Az angyaloknak nehezebb?
"Mivel az angyalok is mindent látnak ami a földön történik, ezért elgondolkodtam rajta, hogy vajon nekik nehezebb, nagyobb kísértéseket élnek e át, mint mi?"
Az igaz hogy az angyalok látnak sok mindent ami a földön van és emiatt lehet hogy szomorúak, de ugyanakkor ők folyamatosan látják Istent is (egyszerre többfelé is tudnak figyelni) és ez nagyon-nagyon nagy örömet ad nekik ami miatt nem tudnak szenvedni. Bármi rossz történne velük akkor se okozna az nekik szenvedést mert az öröm amiben élnek összehasonlíthatatlanul nagyobb.
És az angyalok nem élnek át semmilyen kísértést. Ők valamikor a világ kezdetén meg lettek kísértve, mostanra bizonyították már a hűségüket és Isten többé nem teszi őket próbára. De egyébként felesleges is lenne mert annyira szeretik Istent hogy soha semmivel nem tudnák már megbántani.
Ugyanakkor viszont nagy hálátlanság az ha valaki az angyalokat figyelmen kívül hagyja és soha semmit nem köszön meg nekik, soha nem szól hozzájuk. Ők folyamatosan mellettünk vannak, mindenben segítenek ezért köszönetet érdemelnek.
Érdemes őket kérni hogy segítsenek, mert a szabad akaratot tiszteletben kell tartaniuk és ez gyakran megköti a kezüket. Mondjuk ha valaki folyamatosan úgy dönt hogy ő haragudni akar valakire akkor az őrangyala nem fogja megszabítani a harag lelkétől mert tiszteletben kell tartania a döntését. Ha viszont kérjük a segítségüket akkor ezzel kifejezzük hogy szabad akaratunkból döntünk úgy hogy szeretnénk megszabadulni a rossz dolgoktól és akkor már tudnak segíteni.
Ejha, második válaszoló, te aztán bennfentes vagy az angyalok között! Mesélj, honnan van ennyi információd róluk?
Már a kérdező leírásában szereplő kijelentés - "mindent látnak, ami a földön történik" - is erősen kétséges, jómagam nem tudnék erre vonatkozó konkrét idézetet mondani az Írásokból.
Annyit tudunk róluk biztosan, hogy Isten rendeléseit hajtják végre, közvetítenek, amikor arra utasítást kapnak, maguktól nem nézelődnek, nem vesznek folyamatosan részt az emberek dolgaiban. Vannak köztük, akik a természet erőit, jelenségeit koordinálják, vannak, akik állandóan az Isten trónja körül szolgálnak. Ezekről a dolgokról vannak feljegyzések, ennyi, ami tudható.
Az angyaloknak nem mondunk köszönetet, és nem beszélgetünk hozzájuk, mert az egyenlő lenne a bálvány imádással.
Köszönet a Teremtőnek jár, és a fiának Jézusnak.
Nem egyszer van a bibliában leírva, hogy angyaloknak akartak köszönetet mondani, hódolni, és azok akik Isten hűséges szolgái elutasították, mondván, Ők is csak olyan szolgák, mint mi.
(Jelenések 22:8, 9) 8 Nos, én, János hallottam és láttam ezeket. Mikor pedig hallottam és láttam, leborultam az angyal lába előtt, aki megmutatta nekem ezeket, hogy imádatot mutassak be. 9 Ő azonban ezt mondja nekem: „Vigyázz! Ne tedd! Csak rabszolgatársad vagyok, neked és testvéreidnek, akik próféták, és azoknak, akik megtartják e tekercs szavait. Az Istent imádd!”
Manoah az egyik angyal nevét akarta tudni hogy köszönetet mondjon neki az angyal elutasította.
