A hívők jobban szeretik Istent vagy Jézust az igazi saját szeretteiknél is? Édesanyjuknál, édesapjuknál, szerelmüknél, stb?
"34Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot. 35Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával. 36Az embernek a tulajdon családja lesz az ellensége. 37Aki apját vagy anyját jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám, aki fiát vagy lányát jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám."
Szerintem ez az egyszerű idézet többet mond minden szónál a téma kapcsán.
15:17-ös
A válasz hasznos! És aki ennek fényében éli le az életét az fanatikus! Semmi különbség nincs közte és a World Trade Center - be ütköző terrorista között. Ugyanis ő is "isteni" indíttatásra tette amit tett.
Nem az embert kell elítélni hanem a fanatizmus ellen kell harcolni!
De ha nem ennek fényében éled le az életedet, akkor a jóságos isten jutalomból az örökké tartó kárhozatra vet...
Persze ha csak az életed végén térsz meg, akkor elég akkor így cselekedni.
De ha hívő vagy, és abban a hiszemben élsz, hogy majd az életed végén megbánod bűneid, akkor az ilyen megoldásért szintén kárhozat jár...
Tévelyegtek mert sem az írásokat nem ismeritek, sem az Isten hatalmát. Ezt Jézus mondta a farizeusoknak, amikor azok hasonlóan hülye és értelmetlen kérdést tettek fel neki.
De azért nem hátrálnék meg a válasz elől. A válasz, egyértelmű igen. Istent mindenkinél jobban kell szeretnem. De ez így még is csak fél igazság. Megmagyarázom. A Bűneset, Ádám szempontjából. Isten azt mondta ne egyen a jó és gonosz tudása fájának gyümölcséből. Éva, a szerette, a családtagja azt mondta egyen. Ádám azért bukott el, mert jobban szerette a szerettét, családtagját, a feleségét Évát, mint Istent. Ádám helyes viselkedése ez lett volna: Ne haragudj drágám, nagyon szeretlek, de én inkább Istennek engedelmeskedem, mint hogy a te kérésednek engedjek. És aztán Évike duzzoghatott volna, meg mondhatta volna, hogy akkor este búj akihez akarsz, és a többi női hiszti, de Ádámnak akkor is Istennek kellett volna engedelmeskednie. Ezt, és csak ennyit jelent, hogy Istent jobban szeresd a szeretteidnél.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
"34Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot. 35Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával. 36Az embernek a tulajdon családja lesz az ellensége. 37Aki apját vagy anyját jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám, aki fiát vagy lányát jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám."
Na ebben minden benne van,amitől nem tartom az igaz isten szavának a bibliát..és szerintem Jézus nem mondta ezt soha!!!Különben nem lett volna jószívű!Márpedig én hiszem,hogy jószívű volt,és inkább mondta azt: Nem békét hoztam,hanem szeretetet!Ezt jobban el tudnám képzelni egy messiástól,mint ezt az ölésre és ellenségeskedésre uszító maszlagot!!!Ezért mondják,a biblia olyan mint a kés!lehet vele kenyeret szelni a szegényeknek,de lehet vele ölni is!Borzasztó...
Én egyformán szeretem az Istent,és anyámat-apámat,mivel Isten a világot,anyámék meg engem "csináltak"!!!!! :)
Te meg jó anyát kaptál ki,ha így viselkedik!Szégyen gyalázat ez,nem istenhit!!!Üzenem neki,lehet hogy sátánista? (bocs hogyha megsértettelek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!