Miért van az angyaloknak szárnyuk?
Láttam erről egy videót amiben pár szót megejtettek a témával kapcsolatban (sokat tanult pásztorokról van szó), de ők is csak azt mondták, hogy ezt mi nem tudhatjuk. Mivel a Biblia nem tesz említést róla, így azt kell mondanunk, hogy "ezt nem mondták el nekünk".
Nincs sok értelme ezen rágódni.
Ezen én is elgondolkodtam már néhányszor és arra jutottam, hogy tisztára felesleges a toll a hátukon. Mintha csak embert és madarat ötvöznénk össze valami újszerű csodalénnyé. Inkább tűnik koloncnak, mint repüléshez alkalmas "eszköz"-nek, már a mérete és elhelyezkedése okán is: nem a kvázi "test" súlypontjából, hanem a vállból (illetve lapockából) ered és a mozgatásához szükséges izomzat is hiányzik.
Inkább arról lehet szó, azért van, hogy "jobban el tudjuk őket képzelni", mert bizonyos fokig fensőbbséges megjelenést kölcsönöz nekik, már ha ennek van értelme.
Az angyalok szárnya szemléltetés a gyorsaságukra. :
Kedves Julianna, nem egészen úgy van, hogy Isten azt csinál velük, amit akar.
Velünk emberekkel sem csinál azt amit akar. Szabad akaratunk van, ugyanúgy az angyaloknak is.
Te is, én is magunk döntjük el, mit is akarunk az életben. Mit fözünk, milyen hivatást választunk, milyen vallást, vagy ateizmust, szabadon döntünk, de mivel nagy a szabadságunk, ez nagy felelöséggel is jár, mert ha rosz döntést hozunk, viseljük a következményét.
"Szabad akaratunk van, ugyanúgy az angyaloknak is."
Nem tudom, milyen cselekedeteik vannak az angyaloknak azon kívül, hogy Isten dicsőségére zenélnek és harsonáznak, időnként néhány Istan által rájuk rótt küldetést vagy próféciát, figyelmeztetést, hírt visznek az embereknek.
Luciferen kívül melyik angyal cselekedett úgy, ahogy neki tetszett? És mi volt az a tett? Mire kellettek ehhez a szárnyak?
"Luciferen kívül melyik angyal cselekedett úgy, ahogy neki tetszett?"
Az angyalok harmada bizonyosan, akik követték Lucifert.
Ezen kívül is nyilván van olyan, aki szereti is, amit csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!