Ha Jézus a mindenható Isten ezt hogyan értelmezitek:. (János 14:28) Hallottátok, hogy azt mondtam nektek: elmegyek, és visszajövök hozzátok. Ha szeretnétek engem, örvendeznétek, hogy elmegyek az Atyához, mert az Atya nagyobb nálam?
Kedves utolsó nem akarod elhagyni a mi kedvünkért a szelid kedves Jézust?
Mi nem kényszerítünk ilyesmire Téged. :)
Amit maga Jézus Krisztus is akar ez János 17:3: "Az jelenti az örök életet, hogy megismerjenek Téged az egyedüli igaz Istent és akit elküldtél a Jézus Krisztust"
Ezt maga Jézus Krisztus urunk mondta Jehovához intézett imájában.
Ha elgondolkodunk, itt 2 személyröl van szó. Két különálló személyröl. Jehováról és az Igéröl /Logoszról/ vagy Jézus Krisztusról.
Rajtunk függ, melyik kedvesebb számunkra, amit a Biblia mond, vagy az emberi tradiciók, a teológia....
"amit a Biblia mond, vagy az emberi tradiciók, a teológia...."
- egyik se, katy. A személyes átélés.
Nem fogunk meddőn Jehovázni, amikor már Isten emberré lett - hanem megpróbáljuk megérteni ezt a misztériumot és követni Őt.
És ha akarod megérted, az hogy Jézus egy kedves és jó ember, egy próféta, különös adottságokkal- ezek visszaesések - akik ezen rágódnak, nem értik a Golgota misztériumát.
"Isten emberré lett, hogy az ember Istennél lehessen "
- ez görög egyházatyák tanítása. Teózis.
""amit a Biblia mond, vagy az emberi tradiciók, a teológia...."
- egyik se, katy. A személyes átélés."
Sátán világában a "személyes átélés" mindenfajta vallásformában "meggyőződéssé" formálhatja benned a hitet, de ez önmagában csapda, ha nincs mögötte igazságtartalom, melyet KIZÁRÓLAG olyan könyvből szerezhetsz meg, mint a Biblia. És mivel a Biblia bizonyíthatóan egyedülálló könyv, nincs sok választásunk, ha meg akarjuk ismerni Isten Szavát, vagyis Jehova üzenetét a számunkra. :-)
Az utolsó idézeted pedig azért nem bibliai, mert abból ezt NEM TUDTAD VOLNA IDÉZNI, mivel egészen egyszerűen nincs benne, sőt ELLENT MOND neki!
Igen, hiszik Jehova Tanúi hiszik Jézus feltámadását.
Ellenben az előző mondatodhoz: ma is sokan hivatkoznak az evangéliumokra sok hamis tan érdekében is!
Akkor hiszik a megistenülést is - hisz csak úgy, automatikusan nem támad fel az ember. Jézus teljesen ember és teljesen Isten - és a tanításának lényege, hogy lehet ez? hogy lehet a halandó ember a halhatatlan Istennél vacsorán? De meg kell hallania az embernek, nekem meg kell értenem, hogy "kopogtat az ajtómon", és énnekem kell beengedni a szívembe - nem fog berontani az én akaratomon kívül. Tudomásom van róla, nem ismeretlenül kopog, az evangéliumok révén ismerem.
Jézus Krisztus mondja:
"Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő énvelem". Jel 3,20
Kedves kérdező! Valóban nagyobb volt az Atya mert Jézus éppen a földöm volt!
Mindjárt megérted a lényegét! Azt mondta Jézus hogy nem születtet asszonytól nagyobb mint Keresztelő János de a legkisebb nagyobb a mennyek országában mint ő! Pedig ő benne Illés lelke volt aki a menyből jött. Akkor hogy lehet hogy a legkisseb a menyben nagyobb mint Ő! Azért mert aki a menyben van az Isten dicsőségében pompázik. Mivel Jézus egyébként egy az Atyával semmi képen nem nagyobb az Atya mint Jézus. Csak ebben a helyzetben mert az Atya menyben van Jézus ennél a kijelentésénél pedig a földön volt ! Remélem érthető leggyetek áldottak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!