A hívők jobban szeretik Istent vagy Jézust az igazi saját szeretteiknél is? Édesanyjuknál, édesapjuknál, szerelmüknél, stb?
Ha valaki eldobná a szeretteit a vallásért az nem katolikus , hanem idióta .
Egy sátánista .
16 éve tértem meg. Egy évvel később az akkor 3 éves fiam nagyon komoly betegségbe esett. Akkor én így imádkoztam: Istenem! Én azt szeretném, ha a fiam meggyógyulna. De ha Te most ezt a gyermeket elveszed tőlem, én akkor is szolgálni foglak téged! a FIAM MEGGYÓGYULT, 18 ÉVES, MOST KÉSZÜL BEMERÍTKEZNI. De ha akkor meghal, az én hitemen ez mit sem változtatott volna! Az az Isten akiben én hiszek, életnek és halálnak az ura. Ha Ő úgy dönt, holnap nekem meg kell halnom, legyen. Ha Ő úgy dönt, holnap bárkinek, aki közel áll hozzám, meg kell halnia, legyen! És ha nekem kell választani, csak ennyit mondok: "legyen meg a Te akaratod!" Nem fogok választani! Istent meg nem tagadom, a szerettem halálát, nem fogom kívánni! Ha valaki fegyvert fogna a fiam fejéhez, és azt mondja: tagadd meg Istent, vagy meghal a fiad, én nagyon nem szeretném, ha megtagadnám Istent! Aztán az illető majd eldönti, megöli-e a fiamat, vagy sem. De ha a fiam meghal, a menybe jut, mert két éve megtért Tóalmáson. Egyébként meg ez egy hülye kérdés, már ne haragudj!
A Jézusba vetett hit reményt ad.
A kérdést jobban értem, mint gondolnád, az interneten lébirkázókra meg olyan kíváncsi lennék, hogy szemtől szembe is mernék-e mondani? És ha a saját álláspontod mellett annyi az érved, hogy a mást valló hülye, hát?
A kérdés az volt, hogy:
"A hívők jobban szeretik Istent vagy Jézust az igazi saját szeretteiknél is? Édesanyjuknál, édesapjuknál, szerelmüknél, stb?"
Tehát a kérdés egyértelmű választ érdemel: igen vagy nem?
A te hozzászólásod nem ad egyértelmű választ, de erősen sejteti azt, hogyha Isten és a fiad között kéne választani akkor Istent választanád.
Szóval vagy nem érted a kérdést vagy direkt nem válaszoltál rá konkrétan.
Továbbá nekem felveti Ábrahám és Izsák történetét.
Ha a te Istened azt kérné, hogy öld meg a fiad, megtennéd?
Ha a te fiad azt kérni, hogy mondj le Istenhitedről, megtennéd?
Minkét kérdésre van sejtésem mit mondanál: az utóbbira nyilván azt, hogy nem, és megpróbálnád téríteni a fiadat, magyarán ráerőszakolnád a hited. (minthogy azt meg is tetted és jó büszke vagy rá)
Az előbbire úgy sejtem, hogy megtennéd ... bár te ezt így nem fogod elismerni. Ha erre a pontra válaszolsz majd valószínűleg azt fogod mondani, hogy kicsavarom a kérdést, nem értek a teológiához vagy csak simán elkezdesz prédikálni. Pedig a példa ott van előtted: Ábrahám és Izsák története. Vállalnád Ábrahám szerepét? Mit tennél Ábrahám helyében?
A lebirkázásról meg csak annyit, hogyha már egyszer Jézus báránya vagy ("farkasok között"), akkor hadd birkázzanak le.
És most komolyan .. bármikor szemtől szemben is lebirkázlak ha kell. Sőt .. még azt is merem állítani, hogy fanatikus vagy, még azt is, hogy veszélyes.
"Ha Ő úgy dönt, holnap bárkinek, aki közel áll hozzám, meg kell halnia, legyen! És ha nekem kell választani, csak ennyit mondok: "legyen meg a Te akaratod!" "
Nem is merülne fel benned kétely, hogy ez az "isten" nem igazságos, vagy jóindulatú?
Nagyon elszántnak tűnsz ebben az egész isten témában, oly annyira, hogy sajnos nem érezlek sokkal különbnek mint a muszlim terroristák akik hitük miatt pusztították el pl. a World Trade Center-t.
Nem is nevezném annyira őket terroristáknak, inkább fanatikus hívőknek nevezném.
Ezért tartalak veszélyesnek!
"És ha a saját álláspontod mellett annyi az érved, hogy a mást valló hülye, hát? "
Az érvemet neked csak most fejtettem ki. Általában nincs bajom ha más a véleményük az embereknek, nem is tartom hülyének őket, még tanulhatok is tőlük, de a te válaszaid sugározzák a fanatikus istenhitet.
Régebben a mottód "A Jézusba vetett hit reményt ad, az evolúció nem ad semmit" volt.
Sokan vitáztak veled evolúció témában is, többek között én is, már amennyire lehetett veled, mert az érveket nem érted, a bizonyítékokat nem fogadod el. És sosem értettem a párosítást, mi köze van Jézusnak az evolúcióhoz?
IGEN!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!