Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves hitesek! Ez a 46. -ik...

Kedves hitesek! Ez a 46. -ik helyezés igaz?

Figyelt kérdés
Egyszer valahova belinkeltem, de azon gondolkodtam, mi van, ha nem igaz. De most tényleg, ha igaz, akkor hogyan? Ha nem igaz, akkor miért nem szedik le? [link]

2014. dec. 28. 09:42
1 2 3 4
 11/40 kzs ***** válasza:

@ Kérdező 6-os kommentje

Azt kérdezted, hogy miért találnak ki ilyet.

Megmondom.

Azért, mert a Máté 5/10-12-ben megmondatott.

Maga Jézus mondta ezt: "Boldogok, a kik háborúságot szenvednek az igazságért: mert övék a mennyeknek országa.

Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem.

Örüljetek és örvendezzetek, mert a ti jutalmatok bőséges a mennyekben: mert így háborgatták a prófétákat is, a kik előttetek voltak." (Máté 5/10-12)

Jézus teljesen tisztában volt azzal, hogy akik őszintén hirdetik az Ő országát, ilyen háborúskodást kell elszenvedniük. De azt is mondja Jézus, hogy a Mennyben bőséges jutalmat kapnak azok, akik mindezek ellenére mégis helyt állnak. A HGY (azon belül is Németh Sándor) pontosan tisztában van ennek jelentőségével.

-----------------

Ezt írod: "Mondjuk az Uziniról mesélt, és neki ugrott be nyaraláskor, hogy démoni dolog van a gyüliben."

> Értem. Namost, ugyebár tudjuk, hogy minden egyházat - beleértve a HGY-t is - emberek alkotnak. Emberek, akik nagyon is különbözőek.

Ha olvassuk a SzentÍrást, kiderül, hogy a bibliai korai keresztény egyházban - azontúl, hogy kizárólag a SzentÍrásban foglaltakat tanították - igencsak gyakori volt a démonűzés (ez van benne az Evangéliumokban, valamint az Apostolok Cselekedetei könyvben is).

Ez abszolút nem jelenti azt, hogy ott démoni dolog volt, hanem azt, hogy Isten Szelleme által démonok űzése folyik. És minthogy Jézus sohasem vonta meg a Szent Szellemét, és semmi utalás nincs arra vonatkozóan, hogy a Szent Szellem ezen (vagy bármilyen (a SzentÍrásban leírt és elismert)) munkája lezárult volna.

A korai keresztény Bibliai egyház - aminek alapítója Jézus, és korai követői István, Pál, János, Jakab, Péter és Júdás voltak - teljesen Istentől való jognak, és mint ilyen, kívánatosnak ítélte meg a démonűzés szükségességét.

Ebben a - mondjuk ki: KÖVETENDŐ - egyházban abszolút idegen volt az, hogy a keresztények bámultak volna ki a fejükből. Nem! Isten Szelleme erőteljesen, határozottan nyilvánult meg, és munkálkodott: betegeket gyógyított meg, függőségekből szabadított meg, bizonyságot tett az élő Isten létezéséről, stb.

Mindezt csak azért írom le, mert hogy idézzelek: "...és neki ugrott be nyaraláskor, hogy démoni dolog van a gyüliben.".

Démoni dolog az lehetett, ami Isten Szelleme hatására megnyilvánult az egyes hívőkben, de ezeknek a megnyilvánulások ugyanúgy igeileg megalapozottak, mint az Igehirdetés szükségessége.

Egyébként meglehetősen furcsa, hogy nyaraláskor ugrott be neki, holott bibliailag teljesen természetes, hogy Isten Szelleme ilyen munkákat végez.

Mindezek tudatában teljesen elképzelhetetlen, hogy Németh Sándor és ez a lelkész ezzel kapcsolatban bármiféle vitát folytattak volna, mivel biztos hogy mindketten tisztában vannak ennek az Igei vonatkozásaival.

-------------------

Ami pedig Derek Prince-t illeti: nem tudom, mire gondolsz. Derek Prince (DP) sohasem volt elkeseredve a magyarországi HGY miatt. Sohasem tapasztalta, hogy itt bármiféle tévtanítás volna ("amiken nem akarnak változtatni").

Ami pedig a rendőrséget illeti: még ha - tegyük fel - korrupt is, lehet továbbmenni a bírósághoz. Volt már precedens arra, hogy valaki feljelentette valamiért a magyar államot, és megnyerte a pert. De ott van az Igazságügyi Minisztérium, vagy akár Brüsszel.

Úgyhogy ne beszéljünk itt korrupt bürokráciáról.

