Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves hitesek! Ez a 46. -ik...

Kedves hitesek! Ez a 46. -ik helyezés igaz?

Figyelt kérdés
Egyszer valahova belinkeltem, de azon gondolkodtam, mi van, ha nem igaz. De most tényleg, ha igaz, akkor hogyan? Ha nem igaz, akkor miért nem szedik le? [link]

2014. dec. 28. 09:42
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
67%

Asperrimus19-tudtam, hogy lehurrogtok és rágalmaztok- nem vagyok antiszemita. Sőt! nem megyek bele, de nem. És egyenesen kikérem magamnak. Állatira nem értetted meg mit írtam, semmi köze nem volt a származáshoz, génekhez, arra nagy ívben teszek. Azért még nem fogom áhítattal szemlélni Eszter bosszúálló némber könyvét, sem a felszólítást a sziklához csapdosandó csecsemőkre. Egész egyszerűen NEM EZT OLVASOM

-hanem az Evangéliumokat.

Nem tetszik? nem baj. És pontos voltál:

a Logoszból tudom, mi a teendőm. Avagy szerinted honnan jön a gondolat?

2014. dec. 29. 13:20
 22/40 anonim ***** válasza:
Pontosan kell fogalmazni, és akkor kevesebben fogják félreérteni. Egyébként nem értettelek félre.
2014. dec. 29. 15:14
 23/40 anonim ***** válasza:
7%

Kedves kzs!

Azt mondod, hogy a Máté 5/10-12 miatt tesznek fel ilyen videókat a HGY ellen. Csakhogy erre a versre hivatkoznak pl. a JT-k is, ha valaki bírálja a szervezetüket - és ez erősíti az ő hitüket is.

Jézus nem azért mondta ezeket a szavakat, hogy bármelyik egyházi rendszer vezetői be tudják biztosítani magukat az őket ért támadások ellen. Ha téged ér támadás, és ellened mondanak hazugságot az emberek, akkor arról könnyen felismerheted ezt, és erre alkalmazhatod Jézus szavait. Ha vezetőidről vagy az egyházadról mond valaki valamit, akkor 2 dolgot tehetsz. Hiszel a vezetőidnek, és elfogadod az ő álláspontjukat, vagy pedig MEGVIZSGÁLOD az adott állítást, hogy igaz-e.

"Nyilván hogy felkapja a fejét az ember, ha becstelenségről, hazugságról, visszásságról szerez tudomást. De ezzel vigyázni kell. Mert bizony volt rá precedens, hogy valaki nagybetűvel írta a baromságait a HGY-ről azzal, hogy "én ott voltam, ez az igazság". És akkor jöjjek én, aki ténylegesen odajárok, hogy védjem meg az egyházat. Hogy érjem el, hogy nekem higgyenek, és ne annak a szemétkedésnek?? - Hát nem könnyű egy ilyen helyzet."

Tényleg nem könnyű a helyzet, mert voltak a vezetőitek között is emberek, akik eljöttek a HGY-ből. Ők is ott voltak (és kicsit többet láttak valószínűleg, mint te).

"Gyümölcseiről ismerik meg a fát"

Hát igen. Csak ne felejtsd el, hogy nem a démonűzés a gyümölcs, és az, hogy sokat letett N.S. az asztalra. Emlékszel Jézus szavaira? "Nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?"

Itt olvashatsz egy nyilvánvaló rohadt gyümölcsről:

[link]

Ez elég sokat elárul N.S. jelleméről.

Üdv.

2014. dec. 29. 23:47
 24/40 A kérdező kommentje:
Nektek is mondom, hogy itt is kimutatta egy ember, hogy a magyarok nem senkiháziak. https://www.youtube.com/watch?v=OADOPHIjmb0 Gondolkoztam a kisdedek falhozverésén. Ha elfogadjuk, hogy Istentől van, akkor nézzük meg, miért is jó az nekünk. Manapság amikor lop a politikus, akkor a gyerekeire írja a vagyonát, hogy ne lehessen visszavenni. Pl. mondjuk, tegyük fel, van egy lázárjanó, aki mellesleg eszkimó(véletlen? [link] nagy összegekre tesz szert, és a 10 éves fiára írt egy 60-70 milliós házat, akkor nyilván az ő gyereke is csapódjon a falhoz. De nem kell senkinek ezt megcsinálni, mert "én vagyok a bosszúállás Istene" azaz kérhetjük Istent, hogy takarítsa el az élők közül az élősködő szemetet családostul, hogy megszűnjön a rablóvonal. Mert ilyenekre nincs itthon szükség.
2014. dec. 30. 09:49
 25/40 A kérdező kommentje:
Ezt most aláltam, érdekes: [link]
2014. dec. 30. 10:31
 26/40 kzs ***** válasza:
88%

@ 23-as

Ezt írod: "Ha téged ér támadás, és ellened mondanak hazugságot az emberek, akkor arról könnyen felismerheted ezt, és erre alkalmazhatod Jézus szavait."

