Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » J. Tanúi, mi a véleményetek...

J. Tanúi, mi a véleményetek az alábbi "történetről"?

Figyelt kérdés

Hogyan értelmeznétek,és van számotokra valami üzenete?

"Két hívő ember ugyanazon időben halt meg. Mindketten

felkerültek a mennyei várószobába, hol egy ajtó előtt várakoztak. Kinyílt az

ajtó, és beszólították az egyik várakozót. Ott valaki várt rá és kérdést

tett fel neki: Ismered-e Jézust?

- Hát persze. felelt rá.

- És mit tudsz róla? Hangzott az újabb kérdés.

- Hát ő Isten fia, aki lejött a földre az emberek megváltására.

- De mennyire ismered Őt? - kérdezte ismét.

Erre a kérdezett kezdte felsorolni a biblia sorait és mindent amit tanult

Krisztusról. Hosszan sorolta az idézeteket, de a kérdező félbeszakította.

- Nem erre vagyok kíváncsi! Te számodra mit jelent Jézus?

A kérdezett ismét idézetekkel próbált válaszolni.

- Köszönöm - mondta a kérdező- menj ki és szólítsd be a következőt.

Kiment és beküldte a másik várakozót. Az belépett, és felnézett. Amikor meglátta a kérdezőt, leborult előtte és csak ennyit mondott: Megváltóm!"

Nos?

2014. dec. 8. 22:01
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

Katy a saját szavaiddal!

Érted amit kérek?

Nincs Őrtorony nincs ott a Biblia hanem csak a szíved?

Ki Jézus a számodra?

2014. dec. 10. 08:40
 12/33 anonim ***** válasza:
46%

" hanem elfogadjuk amit a Biblia ír." Gondolkozzunk egy kicsit. Ha kitalálok egy vallást, hogy uralkodhassak emberek felett, nem ugyanezt fogom mondani? Fogadjátok el, amit leírtam. Nem kell mindent bekajálni, ami le van írva.

Valaki azt mondta, hogy a vallás a népek ópiuma. Lehet benne valami.

2014. dec. 10. 08:50
 13/33 anonim ***** válasza:
20%
nincs biblia? a fiktív történetedből is ezt szürtem le. azért engedd már meg a biblia hatását a válaszainkban. még a legkeményebb farizeusok sem szóltak rá Jézusra, amikor az írásokból idézett: Jézus, mondtam már neked, hogy a saját szavaiddal válaszolj, unom már, hogy állandóan az írásokkal jössz. nincsennek saját gondolataid? a szívedbe mi van? ugye, te sem emlékszel ilyenre, kérdező? a szív bőségéből szól a száj.
2014. dec. 10. 10:39
 14/33 openyoureye ***** válasza:
21%

8-nak:

Először is arra kérlek nyugodj meg, senki sem fog bántani, sem szóban sem cselekedetben. A veszekedés nem vezet sehova.

"Tisztelt openyoureye! Mi a LÉNYEG??"

- Mi a lényeg? Nagyon egyszerű. Nem azt kell ismerni és tudni szóról szóra amit Jézus mondott, hanem megérteni ezen szavak jelentését. Attól, hogy bemagolsz valamit, még nem jeleni azt, hogy érted is. Valószínűleg elmagyarázni már nem tudnád, ha nem értetted meg. Viszont ha megértesz valamit, azt nem kell bemagolni.

Ha érted a lényeget talán még mögöttes tartalmat is felfedezhetsz a mondanivalóban.

Jézust nemcsak a szavai alapján ismerheted meg hanem a tettei alapján is. Ezt pedig csak akkor ismered fel ha megértetted mit is tanított ő. A bemagolás itt nem segít, ugyan úgy ahogy a kérdező történetében sem ismerte fel az első ember Jézust, mert csak a szavakat tudta elismételni, magát az értelmét már nem fogta fel, így esélye sem volt arra, hogy rájöjjön: Ő a megváltó.

"A lényeg pedig a bibliában van!"

- Nem, a lényeg az abban rejlik amit a biblia olvasásából le tudtál vonni és magadévá tudtál tenni. Azaz amit megértettél belőle. Nem a szavak tesznek hitelessé hanem a tapasztalatod/tudásod által kiváltott tetteid. Sorolhatod itt az idézeteket oldalszám, a lényeget úgyis a tetteid és gondolataid határozzák majd meg.

