Mikor lesz már vége ennek, hogy az emberek Istent hibáztatják, Isten meg az embereket? Mindenki mindenkire mutogat, mégsem bölcsebb a mindenható sem.
A sàtàn is Istenre,Isten is a sàtànra...de nem kéne az alkotónak bölcsebbnek lennie?
Isten nem làtja hogy a hiba nàla van ha mindenkit maga ellen fordit?
Azt hittem egy jó kérdés.
De nem, lám, már a 2. mondatbanszidni kezdted az Örökkévalót.
"mégsem bölcsebb a mindenható sem"
Ezt a megállapítást akkor tudod tenni, ha a Mindenható Örök felett vagy. Hát így van ez, ilyen nagy emberek járnak kérdezni-felelni a gyakorira:D
Kedves kérdezö
Gondolom nagyon becsületes ember vagy, eleged van a sok igazságtalanságból amit magad körül látol.
Most megírok neked valamit, nem tudom, hogy halottál-e már róla.
Ez a gonoszság, igazságtalanság amit látunk, még egy ideig fog tetözödni.
Már idéztem a napokban többször is a Jelenések 11:18-at.
Ha van Bibliád, kérlek keresd ki. Ott elolvashatod, hogy Jehova Istennek meg van pontosan határozva az idö, amikor véget vet véglegesen a gonosznak.
A mindenható hidd el, hogy bölcsebb mint mi emberek. Mi csak a mi magunk emberi sajnos "rövidlátásunk" alapján itéljük sokszor a dolgokat. Sokszor nem fogjuk fel hirtelen tett döntéseink következményét.
Hogy miért írtam neked, hogy a rosz még jobban fog tetözni? A Jelenések könyve 12 része leírja a mennybéli háborút, mikor Jézus Krisztus és angyalai kivetették a Sátánt és démonait a mennyböl. Ezek most itt a Föld körül hatnak az emberiségre. És kegyetlenek, képzelj el egy dühöngö mérges "vadállatot", mely tudja, hogy a végét tapossa.
Te is én, nem vagyunk nekik teljesen kiszolgáltatva. /Sátánnak és démonainak/. Nem muszály hogy hagyjuk, hogy a roszra befolyásoljanak. Arra nincs tehetségük, hogy megöljenek minket, de tudnak uszítani, de csak azokat, akik hagyják magukat.
Söt a 2.Korintus 4:4 szerint a Sátán "megvakítja a hitetlenek elméjét"... de csak azokét, akik hagyják magukat.
Isten nem fordít bizony maga ellen senkit sem. Csak azokat, akik éppen ezzel a gonosz Sátánnal és démonaival hagyják magukat elvakítani.
Akik sokat olvassák esetleg a bulvárt, vagy a hamis vallásos tanonokat, vagy magukévá teszik a gyülölködös gonosz emberek nézeteit.
A teremtö Isten nagyon szép jövöt készít neked is. Rajtad múlik, hogy elfogadod, vagy nem.
Azt is tudja, miért engedte meg a Sátán uralmát ilyen sokáig /de nem örökké/
Ha van még a témához kérdésed, nyugodtan írhatsz nekem privát is, ritkán térek vissza a kérdésekhez :)
Én megvédem Istent. Megvan az oka, amiért nem látja.
Egy egyszerű ok: nem létezik. Én nem hibáztatom érte. Ti is fogadjátok el olyannak, amilyen, nem létezőnek.
A Bibliabol vilagosan kiderul, hogy csak az emberek hibaztatjak Istent, O nem hibaztat minket.
Jakab 1: 13 "Senki ne mondja, amikor próba alatt áll:+ „Isten tesz próbára.” Rossz dolgokkal ugyanis nem lehet próbára tenni Istent, és ő maga sem tesz ilyesmikkel próbára senkit."
Job 34:10 "Távol legyen az igaz Istentől, hogy gonoszul cselekedjen,
És a Mindenhatótól, hogy igazságtalanul járjon el!"
Es hogy mikor lesz vege? Jehova tudja a legjobban, hogy mikor van a megfelelo ido, hogy megszuntesse a problemakat. A Bibliabol tudjuk, hogy mar most az utolso idoben elunk, tehat mar nincs sok hatra.
2Timoteusz 3:1-5 "Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban+ nehezen elviselhető, válságos idők lesznek. 2 Mert az emberek önmagukat szeretők lesznek, pénzszeretők, önteltek, gőgösek, káromlók, szüleik iránt engedetlenek, hálátlanok, illojálisak, 3 természetes vonzalom nélküliek, olyanok, akik nem készek semmilyen megegyezésre, rágalmazók, önuralom nélküliek, vadak, a jóságot nem szeretők, 4 árulók, keményfejűek, büszkeségtől felfuvalkodottak, inkább gyönyörszeretők, semmint Istent szeretők, 5 akiknél megvan az Isten iránti odaadásnak egy külső formája, de erejére nézve hamisnak bizonyulnak; és ezektől fordulj el."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!