Szerintetek a szeretet Istene megbüntet bárkit is aki Karácsonykor megemlékszik Jézus születésére, békés családi környezetben?
Csakhogy elejét vegyem a vitának megemlíteném, és megkérnék mindenkit,hogy kerüljük a "dátumokat". Vagyis nem az érdekel,hogy Jézus nem Decemberben született hanem a megemlékezés.
Tehát van valami Bibliai alapja annak,hogy egy meghitt karácsonyi este bűn Isten szemében.
Érezzem bűnösnek magam a Biblia szerint azért mert megemlékszem Isten Fia születéséről?
Karácsonykor az angyalok fel lesznek akasztva a fára, szegények:((
Egyébként nagyon szeretem is meg gyűlölöm is decembert:)
Remélem hideg lesz és esni fog a hó, mert akkor lehet a legjobbat kajálni, piálni meg a metál is jobban esik...(persze a meghitt hangulat előtt vagy után).
Aztán jó jó filmek is szoktak lenni, olyan katarziszt okozók.
De igazából nem is ez a herce-huca a lényege. Bárhogy el lehet tölteni a karácsonyt. Akár utazásál, akár kapálással tök mindegy. A lényeg a hangulatunk és a hozzállásunk a világhoz.
Amúgy meg, nyilván érdekel, hogy miért nem írtam eddig semmi normálisat. Mert alapból abszurd, hogy bűn legyen egy ilyen ünnep. Nem ezen múlik a szeretet tény, lehet hogy a pogányoknál volt valami, mint egyesek szerint. De ez semmit nem jelent. Aki szerint bűn, az dugja fel az üres üveget és kárhoztassa magát:)
Simán megbüntethet bárkit. Ilyenkor van szezonja a nagy családi balhéknak, tettlegességig fajuló üvöltözéseknek, öngyilkosságoknak, karácsonyfatűzből fakadó lakáskatasztrófáknak; csúszós utakon történő, rokonlátogatás közbeni halálos közúti baleseteknek.
Ez mind a szeretet istenének jóváhagyásával történik Karácsony szent ünnepén.
Azért én továbbra is megkérdezném, hogy miért karácsonykor akarod ünnepelni, mikor októberben született.
Mivel pedig ezt már TUDOD is... nem értem a dátumot. Miért ragaszkodsz hozzá?
Ettől függetlenül jó szándékú ünnepet nem büntethetne.
ez kimaradt.
gyerekkoromban nagymamám megtanított egy imára ami így szólt;"GYERE JÉZUS LÉGY VENDÉGÜNK,AMIT ADTÁL ÁLD MEG NEKÜNK." bármi amin Jézus áldása van az nem lehet rossz,ha az ő nevében kérünk bármit is az nem lesz bűn...szerintem.
"A hitben erőtelent fogadjátok be, nem ítélgetvén vélekedéseit. Némely ember azt hiszi, hogy mindent megehetik; a hitben erőtelen pedig zöldséget eszik. Aki eszik, ne vesse meg azt, aki nem eszik; és aki nem eszik, ne kárhoztassa azt, aki eszik. Mert az Isten befogadta őt. Te kicsoda vagy, hogy kárhoztatod a más szolgáját? Az ő tulajdon urának áll vagy esik. De meg fog állani, mert az Úr által képes, hogy megálljon. Emez az egyik napot különbnek tartja a másiknál: amaz pedig minden napot egyformának tart. Ki-ki a maga értelme felől legyen meggyőződve. Aki ügyel a napra, az Úrért ügyel: és aki nem ügyel a napra, az Úrért nem ügyel. Aki eszik, az Úrért eszik, mert hálákat ád az Istennek: és aki nem eszik, az Úrért nem eszik, és hálákat ád az Istennek." (Rm 14,1-6)
Úgy gondolom, ez önmagáért beszél. Egy hívő szabad arra is, hogy karácsonykor megemlékezzen Jézus születéséről és arra is szabad, hogy ne tegye. A Biblia útmutatása azonban nem az, hogy Jézus születéséről emlékezzünk meg, hanem az, hogy a halálára és feltámadására emlékezzünk.
"És minekutána a kenyeret vette, hálákat adván megszegé, és adá nékik, mondván: Ez az én testem, mely ti érettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre. Hasonlóképpen a pohárt is, minekutána vacsorált, ezt mondván: E pohár amaz új szövetség az én véremben, mely ti érettetek kiontatik." (Lk 22,19-20)
"Mert én az Úrtól vettem, amit néktek előtökbe is adtam: hogy az Úr Jézus azon az éjszakán, melyen elárultaték, vette a kenyeret, És hálákat adván, megtörte és ezt mondotta: Vegyétek, egyétek! Ez az én testem, mely ti érettetek megtöretik; ezt cselekedjétek az én emlékezetemre. Hasonlatosképpen a pohárt is vette, minekutána vacsorált volna, ezt mondván: E pohár amaz új testamentom az én vérem által; ezt cselekedjétek, valamennyiszer isszátok az én emlékezetemre. Mert valamennyiszer eszitek e kenyeret és isszátok e pohárt, az Úrnak halálát hirdessétek, amíg eljövend." (1Kor 11,23-26)
"Emlékezzél meg, hogy Jézus Krisztus feltámadott a halálból, ki a Dávid magvából való az én evangyéliomom szerint" (2Tim2,8 )
Vagyis van helye a megemlékezésnek a hívők között, de sehol nem szólít fel a Biblia arra, hogy Jézus Krisztus születéséről emlékezzünk meg. Ezért, ha befogadjuk Isten Beszédét, és így megerősödünk hitben, akkor már nem ragaszkodunk a karácsonyi zöldségek fogyasztásához, ami nem több tradíciónál. De tilosnak nem tilos karácsonyt tartani. Ahogy mondani szokás: Ártani nem használ. De tapasztalatból tudom, hogy keresztényként három időszak van, amit nem könnyű elhordozni, még pontosabban négy. Az augusztus 20 körüli időszak, a halottak napja időszaka, a karácsony-szilveszter időszaka, valamint a húsvét sem éppen örömünnep, bár talán egy hajszálnyival kevésbé megterhelt, mint a másik három.
Vannak, akik nem ünneplik a születésnapot. Bár a gyermek Isten ajándéka, ők mégsem tudnak hálát mutatni a születésért. Ez elég beteg látásmód.
Annyira elvakítja ezeket az emberek a sátán, hogy hiába ismerik az igazságot, mégis mennek egy egy hamis tanítás után. Ők keményebb elbírálásban részesülnek, mivel kitér erre is a Biblia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!