"Cselekszed-e Isten akaratát, ahogy Jézus meghatározta a megmentés feltételét?!"

- Az attól függ melyik keresztény felekezet értelmezését fogadod el sajátodnak :) A sok közül szinte lehetetlen választani. Mindenki szerint a sajátja az igaz, akkor mégis kinek van igaza? :)

"Ti állandóan azon vagytok, hogy bebizonyítsátok, miszerint Jehova Tanúi nem cselekszik Isten akaratát, "

- Valóban ezt gondolják a tanuk? Én erről nem tudtam. Szerintem az emberek nem akarnak bizonygatni semmit, csak a saját igazukat ahogy ti is teszitek. Mivel lenne neked/nektek több jogotok elmondani a véleményeteket mint másoknak?

"mikor szinte sohasem beszéltek róla, hiszen helyette Jézust istenítitek,"

- Honnan veszed, hogy ki hányszor beszél róla? Nem gondolom, hogy mindentudó lennél. Az emberek ott és akkor beszélnek Istenről vagy Jézusról ahol ők megfelelőnek érzik. Egy ilyen vezsekedés alkalmával szerintem máris elkövetjük az egyik bűnt: Isten nevét szádra hiába ne vedd. Ezzel ugye tistában vagy? Egyébként miért kellene bárkinek elfogadni a te hited, mikor te sem teszed ezt? Egy J.T. elfogadja más nézeteit? Tiszteletben tartja azt amit ő maga is elvár a többi embertől, hogy a hitét senki se kérdőjelezze meg? Én nem így látom. Szerinted mindenkinek a te hitedet kellene elfogadnia, te pedig senkiével szemben sem vagy toleráns. Ez pedig bizony téged minősít.

"Jézust istenítitek, imádat tárgyává, bálvánnyá téve Őt."

- Az aki a király fiát szereti az nem jelnti azt, hogy a királyra magára már nem jut szeretetéből. Nem tudom van e gyermeked, de ha egy van és vállalsz még egyet a szereteted nem megfeleződik, hanem megduplázódik. Ezt jó ha tudod.

"Pedig Jézus az fent idézett versben is Istenét idézte, RÓLA BESZÉLT, rá hivatkozott!!! "

- Ez nem így van. Figyeld meg kérlek a következőket:

"- Ott valaki várt rá és kérdést tett fel neki: Ismered-e Jézust?

- De mennyire ismered Őt? - kérdezte ismét.

- Nem erre vagyok kíváncsi! Te számodra mit jelent Jézus?"

- Itt sehol sincs említve az atya, csak Jézusról van szó. Nem értem hogy mi alapján vélted azt, hogy itt Itenről lenne szó. Magyarázd meg kérlek.

"CSELEKSZED-E Isten akaratát, vagy csak leborulsz egy teremtménye előtt, s közben gyakran saját testvéreredet is gyűlölöd?!"

- És te vajon cselekedted e ugyan ezt, mikor ezen becsmérlő kommentet gépelted be? Vajon felvetődött e a gondolat, hogy te pont azt kéred máson számon, amit épp Te is teszel?

10-nek:

"Tehát a Biblia tanításához nem teszünk hozzá semilyen emberi teológiai nézetet, hanem elfogadjuk amit a Biblia ír. "

- Helyesebben: ...amit a MI Bibliánk ír.

13-nak:

"nincs biblia? a fiktív történetedből is ezt szürtem le."

- Ezt vezesd le szépen ha kérhetem. Nagyon kíváncsivá tettél.

"még a legkeményebb farizeusok sem szóltak rá Jézusra, amikor az írásokból idézett:"

- A kettő közt annyi különbség van, hogy Jézus képes volt a saját szavaival is elmagyarázni a dolgokat, bármikor.

"a szív bőségéből szól a száj."

- A szívet viszont a tudásból származó tapasztalat tölti meg olyan gondolatokkal, melyek a szájból szólanak. Ha nincs tudás, ott csak okoskodás marad.

2014. dec. 10. 12:00
 15/33 anonim ***** válasza:
36%

T. Kérdező, nagy felelősség a bibliai igazság hirdetése, addig nem kéne senkit sem leckéztetni, míg esetleg a saját házad táján sincs minden rendben, inkább magadat műveld éretté ..., tudod úgy, ahogy azt Isten a bibliában megkívánja! Te úgy ismered-e Jézust, ahogy azt Isten szent Szava feltárja, vagy egyházi mesék befolyásolnak?

