Kedves hitesek! Ez a 46. -ik helyezés igaz?
Nem mások által összeeszkábált listáktól függ, hogy ki-mi-milyen. Amit mond, amit tesz az alapján kell eldönteni.
A hitesek szüntelen ószövetségi hozsannázása és bónuszként a politizálás a keresztények közül a megvezetetteknek való. Boldog Karácsonyt, Karlowy és válastolók, ami 12 szent éjszakából áll:)
Na kedves Karlowy!
Először is bárki bármiről kreálhat, ami meg is történt az általad mellékelt metapédián.
Igaza van Asperrimusnak, bárki bármilyen tartalmú írást feltehet, akármilyen kétes értékű tartalommal.
Semmiféle bizonyíték nincs, és az egész nem több rágalomhadjáratnál, úgy ahogy ez a Villás Béla-féle baromság.
Apropó Villás Béla: nézzük már meg egy kicsit jobban!
A lényegére már rátapintottál: valóban hazugság!
De nézzük meg ténylegesen.
Szóval:
1.) a 2:27-2:28-as időben azt mondja, hogy "megvonta a gyülekezet vezetésétől Nagy Sándor ettől az emberkétől"
> Áááá, szóval Nagy Sándor! NEM Németh Sándor vonta meg, hanem Nagy Sándor!
2.) Mégis miből nyert megállapítást, hogy démonokkal dolgoznak és nem a SzentLélekkel? Semmi nem derül ki, hogy ezt mirefel állapította meg "Nagy Sándor", vagy bárki más.
3.) 2:39-2:44 "A férfinak megjelent a hátán egy kék színű
szemölcs és két hét múlva halott volt"
> Húúúú, képzeld! Nagymamámnak a tyúk szögletes tojást tojt és két hét múlva halott volt!
Borzasztó! (Na, ez épp ilyen ökörség...)
Egyébként ha gondolod, kreálok én neked bármilyen történetet, aztán felrakom a netre. Nem gond, magyarból mindig jó voltam, imádok fogalmazni...
4.) 2:51-2:58 "És azt mondta neki, hogy tőle is megvonják a SzentLélek erejét, és ha nem marad csendben, akkor úgy jár mint a férje"
> Na egy pillanat! Mint azt ugyebár tanultuk a Bibliából, a SzentLélek erejét kizárólag Krisztus adja, és nincs az az ember, aki megvonhatná ezt. A HGY vezetése nyilvánvalóan tisztában van ezzel.
És mi az, hogy ha nem marad csendben, úgy jár mint a férje? Figyelj már, ez életveszélyes fenyegetés! Ez bűncselekmény, és bizonyára a rendőrség ismeri az ilyen helyzetet. Mármint hogy hogyan lehet elbújtatni, védelembe venni a sértettet.
5.) 0:43-0:47 Megtudhatjuk, hogy ez 7-8 éves történet. Érdekes, hogy semmi nem történt azóta, mióta ez a történet "igaz".
Ugye nem azt akarja ezzel Villás uraság állítani, hogy a rendőrség korrupt? De ha ő ezt így látja, hát álljon amellé a hölgy mellé, és forduljanak a megfelelő minisztériumhoz, vagy akár az alkotmánybírósághoz.
Vagy esetleg csak vádaskodásról van szó?
Akkor viszont a HGY-nek van oka egy jó kis perre...
6.) És végül: a mellékelt link végén megtudhatjuk, hogy Villás uraság negyed órán keresztül áldotta a hölgyet, aki kinyitva szemét, megtudta hogy mi az hogy SzentLélek.
> Mert mi is az hogy SzentLélek?
Honnan tudta meg? Ugye nem ettől a figurától?
Számomra teljesen nyilvánvaló, hogy Villásnak ez az előadásrésze nem más, mint puszta ármánykodás, hazug képmutatás, ami csak arra való, hogy édesdeden őhozzácsalogassa, mindazokat, akiket már elért a SzentSzellem általi Bibliai igazság.
Ez, amit Villás képvisel, több mint szemenszedett hazugság. A Biblia ezt nevezi varázslásnak, aminek a következményei igéretnek vannak leírva. Úgyhogy ha ez bekövetkezik, annak az oka nem a HGY lesz (nem a HGY írta a Bibliát), hanem mindazok megtörténte, amivel Isten sújtja azokat, akik ezeket művelik.
Egyébként számomra eléggé kizártnak tűnik, hogy ez a hölgyemény bármit is megtudott a SzentLélektől, főleg hogy pont Villástól tudta meg.
Nem hiszem, hogy a HGY ne képviselte volna mindazokat az Igéket, amik a SzentLélekkel kapcsolatosak, és hogy más forrásból, és főleg hazugság útján tudta volna meg.
Ó és hogy negyed órán keresztül áldotta meg??
Na nekem nem kell ebből az áldásból egy deka se.
Én máshonnan kívánok áldást meríteni, NEM Villástól.
Aki ilyen szemét rágalomhadjárattal él, miközben "Immánuel Jézus és apostolai valamint Pál megjelenéséről" kéne beszélnie, az számomra nem előadó.
Inkább hogy meg kéne térnie, és nem egy olyan egyházzal szemétkednie, ami az elmúlt évtizedek alatt széles embertömegek számára hirdette mindazt, amit Jézus és a korai kereszténység nagyjai képviseltek, és tette ezt mindig becsületesen, és tisztességesen.
