Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok az antropozófiáról?

Mit gondoltok az antropozófiáról?

Figyelt kérdés
Szekta, vallás, életszemlélet? Szerintetek érdemes vele megismerkedni?
2014. nov. 25. 21:42
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
A szellemiség csúcsa , igazolható és a lényegről beszél , módszerei felszabadítóak .
2014. nov. 25. 21:48
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez valláskritikai kérdés.

Egyébként meg semmi sem bizonyítható benne.

Szellem és lélek létezését még senki se bizonyította be.

2014. nov. 25. 21:58
 3/7 anonim ***** válasza:
86%
Nem javaslom. Ez is egyfajta okkultizmus. Nem éppen barátságos erők befolyása alá kerül az ember élete vele.
2014. nov. 26. 17:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Szódával elmegy, de ott is kimossák az agyadat. :)
2014. nov. 26. 21:25
 5/7 anonim ***** válasza:
55%

Olyan témával foglalkozik pl. „hogyan vehetjük fel a kapcsolatot magasabb spirituális lényekkel” (valami ilyesmi a címe Steiner egyik könyvének).

A transzcendens világgal– Dr. Erdélyi Judit, orvos, találó hasonlata szerint két úton vehetjük fel a kapcsolatot. Az egyik, a Jézus Krisztusban való hit által, aki magát János evangéliumában Ajtónak nevezte (Ján. 10,9).

A másik mód a különféle okkult praktikák, meditáció, mantrázás, tűzlángba bámulás, agykontroll stb. melyek során elhallgattatjuk az összes gondolatunkat, s módosult tudatállapotban szellemi befolyások alá kerülhetünk. Viszont ez utóbbi módon garantáltan nem Jézus Krisztus által hirdetett Atyával vehetjük fel a kapcsolatot, hanem lényegében démonokkal.

Ezért az első utat ajánlom, a Jézus Krisztusban mint Megváltóban való hitet és imádkozást, a maga egyszerűségében.

2014. nov. 27. 16:37
 6/7 anonim ***** válasza:

Én most vagyok ott, hogy fél éve próbálom magamnak is megszülni ugyanerre a választ. Foglalkozzak-e vele vagy ne? Vegyes jeleket kaptam, szóval nem tudom, de tényleg nem tudom, már a sírba visz maga az, hogy el se tudom dönteni. Ha esetleg abbahagyom, akkor sokkal valószínűbb, hogy emiatt a vívódás miatt lesz, mert előbb megyek tönkre ebben. :D

Egyenlőre nincs meg a bizalmam, teljesen szkeptikus vagyok, de továbbra is beleolvasok dolgokba.

Ha esetleg azóta számodra kiderült, hogy érdemes-e vele foglalkozni, vagy nem (szerinted), akkor írd meg légyszi! (Csak mert látom, hogy régi a kérdés)

ápr. 5. 19:54
 7/7 anonim ***** válasza:

Hiába a szellemiség csúcsa ha mindenki le van butítva vak bányalóvá, hogy semmit ne tapasztaljon belőle....

okt. 30. 01:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!