A kérdésed csak mellébeszélés, semmi konkrétumról nem szól.

2014. dec. 10. 12:02
 16/33 A kérdező kommentje:
Úgy látom egyeseknek nagyon nehéz kimondani azt a "mindent jelentő"szót. Nem kellene itt hosszú oldalakat írni a bibliából,hogy "ki Jézus" :) igaz? Nincs "ha" nincs "de" csak a szíved és Ö. Sajnos ez nem így van "egyeseknél"...nehéz,nagyon nehéz kimondani..de sebaj mert Ő fogja tudni,hogy ki vagy te a számára. Fikció? Azt mondod? De ha már itt tartunk akkor azt is tudnod kell,hogy Jézus hány ehhez hasonló "fikciót mondott el példázatban,igaz?
2014. dec. 10. 12:09
 17/33 anonim ***** válasza:
52%

Kedves kérdezö, próbálj meg egy kicsit odafigyelni. Ez már olyan unalmas támadás eléggé kétségbeesett, mikor valamit igazán a saját szavaimmal leírok, és azt állítod, hogy Az Örtoronyböl írtam ki.

Miért olyan elképzelhetetlen a számodra, hogy ezeket az igaságokat, a KÁROLI Bibliából olvastam ki.

Te nem olvasod a Bibliát? Tényleg nem?

2014. dec. 10. 12:14
 18/33 anonim ***** válasza:
23%
...,még hogy bebizonyosdjál, ha tényleg az igazság érdekel, nézd meg kérlek a Bibliai verset a János 17:3-at melyet idéztem, meggyözödhetsz róla, hogy bizony benne van a Te Bibliádban is :) Megtaláltad? Mit szólsz hozzá?
2014. dec. 10. 12:30
 19/33 anonim ***** válasza:
33%

"- Mi a lényeg? Nagyon egyszerű. Nem azt kell ismerni és tudni szóról szóra amit Jézus mondott, hanem megérteni ezen szavak jelentését."

Nektek pedig NEM vádaskodni kell, hanem bizonyítani. Nos, általában ez nem megy. :-) Miből gondoljátok, hogy Jehova Tanúi nem ismerik a szavak és mondatok jelentését? A bibliai magyarázataikból és az ABBÓL származó cselekedeteikből? Az általánosságban vett "rossz gyümölcseikből" világméretekben? Mert ha a Tanúknak vannak állítólagosan "rossz gyümölcseik", akkor a testvérgyilkos "kereszténységnek" vajon milyenek a cselekedeteik, annak fényében, amit Jézus arról mondott, hogy miről lehet felismerni az Ő követőit.

"Sorolhatod itt az idézeteket oldalszám, a lényeget úgyis a tetteid és gondolataid határozzák majd meg."

Pontosan erről beszéltem az előbb!

""Cselekszed-e Isten akaratát, ahogy Jézus meghatározta a megmentés feltételét?!"

- Az attól függ melyik keresztény felekezet értelmezését fogadod el sajátodnak :) A sok közül szinte lehetetlen választani. Mindenki szerint a sajátja az igaz, akkor mégis kinek van igaza? :)"

Vagyis szokás szerint, konkrét kérdésre csak terelés a válasz.

"- Valóban ezt gondolják a tanuk? Én erről nem tudtam. Szerintem az emberek nem akarnak bizonygatni semmit, csak a saját igazukat ahogy ti is teszitek. Mivel lenne neked/nektek több jogotok elmondani a véleményeteket mint másoknak?"

Szerinted itt arról beszéltem, hogy kinek mennyi "joga van elmondani" másoknak a véleményét? Nem, arról beszéltem, hogy ezeken az oldalakon IS folyton azon vannak sokan, hogy Jehova Tanúit úgymond "leleplezzék". :-) De a bibliai tanításaikat és az ABBÓL FAKADÓ cselekedeteiket nem tudjátok megcáfolni. Mint ahogy Jézus is egyértelművé tette ezt a kérdést azzal, amikor arról beszélt, hogy miről lehet majd felismerni az Ő követőit ..., no vajon miről, és vajon az ún. "kereszténység" túlnyomó részére igaz-e az Ő meghatározása??

""mikor szinte sohasem beszéltek róla, hiszen helyette Jézust istenítitek,"

- Honnan veszed, hogy ki hányszor beszél róla? Nem gondolom, hogy mindentudó lennél."

