Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hívők jobban szeretik...

A hívők jobban szeretik Istent vagy Jézust az igazi saját szeretteiknél is? Édesanyjuknál, édesapjuknál, szerelmüknél, stb?

Figyelt kérdés
2010. febr. 3. 11:22
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:

Az evolúcióban nem hiszek, ahogy te a teremtésben nem. Az érveket az evolúció mellett nem fogadom el, ahogy te a teremtés melletti érveket nem fogadod el. Bizonyíték az evolúcióra nincs, ahogy a teremtés sem bizonyítható.

Van egy ének: Elvesztettek mindent sorban, te akkor is megmaradsz nekem!

Nyilvánvalóan Istenről van szó! Tehát, én ragaszkodhatok a gyermekemhez, jobban mint Istenhez, csak nem érdemes. Ragaszkodhatom jobban a vagyonomhoz, mint Istenhez, csak nem érdemes. Lehet bármim itt a földön, el fogom veszteni! Még egy koporsó mögött sem láttam utánfutót! /természetesen csak szemléltetés, hogy meglásd, nincs semmid, ami teljesen és örökre a tied lenne!/ De Jézus IGEN! Ő már itt a földön többet tud adni mint bármi más, és a menyben a Biblia tanítása szerint ez vár rám: "amit szem nem látott, fűl nem hallott, az ember elméje el sem gondolt, azt készítette Isten az őt szeretőknek." Tehát valami fantasztikus dolog vár rám, ha igaz a Biblia. Tegyük fel, nem igaz. Mit vesztettem? Hűséges voltam a feleségemhez, de egy normális ateista se csalja meg, akit szeret. Nem loptam csaltam hazudtam, de a normális ateisták is tisztességesen élnek. Munkám során sokszor találkozom tisztességtelen úton gusztustalan módon meggazdagodott emberekkel, és nem szeretnék a helyükben lenni. Sok pénzük van, még is boldogtalanok. Tehát a Jézusba vetett hit reményt ad, az evolúcióelmélet erre képtelen.

És végül, mint tapasztalhattad, egy nem is rövid időre kivontam magam a forgalomból, hogy a kedélyek lecsillapodhassanak, mert nem mások szándékos felbosszantása a cél, csak képviselni teljes nyíltsággal az álláspontomat, ahogy te is teszed a tieddel. És most csodálkozz nagyon, a cél nem a te meggyőzésed, hanem, mert Istent ismerve, neki hatalma van arra, hogy egy harmadik személy, aki hozzá sem szól, csak ide téved, meg ért valamit abból, amit a Biblia tanít. Tudod 16 évesen nem hittem Isten létét, nem is érdekelt a téma, sokkal fontosabb volt, hogy a szintén 16 éves barátnőmről minél gyakrabban lekerüljön a bugyi, de a panoráma műsorban Krudinák Alajos készített egy riportfilmet az amerikai sátánizmusról. Miután megnéztem, elgondolkodtam rajta. Én mint ateista a sátán létezésében sem hittem, de azt a következtetést vontam le, hogy hívők és sátánisták ugyan azt tanítják, hogy Isten a jó, és sátán a gonosz harcban állnak egymással. Csak a hívőkkel szemben, akik azt mondják, hogy Isten fog győzni ebben a küzdelemben, a sátánisták azt mondják, a sátán fog győzni, ezért őt kell szolgálni, ha a győztes oldalon akarsz lenni. És ma is tisztán emlékszem, ahogy azt mondtam magamban, én a gonosz seregében akkor sem szeretnék küzdeni, ha valóban ő győzne. Még 11 évnek kellett eltelnie, hogy megtérjek, de érted miről beszélek? Tehát mások olvassák a vitáinkat, gondolkodnak rajta, és döntéseket hoznak. És mind e mögött ott van az Isten! Csodálkozz nagyon! Használ téged, pedig nem is akarod!

Egy tök jó sztori! Galsi Árpád a Kálvin kiadó igazgatóhelyettese /ők adják ki Magyarországon a Bibliát/ úgy tért meg, hogy az egyik mikulásra a teljesen ateista osztálytársa egy keresztyén könyvet ajándékozott neki. Csak és kizárólag a poén kedvéért. Galsi Árpád a könyvet elolvasta, megtért, és Isten szolgálatába állt! Isten szolgája volt egy ateista diák, aki csak viccelődni akart!