Itt csupán arról van szó, hogy vannak bizonyos emberkék, akik mindenáron a vádlottak padján akarják látni a HGY-t.

Jézussal ugyanezt tették annak idején a farizeusok és vallási vezetők: nem érdekelte őket Jézus rengeteg jótette, mindenféle hazugságokkal vádolták: megrontja a népünket, ellenségeskedést kelt, stb.

Nem akarták azt a Kenetet, amin Jézuson volt. Nem kellett nekik Isten Szelleme: visszautasították a Szent Szellem munkáját, sőt a végén már démonikusnak tartották.

Na, ha Jézussal ezt tették, akkor mi a helyzet a HGY-vel?

Ugyanígy járnak el vele manapság is: megütköznek azon, ha szabadulást látnak, sőt azon vannak, hogy botránkozásukat fokozzák: lejárató, visszásságot keltő videókat linkelnek, és azonnal felteszik, mihelyst alkalom nyílik erre.

Arra viszont abszolút nem gondolnak, hogy mindezzel erősítik a HGY elhívástudatát, mert bízunk és megvalljuk a Máté5/10-12-t és a Máté 7/24-25-öt. És Krisztus Testének elhívását mindezek tudatában végezzük.

Úgyhogy semmi értelme hazugságokat kreálni - pláne terjeszteni - mert csak erősödik Krisztus hegyi beszédben foglaltaka.

-------------------

Ezt írod: "Megnéztem pár Villás videót, de nem hiszem, hogy hazudik"

> Nos, én nem néztem egyet se. De ha a tanításában felvállal egy moslék hazugságot olyan egyház ellen, ami azontúl, hogy neki nem ártott, de pontosan a HGY az, ami jelenleg az egyik leghitelesebb képviselője a korai bibliai keresztény egyháznak... és jön ez ember, ez a Villás Béla a tanításaival... hát nekem nem kell.

Jézus maga beszélt (a Máté 7-ben) arról, hogy mennyire lehetetlen az, hogy egy fa kétféle gyümölcsöt teremjen. Jó fa nem teremhet rossz gyümölcsöt. Márpedig az, hogy valaki megenged magának egy ekkora oltári hazugságot, mint ez a történet, de máskor meg jó a tanítása --> na ez nekem nem kell.

Nincs szükségem olyan tanítóra, aki nem átall megütközést, megbotránkozást kelteni egy olyan egyházban, ami fényévekkel többet tett le az asztalra, mint amit ő valaha is le fog tenni.

2014. dec. 28. 17:47
 12/40 kzs ***** válasza:

@ 8-as

Mint azt már említettem, a bibliai dicséret nem az, amit te ide mellékeltél.

Tanulmányozásra javaslom a Zsoltárok könyvét (de azon belül is a 149. és 150. zsoltárokat).

Teljesen mást ír le, de ha az ortodox egyház úgy gondolja, hogy ő önhatalmúlag mégsem a SzentÍrást követi, hát legyen: ő dolga.

Viszont - ugyanígy, vallásszabadság keretében - hadd maradjon meg a HGY-nek is a saját személete.

Ez így igazságos.

2014. dec. 28. 17:53
 13/40 kzs ***** válasza:

@ Kérdező 10-es kommentje

Azt kérded, kinek higgy.

Elismerem, nincs könnyű dolgod. Azért, mert a fórum anonim, mindenki azt ír fantázianeve alatt, amit akar.

Azonban a lehető legrosszabb az, amikor valaki kertelés nélkül helyt egy - úgymond "leleplező" - videónak, anélkül, hogy utánajárna, hogy valóban úgy van-e az a bizonyos dolog.

Nyilván hogy felkapja a fejét az ember, ha becstelenségről, hazugságról, visszásságról szerez tudomást. De ezzel vigyázni kell. Mert bizony volt rá precedens, hogy valaki nagybetűvel írta a baromságait a HGY-ről azzal, hogy "én ott voltam, ez az igazság".

És akkor jöjjek én, aki ténylegesen odajárok, hogy védjem meg az egyházat. Hogy érjem el, hogy nekem higgyenek, és ne annak a szemétkedésnek?? - Hát nem könnyű egy ilyen helyzet.

Azt írod, hogy Isten megmutatja, kinek higgy.

Ez így is van, de hadd mondjak valamit: sohase higgy annak, aki csak pocskondiázni tud.

Videókat kiváltképp óvatosan kezelj, mert ezek csak sajátos szemszögből tudják megközelíteni az adott témát.

Mindig légy nyitott - és mástól is kérd ezt a nyitottságot - teológiai vitákra: a komoly fórumozó mindig erre törekszik.

