Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit szóltok ahhoz, hogy Teréz...

Mit szóltok ahhoz, hogy Teréz anya nem hitt Istenben?

Figyelt kérdés
2014. dec. 2. 17:41
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Tökmindegy, a hite minősége egyáltalán nem befolyásolja a karitatív tettei tényét.
2014. dec. 3. 10:50
 12/26 anonim ***** válasza:
52%

De sajnos befolyásolta.

Pl. azért nem adott SOHA fájdalomcsillapítót, mert azt tartotta, hogy a fájdalom az isten csókja.

2014. dec. 3. 11:48
 13/26 anonim ***** válasza:
Ha ez tényleg így volt, az marhaság, mert nem biblikus. A fájdalom nem Istentől van. Jaj, mondjátok, hogy ez csak vicc.
2014. dec. 3. 12:20
 14/26 anonim ***** válasza:
52%

Nem, sajnos nem vicc. Tényleg így volt.

Azon kívül csak azt gyógyította, aki vagy már keresztény volt, vagy gyorsan megtért.

Ez van... nem véletlenül lett szent utána.

2014. dec. 3. 13:03
 15/26 anonim ***** válasza:
Most csak pislogok. Nem kekeckedésből kérem, de tudnál mutatni erre valami forrást? Én tiszteltem ezt az embert és fájna, ha most csalódnom kéne.
2014. dec. 3. 13:40
 16/26 anonim ***** válasza:

Ha beírod a keresőbe ezt a pár szót, van jó pár találat.

Nem tudom ide betenni ezeket, nem hagyja a fórummotor.

Nézz utána magad.

Úgy gondolom, nem lett volna jó az ő betegének lenni (csak esetleg akkor, ha más orvos nincs a közelben).

2014. dec. 3. 14:56
 17/26 Ling-ce ***** válasza:
100%
Jézus nem vált hitetlenné a kereszten, amikor azt mondta, Istenem, Istenem, miért hagytál el engem" hanem a 22. számú zsoltárt imádkozta, melynek ezek voltak a kezdőszavai.
2014. dec. 3. 16:42
 18/26 anonim ***** válasza:
8%

Volt itt valaki, aki összehasonlította a bibliaírók hozzáállását és Teréz Anyáét. Hát.... igen! De most mondjuk meg őszintén: vajon hány aktív állományban lévő FIZETETT papnak nincs (igazi) krisztusi hite, ott vannak, szórák az "igét"? Milyen az az "ige"? Gyakran politikai állásfoglalásokat tartalmaz, köze sincs a krisztusi semlegességhez.

Nem ítélem én el Teréz asszonyt, mert nem az én dolgom megítélni senkit. De azt azért tudni lehet, hogy mi okozta a hitetlenségét. Az, ami sokakban másokban is lelki törést okoz, nem ismerik a bibliai válaszokat a jelenlegi födi szenvedés okára, mert a saját egyháza pontatlan, Írásellenes válaszokat ad erre. Ilyenkor Istenről kezd kialakulni egy fokozódó kritikus gondolkozás, ami már önmagában is egy súlyos szellemi állapot.

2014. dec. 3. 16:58
 19/26 anonim ***** válasza:
84%

Állj le kedves utolsó- szektás- hozzászóló... fogalmad sincs mit élt át Teréz anya...vagy általában egy igazi hívő vagy szent.

S úgy gondolom ezt mi sem tudhatjuk teljes mértékben. Egy keresztény ember élete nem statikus, hanem folyamatosan mélység és magasság változik, ahogy ezt T.a. a levelében is próbálta demonstrálni, noha kétségbeesett szavakkal. Nem kell, hogy ezért megvessük, vagy csökkenjen a szemünkben, hiszen mindannyian emberek vagyunk Isten vonzásában, aki hol felemel, hol megaláz, hogy érleljen és tisztítson.

2014. dec. 3. 18:23
 20/26 anonim ***** válasza:
36%

"Nem kell, hogy ezért megvessük, vagy csökkenjen a szemünkben"

Így igaz. Mindenkiben vannak kétségek.

De az, hogy nem adott fájdalomcsillapítót, hogy csak megtérteket gyógyított, és hogy ragadtak hozzá a pénzek - az bizony nem volt szép tőle!

2014. dec. 3. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!