Szerintetek a szeretet Istene megbüntet bárkit is aki Karácsonykor megemlékszik Jézus születésére, békés családi környezetben?
Csakhogy elejét vegyem a vitának megemlíteném, és megkérnék mindenkit,hogy kerüljük a "dátumokat". Vagyis nem az érdekel,hogy Jézus nem Decemberben született hanem a megemlékezés.
Tehát van valami Bibliai alapja annak,hogy egy meghitt karácsonyi este bűn Isten szemében.
Érezzem bűnösnek magam a Biblia szerint azért mert megemlékszem Isten Fia születéséről?
"Egyébként meg az ingyen leves sokkal többet ér, mint becsöngetni valakihez, hogy tudja-e, hogy bűnös."
Mi is segítünk, ahol csak tudunk, ez MINDEN keresztény kötelessége EGYÉNENKÉNT IS, de tagadhatatlan, hogy a világ tele van karitatív szervezetekkel, mégis romlik a társadalmi helyzet, nő a szakadék a szegények és a gazdagok között, stb.
Bár a közvetlen fizikai segítségre is nagy szükség van, de van egy ennél is fontosabb munka, amit a magukat kereszténynek tartók többsége nem tesz, sőt, nem is ismer el. Ez padig a TANÍTVÁNYKÉPZÉS (nem a csecsemőkeresztelés). Melyik a jobb és értékesebb: csupán halat adni az éhezőnek, vagy megtanítani halászni?
Jehova Tanúiból sohasem lesz hajléktalan, aki ingyenkonyhára szorul, egy tányér levesét karácsonykor.
Na jó! :)
Úgy látom,hogy nem igazán sikerült megértetnem magam néhány kedves válaszolóval.
Én megértem a ti hozzáállsotokat és elfogadom ezt mert mint keresztény kötelességemnek tartom de azt hszem,hogy ti félre értettetek.
Te pogány ünnepnek tartod,igaz?
De miért,azért mert valaki azt mondta neked vagy azért mert te nem tartod helyesnek?
Pál szavai talán jobban elmondják neked azt amit én csak "dadogva" tudtam leírni;
"Tudom és meg vagyok győződve az Úr Jézusban, hogy SEMMI sem tisztátalan ÖNMAGÁBAN: hanem BÁRMI annak tisztátalan, a ki tisztátalannak tartja."(Róm.14:14)
Tehát ha egy ünnepet te pogány ünnepnek tartasz az tisztátlan lesz a számodra,viszont ha bármit teszel Jézussal az "oldaladon" az már nem lehet pogány eredetü,nem lehet tisztátlan.
Köszönöm a válaszokat!
"Nem tudom miért zavar titeket, hogy van valamilyen program vagy kicsit ünnepelnek az emberek, vagy jótékonykodnak vagy hangulatot csinálnak.
Mert elborult az agyatok és mindenben a sátánt keresitek."
"Ne legyenek neked IDEGEN ISTENEID". Ha nem érted, alaposabban tanulmányozd át Isten Szavát. A szemléltetésben leírtam, hogy pontosan mi történik karácsonykor a Biblia szerint.
# 29!
Ha valakivel társalogsz, kérlek szólítsd meg! Megfigyeléseim szerint még a tehén is elbőgi magát, ha az istállóba lép.
"Nekem nincs hatalmamban egyetemes "kinyilatkoztatást" adni, de van akinek van rá hatalma. Hallgatsz rá? Én igen. :-)"
Valóban? Ahelyett, hogy példamutató módon ünnepelnél inkább nem ünnepelsz. Nincs saját gondolat, inkább más megmondja, hogy mit gondolj és tegyél és ez a semmi. Ez szerinted minta a társadalom előtt vagy a nihilzmus szekerének a karbantartása?
"Dehogynem mesterséges, hiszen ahogy azt a hitehagyott kereszténység átvette és beépítette az imádatába, az teljes mértékben mesterséges."
Még egyszer. Az, hogy te mit látsz, tükröt tart eléd a látásmódodról. Ha a hibákra fókuszálsz, akkor a hibás működést erősíted magadban. Az nem lesz példa, ha nem teszel semmit. Ha tehetetlen vagy és nem tudod mi a helyes, akkor tanulj, de ne ágálj és érvelj a semmivel, mert az egész pontosan semmit sem ér.
"A karácsonyt is nagyrészt a biznisz tartja életben, és ehhez tartozik a kényszer ajándékozás,..."
Ne feledd,..így látod te, mert ezt akarod látni és többet nem tudsz hozzátenni! A semmit használod fedezékként. Amúgy sem kényszer, senki nem kötelez rá.
# 29!
Bocsánat, még egy dolog, mert látom könyvből élsz!
Bizony a természet tanúskodik az ünnepekről: "És monda Isten: Legyenek világító testek az ég mennyezetén, hogy elválaszszák a nappalt az éjszakától, és legyenek jelek, és meghatározói ünnepeknek, napoknak és esztendőknek."
Tudod, hogy milyen csillagkép van az égen karácsonykor és mi történik ekkor?
"Te pogány ünnepnek tartod,igaz?
