Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek a szeretet Istene...

Ungváry kérdése:

Szerintetek a szeretet Istene megbüntet bárkit is aki Karácsonykor megemlékszik Jézus születésére, békés családi környezetben?

Figyelt kérdés

Csakhogy elejét vegyem a vitának megemlíteném, és megkérnék mindenkit,hogy kerüljük a "dátumokat". Vagyis nem az érdekel,hogy Jézus nem Decemberben született hanem a megemlékezés.

Tehát van valami Bibliai alapja annak,hogy egy meghitt karácsonyi este bűn Isten szemében.

Érezzem bűnösnek magam a Biblia szerint azért mert megemlékszem Isten Fia születéséről?

2014. nov. 27. 00:37
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:

A születésnap egy ünnep. Az ünnepeket Isten adta, már teremtéskor. Isten ajándéka a gyermek és annak a születésnapján nem csak hogy szabad, de kötelező is Istennek hálát adni érte. Vagy te csak a kívánságaid miatt szoktál imádkozni? A hálát nem ismered? Vagy neked a gyermek nem ajándék? De tovább megyek:

Isten formált engem az anyaméhben, az ő alkotása vagyok, a saját életem is ajándék. Ezt is meg kell ünnepelni, mint Isten alkotását és hálával tartozom érte. Az, hogy más is örül annak, hogy én megszülettem, azt sehol sem tiltja a Biblia. Vagy tudsz olyan igét mutatni, ahol nem szabad a másik ember miatt hálát érezni?

2014. nov. 27. 12:19
 12/51 anonim ***** válasza:
0%
Istennek meg van a véleménye az effajta bűnökről. Nem titkolja el, hogy előtte bűn, és azt sem titkolja el, hogy mi a következménye annak, ha mégis megünnepeljük.
2014. nov. 27. 13:00
 13/51 anonim ***** válasza:
Èn sem titkolom el, hogy beteg a szektàtok a nem lètező vezèrèvel együtt.Ès tojok rà ha duzzog.
2014. nov. 27. 13:09
 14/51 Kései Sirató ***** válasza:

Az, hogy mi8lyen a mi ünneplésünk, az jól tükröz minket. Amilyen vagyok, olyan lesz az ünneplésem.

Lehet meghitt, örömteli, békés, szeretetteljes és lehet olyan is, hogy az egész csak egy nyűg. Egymás túlklicitálása ajándékokkal, kötelező jókívánságokkal, giccses cicomával. Mindig mi magunk döntjük el, hogy hogyan viszonyulunk valamihez. A Karácsony a szeretet ünnepe, a Karácsony a kereszténység ünnepe, az Ünnepelt nem más, mint Jézus. A dátum adott, ekkor ünnepeljük meg.. Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy nem éppen aznap ünnepelte a születésnapját, amikor született. És? Nem ez a lényeg. Kérdésedre a válasz: nem büntet Isten az ünneplésért (először azt hittem félreolvastam), Isten örömmel látja, ha egy kicsit jobban odafigyelünk egymásra, szeretteinkre és ilyenkor többet szoktunk jótékonykodni is. Valaki szerint ez baj? Mi indítványozta ezt a kérdést?

2014. nov. 27. 13:45
 15/51 anonim ***** válasza:
82%
A karácsony a szeretet ünnepe. Isten a Szeretet, ez az ő ünnepe.
2014. nov. 27. 13:56
 16/51 anonim ***** válasza:
0%
nos, ha a ........leteríted egy szép díszes lepedővel, akkor a felszínes nézelődő talán nem tudja, mi van alatta, ez biztos. a karácsony nem a szeretet ünnepe, nézz utánna az eredetének, vagy tedd fel itt kérdésnek. Isten szerint számít az eredet, és a biblia szerint Isten elítéli a pogány ünnepek megtartását.
2014. nov. 27. 14:39
 17/51 Kései Sirató ***** válasza:

Utolsó, sajnállak, ha a te életedben a Karácsony nem a szeretet ünnepe, ezen csak te tudsz változtatni. Persze, ha dolgoznod kell végig, az nem rajtad múlik, de akkor is ünnepelhetsz a szívedben.

