Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit szóltok ahhoz, hogy Teréz...

Mit szóltok ahhoz, hogy Teréz anya nem hitt Istenben?

Figyelt kérdés
2014. dec. 2. 17:41
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
91%
Ezt az ostobaságot honnan vetted?
2014. dec. 2. 17:43
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

Először én is megdöbbentem.

Talán csak kétségei voltak. Melyik hívőnek nem voltak sohasem?

2014. dec. 2. 17:58
 3/26 anonim ***** válasza:
94%
Ez így, ebben a formában marhaság.
2014. dec. 2. 18:03
 4/26 anonim ***** válasza:
2014. dec. 2. 18:15
 5/26 anonim ***** válasza:
24%
Nem meglepő. Jézus sem hitt már a kereszten.
2014. dec. 2. 18:18
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

Ez így nem igaz -

Akkor miért nem lépett ki a rendből

2014. dec. 2. 18:50
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

Volt már többször is a kérdés, és egész jó válaszok születtek.

Minek újból kiírni?

1: Hitt... csak később már kételkedett. Attól még hitt, csak nem annyira.

2: És akkor mi lett volna, ha egyáltalán nem hisz? Isten léte nem ettől függ. Persze attól sem, ha te hiszel benne.

2014. dec. 2. 18:52
 8/26 kzs ***** válasza:
17%

Kb. 2 héttel ezelőtt olvastam a hirkereso-n ezzel kapcsolatban.

Idéztek tőle mondatokat, és hát mit mondjak... Teréz levelei alsóhangon fényévekkel maradnak el Pál levelei mögött.

Kétségbeesés, lehangoltság, kételkedés... ezekkel vannak tele Teréz levelei: nyomokban sincs benne semmi olyan, ami az Újszövetségi apostoli leveleket jellemzi.

És tényleg az van, amit a kérdező említett: Teréz kétségbe vette Isten létezését olyannyira, hogy nem hitt Istenben.

Egyébként olvastam tőle az "élet himnuszát"

(tekercs jelleggel árulják). Írja hogy az élet ez meg az, de egy szóval sem írja, hogy az élet Jézus.

Filozofálgatás, felesleges mondatalkotások jellemzi Teréz leveleit, de egyszer sem áll ki Jézus mellett, mint az élet forrása (úgy, ahogy pl. a János Evangéliumában van).

Jézus maga mondja, hogy Ő az élet. De Teréz egyáltalán nem beszél erről. Még csak meg sem említi.

2014. dec. 2. 20:20
 9/26 szp72 ***** válasza:
88%

Igen, Teréz anyának, mint ahogy sok szentnek voltak nehéz, lelki szárazságnak nevezett időszakai. Ilyenkor az ember annyira nem érzi Isten jelenlétét, békéjét örömét stb., hogy teljesen elbizonytalanodik, kételkedik, hogy van-e Isten, vagy egyáltalán hisz-e.

Teréz anya is megszenvedett a hitért, s ezekről beszámolt bizalmas barátainak. Természetesen nem arról van szó, hogy nem hitt, hanem hogy küzdött.

A kiegyensúlyozott cikk itt olvasható:

[link]

2014. dec. 3. 08:21
 10/26 anonim ***** válasza:
19%

Szerencsétlen ember. :(

Megjelenik neki Jézus (ez azért valljuk be, hogy némi kiváltság) és utána tagadja. Viszont nem tért le az útról!

A nyomor látványa bárki hitét megpróbálhatja, Szenczy könyvében olvastam, hogy ugyanezen ő is keresztül ment, nagyon őszinte volt. Reménykedem, hogy ez az asszony halála előtt még elfogadta Krisztust (újra).

2014. dec. 3. 10:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!