Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hívők jobban szeretik...

A hívők jobban szeretik Istent vagy Jézust az igazi saját szeretteiknél is? Édesanyjuknál, édesapjuknál, szerelmüknél, stb?

Figyelt kérdés
2010. febr. 3. 11:22
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
57%

Isten parancsa: szeresd és tizsteld apádat,anyádat.

A kettőt nem lehet összekeverni.

2010. febr. 3. 11:30
 2/45 A kérdező kommentje:
akkor máshogy kérdezem: ha dönteniük kellene mondjuk szeretteik boldogsága és élete és a vallásuk között, melyiket választanák? megtagadnák az istenüket csak azért, hogy mondjuk a kistestvérük életben maradjon?
2010. febr. 3. 11:43
 3/45 anonim ***** válasza:
28%

Ha Jézusról kérdezel, akkor valamilyen keresztény egyházra gondolsz. Jézus maga az élet. A keresztények az életet mindennél előbbrevalónak tartják.

Gondolj arra, hogy a katolikus egyház mennyire ellenzi a születésszabályozás bizonyos módszereit, az eutanáziát vagy az abortuszt.

2010. febr. 3. 12:57
 4/45 A kérdező kommentje:
egyszerű kérdést tettem fel, amire nagyon egyyzerűen lehet válaszolni...légyszíves a kérdésre válaszoljatok...melyiket választanád?
2010. febr. 3. 13:00
 5/45 anonim ***** válasza:
Sajnos nem lehet a kérdésre egyszerűen válaszolni, mert ez egy hívő számára értelmezhetetlen kérdés. A kettő nem zárja ki egymást éppen fordítva. Esetleg, ha leírnád, mire gondolsz konkrétan! Vagy csak provokálni szeretnél?
2010. febr. 3. 13:16
 6/45 anonim ***** válasza:
Igen, csak provokálni szeretne.
2010. febr. 3. 13:23
 7/45 A kérdező kommentje:
nem, kíváncsi vagyok rá(őszintén,mert nekem egyértelmű,h mit választanék,de az ő fejükbe nem látok bele)...tételezzük fel, hogy mondjuk a hívő egy olyan helyzetbe kerül,hogyha nem tagadja meg Istent és Jézust, akkor a szerettei meghalnak, vagy valami örök szenvedésben lesz részük...most a helyzet az mindegy, tegyük fel, hogy így van... mit választanának?
2010. febr. 3. 13:25
 8/45 A kérdező kommentje:
mi abban a provokálás, hogy kíváncsi vagyok rá, eldobnák e a szeretteiket is a hitükért? kitől kérdezzem meg és hol, ha kíváncsi vagyok rá?
2010. febr. 3. 13:26
 9/45 anonim ***** válasza:

Szerintem Te is tudod, hogy normális választ nem nagyon fogsz kapni, mert a kérdésed lehet, hogy egyszerű, de köze sincs a hétköznapi élethez.

Isten nem kéri tőlünk, hogy válasszunk a kistestvérünk és közte. Ilyen dilemma a valós életben nem fordul elő. Ha azt mondom, a kistesóm/szerelmem/apám/anyám életét választom, akkor egyben Istent is választom, aki a szeretet és az élet.

Egyébként ha most azt mondom (amikor nem vagyok döntéskényszerben), hogy X-et választom, mi a garancia arra, hogy döntéskényszerben nem Y-t választom?

Az őskeresztények korában, amikor a keresztényüldözések voltak, az emberek akkor is a saját maguk élete felől döntöttek, és nem a szeretteik életéről. Ha megtagadták a császár tömjénezését, meghaltak a hitükért.

Na, a mártíraktákban lehet találni vértanúkat, akiknek szülei/gyermekei voltak, mégis inkább a halált választották, mint a hitük megtagadását. (szülő/gyerek életben maradt)

2010. febr. 3. 13:27
 10/45 A kérdező kommentje:
ennyi fantáziátok sincs, h elképzeljetek egy szituációt? lehet, h nincs ilyen a való életben, de tudni akarom, hogy az anyám jobban szereti e ezt a f.szságot nálam, hogy nem lehet megérteni? ezekszerint igazam volt, a saját szeretteitek nem számítanak annyit, h kimondjátok, igenis ők a fontosabbak.... nem is vagytok ti emberek... és én még csodálkozom, hogy nem kapok szeretetet...minden szeretetüket egy hülye könyvnek adják helyettem
2010. febr. 3. 13:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!