Igen, egyrészt erről van szó (ez a támadás lehet bármiféle hazugság, ami a hétköznapi életben az embert érheti).

Másrészt viszont Jézus a nevezett Igeszakaszt a tanítványainak mondta, hogy igenis legyenek felkészülve arra a háborúskodásra, amit az ő neve miatt fognak elszenvedni. De megmondta Jézus, hogy ez mire lesz jó: a 12. Ige értelmében bőséges jutalmat kapnak majd ezért.

Vagyis - minthogy a SzentÍrás értelmében Jézus maga az Igazság - a Máté 5/10-12-ben foglaltak vonatkozhat mindazokra, akiket támadnak az Igazság (vagyis Jézus) hirdetése miatt.

Nyilvánvaló, hogy nem létezhet bibliai kereszténység anélkül az erkölcs nélkül, amiről a tízparancsolat beszél.

Az ószövetségi próféciák, Jézus és a korai kereszténység tanításainak hirdetése nyilvánvalóan nem lehetséges keresztény erkölcsös életvitel nélkül.

És ezzel szerintem NS is tisztában van.

A HGY-nek voltak konfliktusai, de mindezidáig egyik sem bizonyult igaznak. Most lehet vitatkozni azon, hogy tényleg tiszta volt-e ezekben az egyház, vagy csak a bürokrácia korruptsága van az egész mögött.

Én mindig azt mondtam - és most is azt mondom -, hogy akinek bármiféle bizonyítéka van, mehet vele a megfelelő szervekhez: végigjárhatja a bíróságokat - beleértve az alkotmánybíróságot is -, vagy ott van akár Brüsszel is.

Megvannak tehát a megfelelő szervek.

Egyébként volt régen egy Bartus-féle ügy, ami már a múlté: Bartus vesztett.

Ez a mostani folyamatban van, ez tény.

Az ügyben szereplő NS-nak van lehetősége védekezni, és ugyebár mindenki ártatlan egészen addig, amíg a bűnösségét be nem bizonyítják.

Én - éppen ezért - semmiféle rohadt gyümölcsöt nem látok, sem pedig a jellemét nem veszem ki ebből a cikkből.

A nyomozás jelen pillanatában mindenki ártatlan, és a végén vagy bűnös lesz valaki, vagy rágalmazó. És akkor fizet úgy, ahogy azt kell.

Nem elég - és nem is lehet - pusztán a Biblia mögé bújni. NS teljesen tisztában van azzal, hogy az Ige csakis az igaz emberek mellett áll, tehát az Igei védelem akkor vonatkozhat rá, ha ő maga is ártatlan.

NS elég nagy tudású ahhoz, hogy ismerje azt a keresztény erkölcsöt, amit a Biblia ír és megkövetel. Én a Vidám Vasárnap Istentiszteletein nem a tekintélyét láttam, hanem sokkal inkább a tudását abban a bizonyos témában, amiről szó volt.

És amiről írtál (Máté 7/22b), na ezzel csak óvatosan.

Először is, az ítélet Istené.

Másodszor pedig elhiheted, hogy a HGY azon van, hogy elkerülje azt, amit Jézus itt mondott, és a lehető legkomolyabban veszi annak a bibliai egyháznak azon kritériumait, hogy méltón képviselje Krisztus testét ezen a földön.

Vagyis: a SzentÍrást annak teljességében hirdeti: zsoltárok és ószövetségi próféciák; Evangéliumok; Korai kereszténység nagy képviselőinek tanítása.

És ami legalább ilyen fontos: elismeri és figyeli a Szent Szellem személyét, és munkásságának döntő részét úgy, ahogy az az Evangéliumokban, és Pál leveleiben is benne van.