A HGY-re mindezidáig soha semmilyen gazdasági-politikai-erkölcsi kihágást nem lehetett rábizonyítani, pedig voltak szép számmal. Egyik erről szólt, másik arról, viszont egy valamiben mindegyik megegyezett: mind szemenszedett aljas hazugság volt.
Viszont volt bennük jó is, méghozzá azt, amit Jézus a Hegyi beszédben, a Máté 5.részében elmondott.
Azon belül is: "Boldogok, a kik háborúságot szenvednek az igazságért: mert övék a mennyeknek országa.
Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem.
Örüljetek és örvendezzetek, mert a ti jutalmatok bőséges a mennyekben: mert így háborgatták a prófétákat is, a kik előttetek voltak." (Máté 5/10-12)
@ 3-as
Ezt írod: "A hitesek szüntelen ószövetségi hozsannázása és bónuszként a politizálás a keresztények közül a megvezetetteknek való."
> Na akkor elmondanám, hogy az Újszövetségben szó sincs semmi olyanról, hogy Jézus felváltotta volna az Ószövetségben írtakat. Jézus soha egyetlenegy ószövetségi próféta írását nem tekintette tévesnek, vagy hiányosnak.
Jézus nagyon sok mindenben az Ószövetségi próféciákban megírtakat vitte tovább: beleértve Ésaiást, Mózest és a próféták által megjövendölteket.
Mire gondolok én? Hát pl. arra, hogy a templomban Ésaiásnak azt a jövendelését olvasta fel, ami őr vonatkozott: "Az Úrnak Szelleme van énrajtam..."
És hogy a keresztútja is teljességgel megfelelt annak, ahogy azt annak idején Ésaiás leírta.
Továbbá: az újszövetségi írások nagyon gyakran idéznek vissza ószövetségi próféciákra. Csak ezekkel együtt érthetőek.
Továbbá: Mi van megírva? "A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra..."(2.Tim 3/16)
Itt a teljes Bibliát kell érteni.
A feltámadás után az Emmausba tartó tanítványoknak Jézus a prófétákat, Mózest és a zsoltárokat magyarázta: lásd Lukács 24/27 és 44.
Úgyhogy ennyit az Ószövetségi "hozsannázásról"
------------------
Ami pedig a politizálást illeti, vajon a katolicizmusban nincs jelen? Ha pápaválasztás, vagy pápalátogatás van, nem foglalkozik ezzel a híradó?
Online-formában is olvashatjuk a pápa üzeneteit, vagy bármi mást, ami történik.
Ami pedig a reformátusokat illeti: Bölcskei maga lépett fel akkor, amikor veszélybe került az egyházak állami támogatása. Egyébként a karácsonyi üzenete szintén olvasható volt online módon.
--------------------
Egyébként mi a franc akar lenni az a videó amit belinkeltél?
Jó, értem én, hogy az ortodox egyházban ez az elvont kantálás elfogadott, de a Biblia nem ezt írja elő.
A Bibliai Istendicséret teljesen más. A Zsoltárok könyvének Istentől ihletettsége nyilvánvaló, és ott teljesen más dicséret szerepel.
Én az ebben írtakat követem, és akként adok dicséretet Istennek.
Ezt az ortodox elvont kantálást pedig elutasítom. Azért, mert sajátos meggyőződésből fakad, nem pedig abból, amit a Biblia a zsoltárokban leír.
Értem, de akkor miért találnak ki ilyet? Mondjuk az Uziniról mesélt, és neki ugrott be nyaraláskor, hogy démoni dolog van a gyüliben. De én is úgy hallottam, hogy Derek Prince sem ment egy idő után a hgy.-be, és mondott valami olyat, hogy szomorú látni, hogy van ahol tévtanítások vannak, és nem akarnak változtatni.(nem pontosan idéztem, valamelyik jutubos videóban van). Kiről beszélhetettt, mikor állandóan a hgy-be járt? Az meg köztudott, hogy a rendőrség korrupt, de ezt kinek jelentsük fel? A korrupt bíróságnak, a korrupt kettősnemzetiségű politikusnak.
Megnéztem pár Villás videót, de nem hiszem, hogy hazudik, nem az a fajta.
ja, azér' !
A tények kedvéért leszögezem, hogy emlékeim szerint Derek Prince 2000- ben volt utoljára a Hit Gyülekezetében, és akkor még jó véleménye volt Németh Sándorról és a Gyülekezetről, erről hangfelvétel van. Később is találkozott Németh Sándoral:
"„Büszke vagyok rátok” – mondta a Hit Gyülekezete pásztorának 2002 szeptemberében Jeruzsálemben, ahol több országból érkezett vendégek ülték őt körül. Példaként hozta fel az ott jelen lévő messianisztikus zsidó hívők előtt Németh Sándor bátor kiállását, következetes imaküzdelmeit és a saját nemzetére vonatkozó szellemi látását – meg is kérte, hogy mindjárt ott mondja el néhány szóban bizonyságait arról, hogyan tapasztalta meg Isten beavatkozását több, reménytelennek látszó politikai és egyéb helyzetben. (Ez a beszélgetés, mint említettük, 2002. szeptember végén, több tanú jelenlétében történt.) Törékeny állapotban volt már ekkor fizikailag, de lelkesedése nem lankadt, ahogy az imacélokat beszélte meg a környezetében levő keresztényekkel. Fáradtsága, erőtlen testi mivolta ellenére még mindig égett benne a harci kedv, s ez nyolcvanhét évesen sem hagyott alább."
2003 szeptember 24-én pedig az Úrhoz költözött, öt nappal Kenneth E. Hagin után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!