Nekem miért nem adott hitet az isten?
"Közeledjetek az Istenhez, és közeledni fog hozzátok." (Jakab 4:8)
Isten most is keres, és szeretne veled kapcsolatba kerülni. És ha te is elkezded keresni (pl olvasod a Bibliát, imádkozol), akkor Ő is tud közeledni hozzád.
Ha kéred, akkor adni fog hitet is. Ez persze később folyamatosan fejlődni fog, de Isten megadja, ha őszintén kéred, és bízol benne, hogy megadja.
...most akkor kinek higyjek? kérdezed kedves Miquel.
Igazad van, hogy ez a sok nézet homlokegyenest ellenmond egymásnak ami elhangzik.
Ha elénkbe tesznek 10 darab drágaköves gyürüt, de 9 az utánzat, 1 az igazi gyémánt.... hogyan tudjuk meg melyik az igazi?
Ha tényleg akarjuk az igazit, van rá mód hogyan megtudni.
Jézus Krisztus hasonlóképpen beszélt. Ö nem alapította meg ezt a sok "millió" mindenféle fajta ágazatokat.
Csak egy igazságot hozott. János 17:3 szerint megmondta, hogy az jelenti az örök életet hogy megismerjük az egyedüli igaz Istent, és akit elküldött a Jézus Krisztust.
Egyedüli igaz Isten? KI ez? A Bibliában benne van. :)
Azt is mondta, hogy a "gyümölcseikröl" ismeritek meg, kik az én tanítványaim, hogy egymást szeretni fogjátok.
Akik szemben harcoltak vagy harcolnak egymással, bár ugyanazt a hitet vallják, csak politikai ellenségek, ezek az emberek talán jó gyümölcsöt teremnek?
Akik csak arra képesek, hogy gyalázkodjanak, vagy csúfolkodjanak, talán jó gyümölcsöt teremnek?
Nem arról van szó, hogy tökéletesek legyünk, senki sem az. De igyekezni betartani a törvényt.
Jézus ezt is mondta: Nem lesztek a világ része, ahogyan én sem vagyok e világ része. Ez politikai semlegességre vall.
Mindenkinek sikerülhet igaz hitet kifejlesztenie — olyan hitet, melyről Pál apostol a héber keresztényeknek írt levelében beszél. Ott azt mondja, hogy ez a fajta hit „a remélt dolgok biztosítékon alapuló várása, a valóságok nyilvánvaló kimutatása, noha nem látjuk azokat” (Héberek 11:1). Ha ilyen hitet fejleszt ki valaki, akkor az a biztos tudat fogja eltölteni, hogy minden, amiben reménykedik, és amit a jövőtől vár, be fog teljesedni — köztük Istennek a feltámadásra tett ígérete is. Meg lesz győződve arról, hogy reménységét teljesen hiteles biztosítékok támasztják alá, és nem csupán vágyálmokat dédelget. Tudni fogja, hogy Isten soha nem mulasztotta el megtartani az ígéreteit (Józsué 21:45; 23:14; Ézsaiás 55:10, 11; Héberek 6:18). Isten megígért új világa olyan valóságos lesz számára, mintha már most is ott élne (2Péter 3:13). És a hite által tisztán fogja látni, hogy Jehova Isten, Jézus Krisztus és Isten Királysága mind-mind valóság, nem csupán téveszmék.
Senkinek nem kell egyedül dolgoznia azon, hogy igaz hitet fejlesszen ki. Jehova nemcsak arról gondoskodott, hogy a Szava könnyen elérhető legyen, hanem egy világméretű keresztény gyülekezetet is létrehozott, mely állhatatosan azon fáradozik, hogy segítsen a helyes szívállapotú embereknek hitet kifejleszteni Istenben (János 17:20; Róma 10:14, 15). Fogadjunk el minden segítséget, melyet Isten ezen a szervezeten keresztül nyújt (Cselekedetek 8:30, 31). És mivel a hit Isten szent szellemének az egyik gyümölcse, az is segíthet az embernek az igaz hit kifejlesztésében, ha kitartóan imádkozik ezért a szellemért (Galácia 5:22).