Namármost, minthogy a karizmatikusság fontossága mind az Evangéliumokban, mind pedig az apostoli levelekben benne van: én - és velem együtt sokan - vannak abban a tudatban, hogy NS eléggé jól hirdeti azt, amit hirdet.

De ha neked ez nem jó, akkor ott van a katolikus, a református, vagy bármi más: szabad az út mindenki felé, kövessen bárki azt, amit akar.

De te ne ítélkezzél, ne próbálj bűnösnek beállítani egy egyházat, pusztán egy ügy miatt, ami nincs lezárva.

Eddig még minden ügyből győztesen került ki a HGY. Sohasem sikerült semmiféle visszásságot rábizonyítani, és szerintem most se lesz másképp.

De várjuk ki a végét.

Ne akard már eleve bűnösnek látni a HGY-t. Jézus fog megítélni minden egyes egyházat, beleértve embereket is.

És még valamit: a HGY sohasem gyengült meg az őt ért támadások során. Sokszor próbálták befeketíteni, de Isten Igéjébe vetett hit - beleértve azt is, amit Ámos fia Ésaiás, az 54/17-ben prófétált - megigazította.

Az egy dolog, hogy voltak, akik otthagyták. DE magam részéről nem hiszem, hogy máshol jobban, eredményesebben képviselnék azt a karizmatikusságot, amit Jézus az Evangéliumokban, valamint Pál a leveleiben tett.

De mondom: mindenkinek szabad az út, oda megy mindenki, ahova akar. Akár "független" is lehet.

2014. dec. 30. 12:53
 27/40 anonim ***** válasza:
88%

23-as, vicces ember vagy. Nem képzeled, hogy Bartus ügyében hiteles, ha Bartus újságában találtál valamit, ami őt igazolja! Amúgy a rohadt gyümölcs igaz, csak ez a gyümölcs nem Németh Sándor gyümölcse, hanem a titkos szolgálaté, és nem a Hit Gyülekezetében kezdett el rohadni, hanem már korábban.

Egyébként Jézus azt mondta, hogy amennyiben Belzebubnak nevezték a ház Urát, azaz Őt, Jézust, akkor mennyivel inkább annak fogják nevezni az Ő háza népét, például a Hit Gyülekezetét. Te és a hasonlók azért nevezitek gonosznak Németh Sándort, mert nem ismeritek Jézus Krisztust: ha ismertétek is valaha, ma már nem ismeritek.

Amikor pedig valaki megvádolja a Hit Gyülekezetét, nem az az első teendő, hogy elkezdem vizsgálgatni az állítás valóságtartalmát, hanem az, hogy megnézem a vádlót. Egy sértett, keserű ember bizonysága minden esetben hiteltelen, mert ahelyett, hogy uralkodna az indulatain, az indulatai uralkodnak rajta, a józan észt pedig legfeljebb hírből ismeri.

A második lépés az, hogy megnézem azt az embert, akit megvádoltak, és megnézem, hogy a gyümölcsei kit igazolnak. Jól mondtad, hogy a démonűzés nem gyümölcs. De a helyreállt házasságok, a megszabadult drogosok, piások, bagósok, boldog és sikeres családok azok bizony gyümölcsök, méghozzá bibliai mértékkel igen jó gyümölcsök, amelyeket nem lehet elválasztani Németh Sándor személyétől, mert noha nem ő a szabadító, hanem Jézus Krisztus, és a dicsőség is az Úré, Aki mégsem Bartust vagy téged választott ki erre a szolgálatra, hanem Németh Sándort.

Amiben a kritikusok egytől-egyig hasonlítanak egymásra az az, hogy egyik sem tudja felmutatni ezeknek a gyümölcsöknek az egy százalékát sem. Úgyhogy jobban járnának, ha a saját házuk táján kezdenék el a söprögetést, ugyanis van mit feltakarítaniuk. A tapasztalat azonban az, hogy nem szeretnek a tükörbe nézni, ezért nem veszik észre, hogy mennyire szennyesek. Kár értük, mert még felőlük is lehetne remény, ha megtérnének Jézus Krisztushoz, Akinek az első két kérdése ez lenne hozzájuk: Mi a véleményetek a Izraelről és a Hit Gyülekezetéről?

2014. dec. 31. 10:57
 28/40 A kérdező kommentje:

Ezekről a kérdésekről nem vagyok meggyőződve, gondolom te sem gondoltad komolyan.

