ennek az ellenkezője látható és hallható. A kezdet kezdetétől azt hirdették magukról az arabok, hogy addig nem nyugszanak, amíg a zsidókat bele nem szorítják a Földközi-tengerbe. Ez a programjuk a mai napig áll, meg is fogalmazzák. Miről beszélünk? A zsidók bűnösök, a gójok között, de bűnösök akkor is, amikor a saját országukban vannak? Nem az a probléma velük, hogy zsidók? Nem elég nagy a Közel-Kelet ahhoz, hogy az arabok megférjenek a zsidókkal? De az arabok ölni akarnak, én pedig soha nem fogok gyilkosok mellé állni, és nem vagyok hajlandó hozzájárulni a zsidóság halálához, ami ugyan soha nem fog bekövetkezni, mivel Isten Izrael Istene, és nem engedi elveszni az Ő népét, de nem vagyok hajlandó Isten ellen harcolni akkor sem, ha tudom, hogy nem árthatok Neki. Az pedig meggyőződésem, hogy aki Izrael ellen harcol, akár fegyverrel, akár a szájával - ami szintén fegyver -, az Isten ellen harcol, és büntetlen nem marad. Ez nem az én határozatom, ehhez nekem semmi közöm nincs, ahogy neked sincs. Ezek a törvényszerűségek már a születésünk előtt sok idővel meg lettek határozva, több ezer évvel ezelőtt ki lettek hirdetve, és a történelem tanúskodik mellette. A hívő ember elhiszi Isten Beszédét, a hitetlen ember pedig kételkedik.
Sziasztok!
Ne örüljetek, nem tűntem el, csak jogosítványoztam.
Majd még bosszantalak titeket.
" Amikor te, vagy bárki elnéző az arab terroristákkal"
Ezt honnan vetted? Mit gondolsz Te rólam? Elmondom mégegyszer: szerintem valami átverés van, vannak emberek, akik nem zsidók, de a zsidóság mögé bújva kihasználják őket is, meg rajtuk keresztül az egész világot, lásd holokauszt biznisz. Nincs bajom N. Sándorral sem, de a linkelt videó miatt kételkedem benne. Azaz, hogy a hatodik kerület polgármestere, aki szétlopta az ingatlanokat hunvald gyurika,(szép Magyar neve van), a mazsihisz elnökéhez ment menedékért. De gondolom az sem véletlen, hogy 144ezer marad meg, mert azok igazi zsidók.
De persze imádkozhattok azért, hogy Isten áldja meg a kaszinót nyitni akaró izraeli üzletembereket....meg a csányit, aki 600milliárdot lopott a lakosságtól, de a fiát is áldja meg Isten, mert ő évi 5milliárdot kap állami támogatás címén földekre, meg a libás bajnait. Némely gyülekezet azért lett létrehozva szerintem, hogy elaltassa az éberséget az emberekben. Majd Isten megoldja, ne gondolkozz, vásárolj, robotolj, kussolj, 4évenként voksolj(ugyanazokra). Nehogy meg merjél kérdőjelezni valamit, mert akkor másképp gondolkodó vagy, meg jön az anti jelző.
"Némely gyülekezet azért lett létrehozva szerintem, hogy elaltassa az éberséget az emberekben."
- ez a lényeg, a hitgy ezért alapíttatott. Vidáman legyenek zombik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!