Senki ne engedje, hogy a kételkedők elriasszák. Hiszen ők mindenkit kigúnyolnak, aki hisz Istenben és az ő Szavában (1Korintus 1:18–21; 2Péter 3:3, 4). Az igaz hit nagyon értékes abban, hogy szilárdan ki tudjunk tartani az ilyen támadások kereszttüzében (Efézus 6:16). Sarah Jayne is ezt tapasztalta, és mindenkit, aki meglátogatta a kórházban, arra buzdított, hogy fejlesszen ki erős hitet. „Zárd a szívedbe az igazságot — mondogatta. — Tanulmányozd Isten Szavát. Maradj közel Isten szervezetéhez. Állandóan imádkozz, és szorgalmasan végezd Isten szolgálatát” (Jakab 2:17, 26).
„Te tényleg hiszel ebben!” — mondta egy ápolónő, amikor látta, hogy milyen erős Istenbe és feltámadásba vetett hite. Amikor megkérdezték Sarah Jayne-t, hogy mi segít neki a körülményei ellenére is ilyen derűlátónak maradnia, ezt válaszolta: „A Istenbe vetett hitem. Igazi barátommá tettem Istent, és szívből szeretem őt.”
Jer.
29,13 És kerestek engem és megtaláltok, mert teljes szívetekből kerestek engem.
Senki sem születik hittel.
"A hit a remélt+ dolgok biztosítékon alapuló várása, a nem látható valóságok nyilvánvaló bizonyítása." (Héberek 11:1)
Olvasásterápiát ajánlok a kérdezőnek. Olvassa el az Ószövetségből a Prédikátor könyvét. Majd pedig a Zsoltárok könyvét.
A Prédikátor könyve egy nagyon depressziós és egyben realista írás. Ha úgy képzeljük el a világot, hogy Isten van, de nem avatkozik bele, nagyon találóan leírja a dolgokat. A nem hívők számára kb. olyan is a világ mint ahogy leírja.
Utána összehasonlításként olvasd el a Zsoltárok könyvét. Itt felcsillan a fény az éjszakában, ugyanis, kiderül, hogy a hívők számára Isten jelen van, létezik egy speciális gondviselés! Ezt az aspektusát, rejtett oldalát a világnak csak az tapasztalja meg, aki aktív hívő, azaz kapcsolatot ápol Istennel (Bibliaolvasás, imádkozás).
A Zsoltárok könyve egyik kulcs olvasmány, hogy jobban megértsd Jézus mentalitását, tanításait. Ha a Zsoltárok könyvét megszereted, akkor megismerted Istent. Lehet, ez is keserű olvasmánynak hat, a befogadás szempontjából hasznos, ha már megtépázta az élet az embert, keresztülment némi szenvedésen, kudarcon, vagy éppen most érte az. Így lejjebb hagy a büszkeségünk, önhittségünk, és nyitottabbá válunk a mondanivalójára.
A Kérdező „csak magamban hiszek” gondolkodásához két idézet arról, hogy a Biblia szerint ez nem jó stratégia:
Jer.
17,5 Ezt mondja az Úr: Átkozott az a férfi, a ki emberben bízik és testbe helyezi erejét, az Úrtól pedig eltávozott az ő szíve!
17,6 Mert olyanná lesz, mint a hangafa a pusztában, és nem látja, hogy jó következik, hanem szárazságban lakik a sivatagban, a sovány és lakhatatlan földön.
17,7 Áldott az a férfi, a ki az Úrban bízik, és a kinek bizodalma az Úr;
17,8 Mert olyanná lesz, mint a víz mellé ültetett fa, a mely a folyó felé bocsátja gyökereit, és nem fél, ha hőség következik, és a levele zöld marad; és a száraz esztendőben nem retteg, sem a gyümölcsözéstől meg nem szűnik.
Zsolt.
20,8 Ezek szekerekben, amazok lovakban bíznak; mi pedig az Úrnak, a mi Istenünknek nevéről emlékezünk meg.
20,9 Azok meghanyatlanak és elesnek; mi pedig felkelünk és megállunk.
20,10 Uram, segítsd meg a királyt! Hallgasson meg minket, mikor kiáltunk hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!