Ha IStenről bármit írsz, támaszd alá, hogy legyen valami alapja is.

2014. nov. 27. 14:43
 18/51 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Van itt pár olyan válasz amelyet "díjaznék",de senkit nem szeretnék magasztalni és senkit nem szeretnék lebecsülni mert mindannyiunknak joga van megosztani másokkal a véleményünket.

Az én véleményem az,hogy abból lesz pogány ünnep amiből te azt csinálsz,és lehet az akár húsvét vagy szilveszter vagy karácsony vagy bármilyen más ünnep.

Ha kereszténynek mondod magad akkor az ünnepeidet úgy tartod meg mint egy keresztény,ha meg nem vagy keresztény akkor az ünnepeid sem lesznek keresztény ünnepek.

Én hosszú évekig nem tudtam,hogy a karácsonyt milyen pogány ünneppel kötik össze,nekem a karcsony úgy vésödött be az elmémbe az emlékezetembe mint egy szent ünnep.

Karácsony estéje azzal kezdődött,hogy elmentünk a templomba,a templomozás után összegyültünk tízen tizenöten ahányan voltunk a faluban és elmentünk "kántálni" tehát vittük az örömhírt,hogy megszületett a Megváltó,ki hegedűvel,ki harmonikával,ki gitárral,minden kapuba megáltunk és énekeltük a "Mennyből az angyalt",ezek az emlékeim csodálatosak mert azon az estéken mindenki szeretett mindenkit,mindenki békében volt mindenkivel,senki nem foglalkzott már azzal,hogy "a kecskéd megette a káposztámat,vagy a kutyád megette a tyúkomat"ezeken az estéken tényleg sokszor "csodák"történtek. Ennek már kb 30 éve,hogy utoljára kántáltam végig a faluban,a világ megváltózott és sajnos az emberek is.

Na de vissza térve a lényegre a karácsony számomra ugyan olyan szent ünnep mint gyerek koromban,semmi sem változott azért mert "egyesek" azt mondják,hogy pogány ünnep.

Nem! Ha Jézus ott van,és az Ő nevében teszek valamit akkor nem lehet pogány ünnep!

Azok teszik pogány ünnepé akik azt mondják,hogy ne ünnepeld.

Ahol Isten áldását kérik ott nincs helye semmi tisztátlannak.

Isten nem tiltja az ünneplést!

Isten annyit mond,hogy;

"Ne legyenek neked idegen isteneid."

És én ha egy ünnepen az Ő áldását kérem és nem egy idegen pogány "istenét" akkor biztos vagyok benne,hogy megkapom azt amit kérek.

Ez lenne tehát az én véleményem erről a kérdésről.

Üdv!

2014. nov. 27. 16:47
 19/51 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Isten senkit nem büntet és az a természeti jelenség, hogy a legsötétebb időszak után is növekszik a fény, világosság egyszerűen tanító jelleggel bír. Mint Jézus Krisztus a "világ világossága".

2014. nov. 27. 17:06
 20/51 anonim ***** válasza:
0%
Kedves kérdező, egy szemléltetés a karácsonnyal kapcsolatban (remélem be tudod azonosítani a szereplőket): Tegyük fel, hogy valakit meglátogat egy sokaság az otthonában, mondván, hogy a születésnapját jöttek megünnepelni. Az illetőnek nem tetszik a születésnap megünneplése. Nem szereti, ha az emberek túlzottan sokat esznek, lerészegednek, és gátlástalanul viselkednek. Ezt mégis megteszik néhányan, miközben megajándékozzák egymást, neki viszont nem hoznak semmit! Mindennek tetejében az ünnepség időpontjául az egyik ellenségének a születésnapját szemelik ki. Hogyan érezné magát ez a férfi? Te szeretnél belefolyni ilyesmibe? Pontosan ez történik karácsonykor.
2014. nov. 27. 17:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!