Itt, ezeken az oldalakon is (rengeteg van!) és az általunk végzett házankénti szolgálatban, valamint az életben bárhol általánosságban ugyanez a tapasztalat. Ha beszélnek is Istenről, Istent, a Mindenhatót, a legtöbbször összemossák Jézussal, mivel a háromság nem bibliai tana befolyásolja a gondolkozásukat.

Isten "nevét" pedig ki sem ejtettem egyszer sem, de ha az igazságról kell érvelnem, akkor NEM tiszteletlenség a használata, s nem helytelen Jehova Isten nevét használni.

"Egyébként miért kellene bárkinek elfogadni a te hited, mikor te sem teszed ezt? Egy J.T. elfogadja más nézeteit?"

Te most miről beszélsz?

"Tiszteletben tartja azt amit ő maga is elvár a többi embertől, hogy a hitét senki se kérdőjelezze meg?"

Te két teljesen különböző dologról beszélsz. Tiszteletben tartani és nem megkérdőjelezni mások hitét két, teljesen különböző kérdés. Attól, hogy tiszteletben tartjuk a nézeteidet, még senki sem tiltja, hogy megkérdőjelezzük azt, sőt! Jézus is ezt tette, a tanítványaival együtt. Helytelen gondolat azt állítani, hogy aki toleráns és türelmes mások hitnézeteivel szemben, az nem is kérdőjelezheti meg azokat.

""Jézust istenítitek, imádat tárgyává, bálvánnyá téve Őt."

- Az aki a király fiát szereti az nem jelnti azt, hogy a királyra magára már nem jut szeretetéből. Nem tudom van e gyermeked, de ha egy van és vállalsz még egyet a szereteted nem megfeleződik, hanem megduplázódik. Ezt jó ha tudod."

Csakhogy a Biblia NEM "egyenrangú" imádatot vár el a tanítványoktól, hanem kizárólag CSAK Jehovához szabad imádkozni, csakis Őt szabad imádni, akkor is, ha egyes következetlen fordításban Jézusról is azt írják, hogy "imádták".

""Pedig Jézus az fent idézett versben is Istenét idézte, RÓLA BESZÉLT, rá hivatkozott!!! "

- Ez nem így van. Figyeld meg kérlek a következőket:"

A kérdező jellemzően EGYETLEN Bibliaverset sem írt alátámasztásul, én nem róla beszéltem. Az első válaszoló által idézett versre utaltam, mint ahogy az világosan látható is.

""CSELEKSZED-E Isten akaratát, vagy csak leborulsz egy teremtménye előtt, s közben gyakran saját testvéreredet is gyűlölöd?!"

- És te vajon cselekedted e ugyan ezt, mikor ezen becsmérlő kommentet gépelted be?"

Ha nem ragadtál volna ki (ez megint csak jellemző az itt ellenünk írogatókra), akkor miről is szólt a fenti szövegem? Ezt kihagytad, pedig nem véletlenül írtam oda, pont az ilyen személyes sértődések elkerülése végett:

"(A kérdés nem pusztán neked szól, hanem a magukat "keresztényeknek" tartóknak általában)"

Tehát NEM "becsméretem" senkit, akinek nem inge, ne vegye magára. De TÉNY, hogy az úgynevezett "kereszténység" legnagyobb részére igaz!

"- A kettő közt annyi különbség van, hogy Jézus képes volt a saját szavaival is elmagyarázni a dolgokat, bármikor."

Tény, hogy rengeteget idézett a Héber Iratokból, és sokszor hivatkozott az Atyjára. És az is TÉNY, hogy általában a Tanúk ugyanebben a szellemben érvelnek!

2014. dec. 10. 13:09
 20/33 anonim ***** válasza:
48%
A kérdező 16-os válaszában, ha jól értem azt írod, hogy neked "mindent" jelent Krisztus. Ha erre vagy kíváncsi, akkor én azt mondom, hogy nekem Jézus Krisztus Atyja, a Mindenható Isten, Jehova a MINDEN! Tudod miért? Mert Jézusnak is Ő volt minden, az előbb idézett János 17:3 szerint is, ahol az "EGYEDÜLI IGAZ Istennek" nevezte Atyját. Tehát Jézusnak is kizárólag Jehova volt minden!
2014. dec. 10. 13:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!