Facebókon olvastam, most ezt hazudják?

ELHALLGATOTT HÍREK 14

KARÁCSONY A SZENTFÖLDÖN

1. Az izraeli rendőrség egy öt éves gyerek arcába lőtt.

2. Az izraeli katonaság szétzavart egy békés tüntetést Bethlehemben.

3. Egy jeruzsálemi palesztin étterem alkalmazottait vasrudakkal verték.

4. Ezer arab otthont romboltak szét a Negev sivatagban.

Ad 1.

Az izraeli rendőrség gumilövedéket lőtt közvetlen közelből egy 5 éves palesztin kisfiú arcába, ahogyan az hazafelé tartva leszállt az iskolabuszból. A szeme alatt eltört az arccsontja, jelenti a World News Report december 25-én. A Russia Today (RT.com) globális tévének videója is van róla: [link]

(Az RT anyagából posztoltam a fotót.)

Ad 2.

Az izraeli katonaság szétkergetett egy békés tüntetést Bethlehemben, amelyen palesztinok ilyen táblákkal meneteltek: „Jézus a béke, a szabadság és igazság üzenetével jött” és „Karácsonyt megszállás nélkül!”, jelenti a palesztin hírügynökség: [link]

(A cikkre érdemes rákattintani a számos fotó miatt is.)

Ad 3.

Karácsonykor az izraeli rendőrség lesújtott több palesztin vállalkozásra az arab Kelet-Jeruzsálemben. Az egyik palesztin vendéglőbe behatoló rendőrök vasrudakkal verték az ott lévő alkalmazottakat, miután belépésük előtt kábultságot okozó gránátot hajítottak be, jelenti a palesztin hírügynökség: [link]

Ad 4.

Izrael 1000 arab otthont rombolt szét a Negevben az idén, jelenti a TeleSur TV angol nyelvű honlapja:

[link]

forrás: [link]

2014. dec. 31. 19:49
 29/40 anonim ***** válasza:
19%

"Nem képzeled, hogy Bartus ügyében hiteles, ha Bartus újságában találtál valamit, ami őt igazolja!"

Kérlek, akkor mutass nekem egy HGY-s cikket erről a rendőrségi feljelentésről, ami szerinted hiteles, és ami tisztázza Németh Sándort!

"Amikor pedig valaki megvádolja a Hit Gyülekezetét, nem az az első teendő, hogy elkezdem vizsgálgatni az állítás valóságtartalmát, hanem az, hogy megnézem a vádlót."

Ezt most komolyan mondod?! Mondok akkor egy durva példát, próbáld meg erre is alkalmazni az érvedet. Tegyük fel, hogy jön 2 tanú, aki azt állítaná, hogy homoszexuális kapcsolatuk volt N.S.-ral. Te a logikád szerint ránézel a két tanúra: bűnös, gonosz emberek, és nem fog érdekelni az igazság.

"Egy sértett, keserű ember bizonysága minden esetben hiteltelen"

Akkor tegyük fel most, hogy jön 2 tanú, akik azt állítják, hogy 9 éves korukban, 20 évvel ezelőtt molesztálta őket N.S. Ők sértett, keserű emberek lettek emiatt, tehát a bizonyságuk hiteltelen???

"A második lépés az, hogy megnézem azt az embert, akit megvádoltak, és megnézem, hogy a gyümölcsei kit igazolnak."

Tehát, ha N.S. bankot rabol, de mellette vannak gyümölcsök, akkor megint csak nem érdekel, amit tett???

Helyreállt házasságok, boldog, sikeres családok vannak olyan egyházakban is, amelyeket ti nem fogadtok el. Egyébként ugyanúgy vannak tönkrement, szétesett házasságok, boldogtalan, sikertelen családok a HGY-ben is, mint mindenhol máshol.

"Akinek az első két kérdése ez lenne hozzájuk: Mi a véleményetek a Izraelről és a Hit Gyülekezetéről?"

Inkább kérdezd meg ezt te Jézustól, hogy mit gondol a szervezetetekről. Csak meg ne lepődj a válaszán...

2015. jan. 1. 00:39
 30/40 A kérdező kommentje:
6:30-7:25-ig van valami érdekes: https://www.youtube.com/watch?v=X4RxKrovyjQ Mit szóltok?
2015. jan. 3. 15:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!