Szerintetek a szeretet Istene megbüntet bárkit is aki Karácsonykor megemlékszik Jézus születésére, békés családi környezetben?
Csakhogy elejét vegyem a vitának megemlíteném, és megkérnék mindenkit,hogy kerüljük a "dátumokat". Vagyis nem az érdekel,hogy Jézus nem Decemberben született hanem a megemlékezés.
Tehát van valami Bibliai alapja annak,hogy egy meghitt karácsonyi este bűn Isten szemében.
Érezzem bűnösnek magam a Biblia szerint azért mert megemlékszem Isten Fia születéséről?
Kedves kérdező! A kérdésed nagyon jó, mert sok ember nincs azzal tisztában, hogy miről is van itt szó. E válaszok zöme is jól tükrözi ezt a tájékozatlanságot a témában.
Kezdeném azzal, amit néhányan írtak, hogy szerintük semmi kivetnivalót nem találhat abban Isten, hogy bármit is megünneplünk, mert "Isten lássa azt, hogy milyen szándékból ünnepelnek az emberek" - mintha ez lenne a szempontja Istennek, ez számítana annak a megítélésében, hogy mi helyes, mi helytelen. Ti komolyan azt képzelitek, hogy Isten előtt csupán az számít, hogy milyen "szándékkal" csináltad, amit csináltál?
Ha te kérdező a legnemesebb "szándékkal" teszel valamit, ami Isten szemében helytelen, akkor Isten csak azért fogja elnézi neked, mert jó szándékból volt? Most legyünk őszinték magunkhoz: hihetünk mi emberek bármiben, szabad akaratunk van, de ha az Isten szemében nem helyes, attól még nem fogja elismerni, mert mi a legnagyobb őszinteséggel és lelkülettel hittünk benne! Így van?
filoszgod írta: "Vannak, akik nem ünneplik a születésnapot. Bár a gyermek Isten ajándéka, ők mégsem tudnak hálát mutatni a születésért."
Micsoda? Azért nem mutatnak hálát Jehova Tanúi Istennek (mert nyilván elsősorban róluk van szó, hál istennek egyre több más emberrel együtt), mert nem ünneplik a születésnapot? Milyen szűk látókörű hozzáállás ez?! Valaki írta, hogy ezt Isten éppen ezért találta ki. Azért ne hazudtoljuk meg Istent, oké? Ennek semmi köze az igaz Istenhez. Ezt az ókori spiritiszta szokások kapcsán gyakorolták, és a jelentősége még ma is nagy ezekben a körökben.
"Ha kereszténynek mondod magad akkor az ünnepeidet úgy tartod meg mint egy keresztény,ha meg nem vagy keresztény akkor az ünnepeid sem lesznek keresztény ünnepek."
Kedves kérdező, nem attól válik valaki kereszténnyé (Krisztus-követővé), mert annak tartja magát, s értelemszerűen nem azért válik egy ünnep kereszténnyé, mert az, aki ünnepli, annak hiszi magát.
"Én hosszú évekig nem tudtam,hogy a karácsonyt milyen pogány ünneppel kötik össze,nekem a karcsony úgy vésödött be az elmémbe az emlékezetembe mint egy szent ünnep."
A nem tudás nem mentesít a felelősség alól, főleg abban az esetben nem, ha tehetsz arról, hogy pontos ismeretet szerezz!
"ezek az emlékeim csodálatosak mert azon az estéken mindenki szeretett mindenkit,mindenki békében volt mindenkivel,senki nem foglalkzott már azzal,hogy "a kecskéd megette a káposztámat,vagy a kutyád megette a tyúkomat""
Nagyon sok Jehova Tanújának vannak ilyen emlékei, nekem is "varázslatos" volt az az érzés, ami akkortájt bennünk volt. De egyetlen Jehova Tanúja sem cserélné vissza ezt azzal az igazsággal, ami semmihez sem fogható örömet okoz nekik! A másik pedig az, hogy az az ún. "szeretet" MIÉRT CSAK e napokon van jelen (ha egyáltalán jelen van, mert sokaknak nincs) az emberekben? Hogyan lehet a "szeretetből" ünnepet csinálni? Sokszor annyit ér csak a karácsony szelleme, hogy az egymással szemben álló harcoló felek tűzszünetet kötnek arra két napra. Micsoda KÉPMUTATÁS!
Láttam egy filmet egy utcára került, elesett emberről, aki amúgy értelmiségi volt és a film teljes egészében a hajléktalanok nézőpontjából mutatta be a mi világunkat. Hihetetlen hangulata volt a történetnek, mert jött az év végi hacacáré, az ünnepi csillogás, ahogy repkedett a tűzijáték, a mikulás örömködött és osztogatta a mi világunk gyermekeinek az ajándékokat. És képzeld ezt el ONNAN NÉZVE, külső szemlélőként abból a világból ...!!!!! Óriási és látszólag ÁTHIDALHATATLAN szakadék tátong a két világ között. Ezen és gyakorlatilag SEMMI FONTOS dolgon NEM VÁLTOZTAT ez az ünnep sem.
Ez egy mesterségesen kitalált, a kényszer ajándékozásra és bizniszvilágra épülő, vallásos színezetű ünnep - a társaival együtt.
"Ahol Isten áldását kérik ott nincs helye semmi tisztátlannak."