Privát üzenetben is fel lehet keresni az adott egyházhoz tartozókat (vannak ilyenek, ismerek olyanokat, akik katolikusok, a de vannak itt Jehova Tanúik, és olyanok is, akik a Hit Gyülihez tartoznak).

Gyümölcseiről ismerik meg a fát: Ha a válaszadó rövid, Igei bizonyíték nélküli választ ad, ha nem hajlandó teológiai vitába bocsátkozni, pláne ha lejárató videót linkel, biztos hogy hazudik.

Az igazi fórumozó sohasem szekál, nem becsmérel. Ehelyett mélyreható teológiai választ ad, Igei hivatkozásokat ír, nem pedig becsmérlő videókat linkel.

Vagyis fel lehet ismerni a komoly fórumozókat: az ő válaszaikon kell elgondolkodni. Ami meg nem odavaló, azt felismerni, és figyelmen kívül hagyni.

2014. dec. 28. 18:26
 14/40 A kérdező kommentje:
Én mindig abból indulok ki, hogy én nem csinálnék ilyet mással. Másnak miért éri meg? Nem csak egy bizonyos ember, többen is mást mondanak bármiről is. Pl. történelmi múlt, stb. Mondjuk Pap Gábornak van 200 3órás videója, amiben pozitívan tünteti fel a magyarságot. Emellett van több értelmiségi, aki ugyanezt elmondja, de ezeket utálják, üldözik. Ki az a hülye, aki arra teszi fel az életét, hogy ellene menve az mta-nak, hülyét csinál magából. Esetleg megölik (Kőrösi Csoma). Most azt látom, hogy mindenki aki a magyart jónak tünteti fel, azt elnyomják. Azért ez gyanús. És akkor ez csak töri volt.
2014. dec. 28. 20:02
 15/40 anonim ***** válasza:
27%

"hadd maradjon meg a HGY-nek is a saját személete. " kzs

- hát persze, maradjon, minden virág virágozzék. :D

De engem a művészi megközelítés érdekel, azért adtam karácsonyi ajándékba (a kérdezőnek)a szép tradicionális énekeket (nem érdekel, hogy "nincs benne a Bibliában", a tradicionálist fel kell tudni ismerni, ehhez metafizikai látás kell. És mert nem érdekel a politika sem, de azért tudni, kell hogy elvadult szadaszes indíttatású a némethféle a hitgyülevész. És nem érv, hogy a másik is politizál, mert nem mindegy, hogy valaki szadeszes, avagy konzervatív keresztény. :D

2014. dec. 28. 20:27
 16/40 anonim ***** válasza:
0%

"Ezért szoktam kérni Istent, pl. a Bartus ügynél, ha Bartus hazudik, törjön el a karja , ha N.S. akkor az ő karja, és lássuk meg a tévében valamelyik törött kart."

Melyiküknek is volt szívinfarktusa nem is olyan régen? Én úgy tudom, hogy Németh Sándornak...

2014. dec. 29. 11:19
 17/40 anonim ***** válasza:
27%

kzs ajánlott két szép zsoltárt -valóban szépek - én is viszonzom: 137-es (nem ezt danolták szüleink az ABBA együttessel??:D

'vágd sziklákohz az ellenség kisdedeit'

Babilon leánya, te nyomorult,

boldog, aki megfizet neked

rajtunk elkövetett tetteidért!

Boldog, aki megragadja

és sziklához vágja kisdedeidet!

Szóval azt akarom mondani, hogy nagy ívben teszek azokra, akik eltekintenek a messzeségbe, amikor az ószövetségi részek kegyetlen bosszúállásairól olvasnak (Eszter könyve? egy átkozott némber bosszúja - mit keres a szentkönyvemben???)

- mintha nem is inkarnálódott volna a Logosz, úgy tesznek- és a mai napig várják az ő messiásukat, aki diadalra viszi őket. Várhatják felőlem. Minden virág virágozzék.

Aki pedig megértette Jézus Krisztust, követi Őt. Nem kell azért hozsannázás a gyilkosaiért. Nagyon nem.

Elég tkp. Szent János evangélistát olvasni.

Elég a bevezető metafizikus Himnuszt olvasni. Abból minden tudható -annak aki akarja tudni.

"Az Ige testté lett, és köztünk lakott, és mi láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttének dicsőségét, aki telve volt kegyelemmel és igazsággal."

