Kérdés Jehova tanúihoz, a 144 ezer tényleg angyalokat fog ítélni?
És Jézus felett is fognak ítélkezni, hiszen ha jól tudom, Ti azt állítjátok, hogy Ő egy arkangyal.
Az igerész ami miatt feltettem a kérdést, az 1Kor 6,3.
A kérdés lehet, hogy provokációnak tűnik, de nem az.
Tényleg érdekel.
Jézus nem ítélhet a jehovista tanítás szerint. Ha Jézus valóban Mihály, akkor ő birkózott Mózes sírja felett a sátánnal és annyit mondott csak, hogy ítélje azt el az Úr. Tehát Jézus nem fog ítélni. Szerintük.
Bár a Biblia mást mond, na de kit érdekel ez???? A lényeg az, hogy Jézus egy skizofrén személy, akinek hol ez, hol az a neve.
Szervusz
Már válaszoltak a kérdésedre, talán még annyit, hogy a "Nem tudjátok, hogy angyalokat fogunk ítélni?" után a lábjegyzet a Róma 16:20-ra utal, ahol ez áll: " A békét adó Isten pedig rövidesen összemorzsolja Sátánt a lábatok alatt. Jézusnak, a mi Urunknak a ki nem érdemelt kedvessége legyen veletek!" Tehát valóban a bukott angyalokról van szó, mert nem csak Sátánt, de az összes angyalait is.
Kedves filoszgod
Jézusnak valóban Mihály volt a neve, mielőtt megszületett a földre. Amikor vitatkozott Sátánnal a Mózes teste fölött, akkor még nem rendelkezeett azzal a hatalommal, amelyel azután ruházta fel Isten, miután feltámasztotta.
" Tehát Jézus nem fog ítélni. Szerintük. " - de igen, hiszen Ő maga mondta a tanítványainak a feltámadása után: "Jézus pedig odament, és így beszélt hozzájuk: „Nekem adatott minden hatalom az égben és a földön." Máté 28,18 A hatalmát azóta is használja, itt os azért hangsújyozta, hogy mivel neki van adva a hatalom, jogában áll az alattvalóinak utasítást adni, hogy mit a 19 és 20 verseiben olvashatod el.
"Bár a Biblia mást mond, na de kit érdekel ez???? A lényeg az, hogy Jézus egy skizofrén személy, akinek hol ez, hol az a neve." = azért ilyen kijelentéseket tenni a Bibliáról és Jézusról, .... hát nem is tudom....
Köszi a válaszokat.
És a vitatkozást hagyjátok abba.
Mivel egyik oldal sem fog engedni, ezért nincs értelme.
És még annyit szeretnék kérdezni, hogy mit fognak ítélni, hiszen ha jól tudom, a végzetük, ha lehet így mondani, már megvan, hiszen erről a Jelenések könyve ír.
Ezt úgy kell elképzelni, hogy az ítélet már megvan(még nincs végrehajtva), de ők fogják személyesen az angyaloknak megmondani az ítéletet??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!