De MIRE KÉRIK Isten áldását??? Miért nem beszélsz a lényegről?! Isten AKARATÁVAL összhangban lévő dolgokra kérik-e az áldását, vagy azzal ellentéteseket kérnek? Ez itt a kérdés. E kérdésre adott PONTOS, BIBLIAI válasz nélkül csak felületesek vagyunk.
"Isten nem tiltja az ünneplést!"
Ez demagóg szöveg. Mert megint csak felületes, hiányos, a legfontosabb kérdésre NEM VÁLASZOLÓ megállapítás. Mert tény, hogy Isten nem tiltja azt, hogy örülj és ünnepelj, de MIT? Ez a kérdés a bibliában is kérdés, hiszen Istennek egyáltalán nem mindegy, hogy milyen ünnepeket tartanak a szolgái.
"Isten annyit mond,hogy;
"Ne legyenek neked idegen isteneid.""
Az előző válaszomban éppen erről beszéltem. :-)
# 21!
"Ez egy mesterségesen kitalált, a kényszer ajándékozásra és bizniszvilágra épülő, vallásos színezetű ünnep - a társaival együtt."
Az ember gondolatai azt tükrözik, ahogy a világot látja. Ha te ezt látod a saját ünnepeidben, az lehet a magánügyed, de ne akard abszolút kinyilatkoztatásként, az egész emberiségre egyetemes érvényű értékítéletként kivetíteni a gondolataidat. Ugyanis ahogy felelős vagy a gondolatidért, ugyanúgy azokkal kizárólag neked van dolgod. Mindamellet nem mesterségesen kitalált, hanem maga a természet mutat példát megújulásával, a fény (élet) erősödésének szimbólumával. Karácsony nem szakad el a természet rendjétől, hogy beszélhetsz így mesterséges ünnepről? Másrészt sok embernek a karácsony alkalom az önzetlen örömszerzésre. Róluk se feledkezz meg!
Képtelenek vagytok felfogni, hogy akkor lesz valami pogány, ha pogányként tartják.
Egyébként meg az ingyen leves sokkal többet ér, mint becsöngetni valakihez, hogy tudja-e, hogy bűnös.
Nem tudom miért zavar titeket, hogy van valamilyen program vagy kicsit ünnepelnek az emberek, vagy jótékonykodnak vagy hangulatot csinálnak.
Mert elborult az agyatok és mindenben a sátánt keresitek.
Szerintem tök jó, amikor együtt van a család. Nem pedig a két gyerek az utcán van, mert a tanúi szülei nem szólhatnák hozzájuk, mert lefeküdtek.
És egyáltalán nem arról van szó, hogy 1-2 napig színlelünk.
Sokkal nagyobb színlelés grimaszolni, mikor becsöngettek. (az örök életért)
"Ha te ezt látod a saját ünnepeidben, az lehet a magánügyed, de ne akard abszolút kinyilatkoztatásként, az egész emberiségre egyetemes érvényű értékítéletként kivetíteni a gondolataidat."
A vallásos világnézet valójában SOHASEM volt "magányügy", mert a társadalom erre épül. A közösséget alapvetően érintő kérdés, hogy ki, kik, miben, kiben és hogyan hisznek, valamint ez a világlátás milyen cselekedetekben nyilvánul meg. Mert tagadhatatlan, hogy minden világnézet valamely cselekedetben nyilvánul meg, és bizony a rengetegféle, egymásnak ellentmondó világnézet, sokféle, ellentmondó tettekben manifesztálódik.
Nekem nincs hatalmamban egyetemes "kinyilatkoztatást" adni, de van akinek van rá hatalma. Hallgatsz rá? Én igen. :-)
"Mindamellet nem mesterségesen kitalált, hanem maga a természet mutat példát megújulásával, a fény (élet) erősödésének szimbólumával."
Dehogynem mesterséges, hiszen ahogy azt a hitehagyott kereszténység átvette és beépítette az imádatába, az teljes mértékben mesterséges.
"Másrészt sok embernek a karácsony alkalom az önzetlen örömszerzésre. Róluk se feledkezz meg!"
Kikről? A karácsonyt is nagyrészt a biznisz tartja életben, és ehhez tartozik a kényszer ajándékozás, mert ki tagadná, hogy NEM LEHET senkinek sem előírni azt, hogy mikor érezzen ŐSZINTE késztetést arra, hogy ajándékozzon. Emlékszel-e az LGT dalszövegre: "a barátság is, ha kötelező, nekem nem kell semmire"?
"Ez megint az elvi kérdés kategóriája. Nem arról van szó, hogy mi értelme van ennek az ünnepnek, hanem arról, hogy ti elmebeteg módjára megint mocskoltolk más embereket és kiforgattok mindent."
Nem, itt most pont arról van szó, hogy az kiabál, akinek a háza ég. Én sem, Jehova egyetlen tanúja sem "mocskolt" itt senkit! Ám most éppen te vádaskodsz alaptalanul!
Jehova Tanúi az eszmét támadják, melyet nagyrészt értéktelennek tartanak, de ez az értékválság nagyon is látszik a világon! De nem csak értéktelennek tartom én személy szerint, hanem egyenesen károsnak is, hiszen hamis reménységet ad, olyanokhoz láncol, akik nem bibliai vallásos nézeteket vallanak, és ezzel eltávolít az igaz Istentől, attól az Istentől, akiről a Biblia azt mondja, hogy "szellemmel és igazsággal" kell imádni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!