2014. dec. 29. 11:41
 18/40 anonim ***** válasza:

Tizenhatos:

"Hat bajodból megszabadít, és a hetedikben sem illet a veszedelem téged." (Jób 5,19)

"Sok baja van az igaznak, de valamennyiből kimenti az Úr." (Zst 34,20)

"Az Úr szilárdítja meg az igaz ember lépteit, és útját kedveli. Ha elesik, nem terül el, mert az Úr támogatja kezével." (Zst 37,23-24)

"Ne leselkedjél, oh te istentelen, az igaznak háza ellen, ne pusztítsd el az ő ágyasházát! Mert ha hétszer elesik is az igaz, ugyan felkél azért; az istentelenek pedig csak egy nyavalyával is elvesznek. Mikor elesik a te ellenséged: ne örülj; és mikor megütközik: ne vígadjon a te szíved, Hogy az Úr meg ne lássa és gonosz ne legyen szemeiben, és el ne fordítsa arról az ő haragját te reád." (Péld 24,15-18)

A Biblia nem ígér gondtalan földi életet, de azt igen, hogy az igazak megszabadulnak. Az istentelennek azonban egyetlen dobása van. Majd akkor gyere vissza, ha Bartus kerül bajba: vajon feláll-e még, és ha igen, milyen állapotban? A fentiek a kárörvendőknek se ígérnek túl sok jót, legalábbis tartós tejre és téli kabátra már nem kell költeniük, hacsak felül nem vizsgálják a szívük állapotát és meg nem térnek. Akkor még van esélyük.

2014. dec. 29. 11:52
 19/40 anonim ***** válasza:
100%
Tizenhetes, aki megértette az Örökkévaló Logoszt az filoszemita, ugyanis Jézus zsidóként élt, halt meg és támadott fel. Soha nem vesztette el a zsidó identitását. Aki az Övéit bántja, az Őt bántja, és Vele fog meggyűlni a baja. A Bibliában sehol sem találsz egyetlen sikeres és áldott antiszemitát sem. Ellenkezőleg, Isten ezt ígérte Ábrahámnak, amit kiterjesztett a leszármazottaira is: "megáldom azokat, akik téged áldanak, és aki téged átkoz, megátkozom azt" (1Móz 12,3; 4Móz 24,9; Mt 25,41) Nem hiszed? Oké. Majd a Logosz elmagyarázza neked, csak ne felejts el tűzálló ruhába öltözni előtte!
2014. dec. 29. 12:09
 20/40 A kérdező kommentje:

Úgy értettem, hogy Uzoni arra jött rá nyaraláskor, hogy nem az Úrtól, hanem démonoktól való dolog folyik a hgy. -ben. Nem tudom mire gondolt. Nem akarnám, hogy szívinfaktusa legyen valakinek is, elég egy törés, ami látható. Abba nem hal bele senki, de mégis tudná a kis ember, hogy melyik a kópé. Nyilván nem fogja bevallani a hunyó, hogy ő a rossz. Meg mondjuk mostanában kérek ilyen jelet. Persze akik a magyarságot akarják felszámolni, azok nyilván, hogy haljanak meg, hisz azok minket akarnak megölni. Valaki írta, hogy nem politizál. A politikához hozzátartozik a történelem hiteles ismerete. "Jaj annak a népnek, kinek idegenek írják a történelmét." Nekünk ugye habsburg megrendelésre találtak ki egy történelmi múltat, elég gyalázatosat. Ezzel meg tudják törni a nemzet tartását, önértékelését. Még azt is el tudják érni, hogy elhigyjük, hogy mi csak honfoglalók vagyunk, (tehát mások hazáját vettük el), így semmi közünk ehhez a területhez, aztán jöhetnek a betelepülők a területi követeléseikkel.

Mondjuk a hgy-ben Izrael népszerűsítés folyik. Miért azt kell megismerni, miért nem a sajátunkat? Először meg kéne ismerni a saját hiteles múltunkat. Izraelben megy-e a magyarság népszerűsítése? Én elhiszem, hogy Izrael jó, de mégis minden nagyobb ingatlanos-földszerzéses disznóságban ők vannak benne, összefüggésbe hozhatóak. A linkelt videókban minden benne van, gondolom nem nézte meg mindenki. Persze kértem az Urat, hogy mutassa meg éjjeli látásban, hogy mi az igazság, és másodszorra álmodtam a Hgy-vel, pont az éjjel. Szép nagy épületek, megfigyelések, és félelem volt benne. A történet hosszab volt, és nem én féltem. Minden látásban egy külső szemlélő vagyok. Most majd jön, hogy: jaj Karl te hülye vagy, biztos az ünnepi kaják miatt álmodsz hülyeségeket.

2014. dec. 29. 12:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!