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. nov. 10. 09:08
 42/45 anonim ***** válasza:

"Az evolúcióban nem hiszek, ahogy te a teremtésben nem."

Az evolúció nem hit, hanem elfogadás kérdése.

"Bizonyíték az evolúcióra nincs, ahogy a teremtés sem bizonyítható."

Az evolúció bizonyított, ha nem lenne evolúció az embereknek a farokcsont helyén még mindig egy hosszú farka lenne, nem tudnánk gyógyszereket készíteni.

A teremtésre meg csak ellenérvekkel találkoztam tudományos körökben, komoly érvre nem bukkantam, pedig hidd el foglalkoztam a témával.

az a sejtésem, hogy nem vagy tisztában az evolúció fogalmával és korábbi válaszaimban hiába próbáltam neked elmagyarázni, nem érted, nem akarod megérteni, vagy el sem olvasod.

Jól gondoltam, a kérdéseimre nem válaszoltál, sem direkt, sem indirekt. Helyette prédikálsz arról, hogy ki hogy tért meg Istenhez. Persze én is mesélhetnék sztorikat arról, hogy ki, hogy vált agnosztikussá vagy ateistává, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy Isten és a Biblia nélkül is lehet jó ember az ember, nem kell hinni semmiféle bizonyíthatatlan anekdotában ahhoz, hogy szeretni tudj és helyesen cselekedjél.

"Tehát a Jézusba vetett hit reményt ad, az evolúcióelmélet erre képtelen. "

Még mindig nem értem, hogy jön ide az evolúcióelmélet. Az evolúcióelméletnek nem is ez a rendeltetése, hanem az, hogy megértsük milyen módon (milyen algoritmus szerint) alkalmazkodnak az egyedek vagy fajok és hogyan alakulnak új fajokká. Továbbá ezt megértve és kihasználva tudjunk olyan egyedeket kitenyészteni amelyek:

* tehenek esetén több tejet adjanak

* csirkék esetén több húsuk legyen

* baktériumok esetén gyógyszereket tudjunk gyártani

Bármikor amikor húst eszel vagy tejet iszol, esetleg gyógyszert szedsz be megcáfolod azt, hogy nem hiszel az evolúcióban.

Kb olyan hangzása van a dolognak, hogy : "én nem hiszek a tömegközlekedésben!"

"hogy a szintén 16 éves barátnőmről minél gyakrabban lekerüljön a bugyi"

Nem volt az rossz és még most sem az.

"Miután megnéztem, elgondolkodtam rajta. Én mint ateista a sátán létezésében sem hittem"

kevered a sátánizmust a luciferianizmussal.

A sátánizmus egy ateista vallás, amiben nincs isten.

a luciferianizmus meg Lucifer Istenként való imádása.

továbbá prédikálsz, prédikálsz és prédikálsz. Mellébeszélsz. Ez nem vita ahogy te fogalmazol, hanem monológ. a te monológod.

2010. nov. 10. 10:57
 43/45 anonim ***** válasza:

Most mit tegyek? Erre hívott el az Isten, hogy a Krisztust prédikáljam, aki a görögöknek bolondság, a zsidóknak botránkozás, de nekünk akik hiszünk Istennek ereje. Ezt Pál apostol írja egyik levelében, persze nem szó szerint idézve, nem vagyok akkora koponya. Hidd el, az iskolában nekem is az evolúciót tanították, biztos rossz volt a tanár! Gondolj rólam amit akarsz, én tudom, miért hiszek.

Bocs kedves kérdező, nem te vagy az első, és félek nem is te leszel az utolsó, akinek a kérdése alatt magán diskurzust folytatok.

2010. nov. 10. 22:54
 44/45 anonim ***** válasza:
"Most mit tegyek?" inkább ne írj, mert hülyeségeket írsz és ezzel lejáratod az egész istenhitet!
2010. nov. 10. 23:12
 45/45 anonim ***** válasza:

Ezt had ne te döntsd már el!

2010. nov. 11. 08:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!