De miért,azért mert valaki azt mondta neked vagy azért mert te nem tartod helyesnek?"
Az igazság az a második feltételezésed: én nem tartom helyesnek, mert meggyőződtem arról, hogy a Biblia Istenének sem tetszik. Ennyi.
Róma 14:14
"Tudom és meg vagyok róla győződve az Úr Jézusban, hogy semmi sem beszennyezett önmagában; csak ha valaki valamit beszennyezettnek tekint, annak beszennyezett az. 15 Mert ha eledel miatt bánkódik a testvéred, akkor már nem jársz összhangban a szeretettel. Ne vidd romlásba az eledeled által azt, akiért Krisztus meghalt."
Te kedves kérdező kiragadtál és nem idézted a következő, szorosan hozzátartozó verset. Ez azért nagy hiba, mert az pontosítja a mondat értelmét. Ez ugyanis arról szól, hogy nem szabad megbántanunk vagy megbotránkoztatnunk a testvérünket az étellel vagy itallal, amellyel megkínáljuk. De konkrétan miről is van szó itt? Pál a zsidó mózesi törvény egyes előírásaihoz való helytelen ragaszkodásról írt, mivel voltak olyan zsidóból lett keresztények, akik egyes napok tartását, vagy ételek fogyasztást a Törvény előírásai szerint gondoltak betartani, ami ugye helytelen volt, mivel Jézus ezen rendelkezéseket teljesen betöltve "fára szegezte".
Ha pl. egy keresztény tanítvány, aki erős volt a hitben, megkínált egy zsidóból lett keresztényt olyan állat húsával, amitől ő szinte ösztönösen ódzkodott, mert még gyenge volt a hitben, akkor az ilyentől nem várhatta el, hogy megegye, nem kényszeríthette rá, hogy "de bizony már szabad, edd meg nyugodtan". Önmagában a gyengébbnek ez a viszolygása nem volt bűn, ha nem terjesztette, hogy még mindig érvényben van a mózesi törvény és ő azért nem eszik olyan állatot.
Tehát szó sincs itt, vagy bárhol máshol arról, hogy szó szerint MINDENT szabad volt onnantól fogyasztani, vagy netán ünnepelni, mert ha szigorúan szó szerint értenénk a "mindent", akkor egy sereg mérgező állatot is szabad lenne megenni, hiszen az "nem tisztátalan" Isten szemében. Nem persze, csak éppen mérgező, amibe belehalsz.
Itt a mózesi törvény rendelkezéseiről, korlátozásairól van szó, nem konkrétan "mindenre" kiterjedő alapelvről, amiből egyesek HELYTELENÜL azt szűrik le, hogy mindent szabad, mert csak akkor beszennyezett, ha annak tartod. Erre egy bizonyíték, hogy a keresztények ugyanúgy parancsba kapták, hogy tartózkodniuk kell a paráznaságtól, a bálványimádástól ..., és a vértől, mint azelőtt. Értelemszerűen ezekben és még sok mindenben nem volt pardon, felmentés. Tehát nem rajtunk múlik, hogy mit tartunk beszennyezettnek. A Törvény által szabályozott ételek fogyasztása, vagy kerülése és a napok (ünnepek tartása, elutasítása) volt a vita tárgya.
Vita támadt a zsidókból és a nem zsidókból lett keresztények között. Nyilvánvalóan egyesek a gyülekezetben lenéztek másokat, akiknek a lelkiismeretük gyenge, vagyis túlságosan korlátozó volt. De nem volt helyénvaló, hogy megítéltek másokat, holott csak személyes döntésekről volt szó. Milyen tanácsot adott Pál a gyülekezetnek? (Róma 14:1–6).
Pál a vitában érintett mindkét csoportnak tanácsot adott. Azoknak, akik megértették, hogy már nincsenek a mózesi törvény alatt, azt mondta, hogy ne nézzék le testvéreiket (Róma 14:2, 10). Az állásfoglalásuk botláskő lehetett azoknak a keresztényeknek, akik még mindig visszataszítónak találták a Törvény által tiltott ételek fogyasztását. Pál így intette őket: „Ne romboljátok le többé az Isten munkáját csupán az eledelért.” „Jó nem enni húst, se nem inni bort, és semmi olyat nem tenni, ami miatt megbotránkozik a testvéred” (Róma 14:14, 15, 20, 21).
Másrészről Pál tanácsot adott azoknak a keresztényeknek, akiknek korlátozóbb lelkiismeretük volt, hogy ne ítéljék el testvéreiket, mondván, hogy hűtlenek, csak amiért szélesebb látókörük van (Róma 14:13). Pál ezt írta: „azt mondom mindenkinek köztetek, hogy ne gondoljon többet magáról, mint amennyit szükséges gondolni” (Róma 12:3). Az egymással vitatkozó mindkét csoportnak ezt a tanácsot adta: „Így hát törekedjünk olyasmikre, amik elősegítik a békét, és amik egymás épülésére vannak” (Róma 14:19).
"Mert ahol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük." Máté 18.20
Gondolom nem tesz kivételt karácsonykor sem, ha az Ő nevében együtt vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!