Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kérdés Jehova tanúihoz, a 144...

Kérdés Jehova tanúihoz, a 144 ezer tényleg angyalokat fog ítélni?

Figyelt kérdés

És Jézus felett is fognak ítélkezni, hiszen ha jól tudom, Ti azt állítjátok, hogy Ő egy arkangyal.

Az igerész ami miatt feltettem a kérdést, az 1Kor 6,3.

A kérdés lehet, hogy provokációnak tűnik, de nem az.

Tényleg érdekel.

2014. dec. 1. 14:48
 1/8 anonim ***** válasza:
valójában az említett igerész igaz, mivel bukott angyalokt is fognak ítélni. Jézust, aki Mihály, és Isten fiait, az angyalokat nem kell megítélniük, hisz ők maguk is ítélni fognak. az égben már megvan Isten akarata, kivetette a nem oda valókat a föld közelébe. a 144 000 a föld felett fog ítélkezni: élőkön,feltámadottakon, és bukott angyalokon. a kérdésed nem tűnik provokációnak, jó kérdés, azt jelzi, hogy nem csak olvasol, hanem el is gondolkozol a dolgokon. csak így tovább. béke
2014. dec. 1. 14:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Jézus felett nem, hiszen, ahogy mondtad Ő arkangyal vagyis legfőbb angyal.
2014. dec. 1. 15:18
 3/8 anonim ***** válasza:

Jézus nem ítélhet a jehovista tanítás szerint. Ha Jézus valóban Mihály, akkor ő birkózott Mózes sírja felett a sátánnal és annyit mondott csak, hogy ítélje azt el az Úr. Tehát Jézus nem fog ítélni. Szerintük.

Bár a Biblia mást mond, na de kit érdekel ez???? A lényeg az, hogy Jézus egy skizofrén személy, akinek hol ez, hol az a neve.

2014. dec. 1. 15:37
 4/8 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Már válaszoltak a kérdésedre, talán még annyit, hogy a "Nem tudjátok, hogy angyalokat fogunk ítélni?" után a lábjegyzet a Róma 16:20-ra utal, ahol ez áll: " A békét adó Isten pedig rövidesen összemorzsolja Sátánt a lábatok alatt. Jézusnak, a mi Urunknak a ki nem érdemelt kedvessége legyen veletek!" Tehát valóban a bukott angyalokról van szó, mert nem csak Sátánt, de az összes angyalait is.

2014. dec. 1. 15:41
 5/8 anonim ***** válasza:
kedves filosz. mózes halála óta megváltozott egy két dolog az égben, pl Mihály kihajította sátánt és a bandáját az égből, azaz elkezdett ítélni.
2014. dec. 1. 15:54
 6/8 KZitus ***** válasza:

Kedves filoszgod

Jézusnak valóban Mihály volt a neve, mielőtt megszületett a földre. Amikor vitatkozott Sátánnal a Mózes teste fölött, akkor még nem rendelkezeett azzal a hatalommal, amelyel azután ruházta fel Isten, miután feltámasztotta.

" Tehát Jézus nem fog ítélni. Szerintük. " - de igen, hiszen Ő maga mondta a tanítványainak a feltámadása után: "Jézus pedig odament, és így beszélt hozzájuk: „Nekem adatott minden hatalom az égben és a földön." Máté 28,18 A hatalmát azóta is használja, itt os azért hangsújyozta, hogy mivel neki van adva a hatalom, jogában áll az alattvalóinak utasítást adni, hogy mit a 19 és 20 verseiben olvashatod el.

"Bár a Biblia mást mond, na de kit érdekel ez???? A lényeg az, hogy Jézus egy skizofrén személy, akinek hol ez, hol az a neve." = azért ilyen kijelentéseket tenni a Bibliáról és Jézusról, .... hát nem is tudom....

2014. dec. 1. 16:09
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

És a vitatkozást hagyjátok abba.

Mivel egyik oldal sem fog engedni, ezért nincs értelme.

És még annyit szeretnék kérdezni, hogy mit fognak ítélni, hiszen ha jól tudom, a végzetük, ha lehet így mondani, már megvan, hiszen erről a Jelenések könyve ír.

Ezt úgy kell elképzelni, hogy az ítélet már megvan(még nincs végrehajtva), de ők fogják személyesen az angyaloknak megmondani az ítéletet??

2014. dec. 1. 17:40
 8/8 anonim ***** válasza:
nos, talán mivel a 144 ezer tagjai mindíg jelen voltak a földön, úgymond minden időszakban éltek a történelem folyamán, pontosan tanúsítani tudják azokat a dolgokat, amit a démonok és sátán az emberiségnek okozott. ha belegondolsz, minden az embereken csattant, természetesen Jézus halála és a szenvedés a Teremtőnek is fájt. milyen jó például, hogy nem szent angyalok ítélik meg az embereket, hanem emberbőllett angyalok. teszem azt, én 3 szor megtagadtam Jézust. mekkora mentő tényező lesz nekem, hogy a bíráim sorában is ül majd egy Péter, aki szintén ezt tette. és ugyanez 144 000 szer. és ha angyalok ítélnének angyalokat? nos a biblia szerint akit pl megloptak, annak kellett ítélkeznie. végeredményben az emberek ítélete sátánon, aki tönkretett 6000 évet, és tengernyi könnyet hullattak miatta, példaértékű lesz.
2014. dec. 1. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!