Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők, mit gondoltok erről az...

Hívők, mit gondoltok erről az igéről? Efezus 1,4-6?

Figyelt kérdés

Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben.

5 Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint,

6 hogy magasztaljuk dicsőséges kegyelmét, amellyel megajándékozott minket szeretett Fiában.

2014. nov. 8. 09:24
 1/7 anonim ***** válasza:
egyetértek vele. az eleve elrendelés a kérdés?
2014. nov. 8. 09:28
 2/7 A kérdező kommentje:

kifejtenéd bővebben??

Mit értesz az alatt, hogy ki vagy/mások ki vannak/ választva?? Vagy, hogy ki lettek választva a világ teremtése előtt? És mire lettek kiválasztva?

Csak van valami véleményed erről??

Az, hogy "egyetértek" az nem vélemény. Habár, ha 10 éves lennél, akkor talán elfogadnám véleménynek is, de gondolom nem annyi vagy. Ezzel nem bántani akarlak, csak így feleslegesen foglalod a helyet a falon.

És az, hogy én mire gondolok, most nem kérdés, mivel én tettem fel a kérdést. Ha te is szeretnél kérdezni, tett ki a főoldalra, és nem itt kérdezgess, hogy nekem mi erről a véleményem. Vagy privátban kérdezz. De ne offold szét a kérdésemet.

Miért, amúgy mást írtál volna, ha leírtam volna, hogy a predesztinációra gondolok?

2014. nov. 8. 09:36
 3/7 KZitus ***** válasza:

Szervusz

A kommenteddel jobban megértettem a kérdésed.

Mit értett Pál a „világ” szón, amikor azt írta a hittársainak, hogy ők mint csoport már „a világ megalapítása előtt” ki lettek választva? Nem a föld és az emberiség megteremtése előtti időre utalt. Ez ellentétben állna az igazságosság alapelvével. Hogyan lehetett volna Ádámot és Évát felelősségre vonni a tetteikért, ha Isten már a teremtésük előtt előre elrendelte volna, hogy el fognak bukni? De akkor mikor határozta el Isten, hogy orvosolni fogja azt a helyzetet, hogy Ádám és Éva csatlakozott Sátánhoz a szuverenitása elleni lázadásban? Jehova ezt csak azután tette meg, miután ősszüleink fellázadtak, ám még azelőtt, hogy létrejött volna a tökéletlen, de megváltható emberiség világa.

Pál még ezt is írta a hittársainak: „[Isten] előre elrendelt bennünket, hogy Jézus Krisztus által örökbe fogadtassunk mint fiak a számára”. Igen, Jehova elhatározta, hogy néhány embert örökbe fogad tökéletes égi családjába. Istennek ezek az örökbe fogadott fiai királyokként és papokként fognak uralkodni Krisztussal (Róma 8:19–23; Jel 5:9, 10). Amikor Sátán kétségbe vonta Jehova szuverenitását, arra utalt, hogy Isten teremtménye, az ember hibásan lett megalkotva. Helyénvaló hát, hogy Jehova az emberi családból választott ki személyeket, hogy részt vegyenek a világegyetemnek a gonosztól való megszabadításában. Akkor végre megszűnik minden rossz, többek között a gonoszság forrása, Sátán, az Ördög is! Jehova azonban nem rendelte el előre, hogy személy szerint kiket fog fiaiként örökbe fogadni. Viszont azt elhatározta, hogy egy emberekből álló csoport vagy osztály uralkodjon majd Krisztussal az égben (Jel 14:3, 4).

2014. nov. 8. 10:01
 4/7 anonim ***** válasza:
:-) üdv, kedves kérdező. az idézett írásszöveg rengeteg elmélkedésre okot adó gondolatot tartalmaz, és kérdezni sohasem bűn, ezt tanultam. a szükségtelen pötyögés miatt kérdeztem rá konkrétan a témára. ha ezzel megbántottalak, nem volt szándékos, elnézést. béke :-)
2014. nov. 8. 11:56
 5/7 anonim ***** válasza:
Javítsatok ki, de úgy tudom, hogy mi alkalmazkodtunk a világhoz és nem fordítva. Azt gondolni, hogy a világot csak a mi kedvünkért teremtették, elég egoista nézet amiben magunkat állítjuk a világ és a létezés központjába.
2014. nov. 8. 12:53
 6/7 anonim ***** válasza:
üdv, az evolúció szerint mi alkalmazkodtunk, a biblia szerint Isten az emberek otthonául teremtette a földet.
2014. nov. 8. 13:36
 7/7 xeniah ***** válasza:

Számomra ez arról szól, hogy Isten megváltás-terve már akkor megvolt, mielőtt a világot megteremtette, hiszen előre tudta, hogy az ember a bűn mellett fog dönteni.

Isten erre választott ki minket, erre teremtett, ami a fenti igeversekben le van írva. Ide tartozik ez is:

"Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk." Efézus 2:10

A döntés rajtunk áll, hogy Isten tervét akarjuk-e megvalósítani az életünkben, vagy a saját fejünk után akarunk menni. A következménye is a miénk.

2014. nov. 13. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!