(Bírák 13:17, 18) 17 Akkor Manoah ezt kérdezte Jehova angyalától: „Mi a neved, hogy ha majd szavad beteljesedik, tisztelettel adózhassunk neked?” 18 Jehova angyala azonban így felelt neki: „Miért kérdezősködsz a nevem felől, amikor az oly csodálatos?”
Jákobnak sem mondta meg a nevét az angyal:
(1Mózes 32:28, 29) . . .” 29 Jákob ezt kérte: „Mondd meg, kérlek, a nevedet.” Ám ő ezt mondta: „Miért kérdezed a nevemet?” És ott megáldotta őt.
Viszont azok akik Démonok Sátán angyalai azok ne félj bemutatkoznak:
(Lukács 8:30) . . .Jézus megkérdezte tőle: „Mi a neved?” Ő ezt mondta: „Légió” — mert sok démon ment bele.
Ők szeretnék ha dicséretet kapnának...
Más részt az angyalok örömmel szolgálnak és nem teher hanem felüdítő, hogy Isten kedvében járjanak.Mert ez nekik csak jó,nem jár hozzá sem fájdalom, vagy kellemetlenség.
Nem úgy mint mi, akik méltatlankodunk.
Folyamatosan engedelmeskednek neki, és nem térnek el nem dacolnak
Ez Nem igaz kedves Zsizsik, mert az angyalok is rendelkeznek érzésekkel hiszen a Biblia le is írja, hogy amikor egy bűnös megtér helytelen útjáról öröm ujjongás van az égben.
Más részt az angyalok is táplálkoznak, jó lehet nem olyan fizikai ételeket amiket mi emberek, mert más a felépítésük.
Az emberek kaptak is belőle egyszer:
(Zsoltárok 78:24) 24 Mannát hullatott rájuk ennivalóul, Égi gabonát adott nekik.
(Zsoltárok 78:25) 25 A hatalmasok kenyerét ették az emberek, Élelmet küldött nekik megelégedésig.
Miután Jézus 40 napig böjtölt a pusztában és győztesen visszaverte az Ördög három döntő kísértését, micsoda nagyszerű kiváltsága volt az angyaloknak, hogy szolgálhatták a lefogyott és kiéhezett Jézus testi szükségleteit! (Máté 4:11).
A hűséges angyalok mégis boldogok. Amikor Jehova alapot vetett a földnek, felhangzott ’a hajnalcsillagok örömteli koncertje és Isten [angyali] fiainak egyhangú helyeslése’ (Jób 38:7, The New Jerusalem Bible). Miért boldogok a szent angyalok? Mert szüntelen szolgálják Jehovát, ’hallgatva az ő szavának hangjára’, hogy azonnal végrehajthassák azt, amit mond. Gyönyörűségük ’az ő akaratának cselekvése’ (Zsoltárok 103:20, 21, lábjegyzet). Igen, a szent angyalok boldogsága Jehova hűséges szolgálatából ered.
Értem, de az özönvíz előtt is nézték az angyalok az ember leányait és elhagyták lakhelyüket, hogy paráználkodjanak.
Vagy akkor azért volt ez, mert sátán még a mennyben volt?
Nem gondolod komolyan, hogy a rendes angyalok közösültek a földi asszonyokkal?! Nem logikusabb, hogy gonosz angyalok voltak?
Egyébiránt pedig van egy, a mi szemeinkkel nem látható dimenzió,szellemvilág és igen megijednének sokan, ha azt látnák. Ebben tartózkodnak jó és gonosz szellemi lények. Az angyalok látják ezt a világot is.
Természetesen nem mindent, -mint írta valaki-, hiszen egyszerre csak egy helyen lehetnek, mert csak Isten mindenható.
"Nem gondolod komolyan, hogy a rendes angyalok közösültek a földi asszonyokkal?! Nem logikusabb, hogy gonosz angyalok voltak?"
Szerintem ezek jó angyalok voltak akik szabad akarattal képesek voltak lázadni Isten ellen. És ezt is tették, így váltak bukott angyalokká.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!