J. Tanúi a ti tanításotok szerint mit jelent kereszténynek lenni?
Kedves kérdezö,
még hozzáírom, hogy a keresztény szolgál mint "di.a.ko.ni"
és konkrétan a keresztény szó a görög "Chri.sti.a.nous"
latinul "Chri.sti.a.ni" héberül "Mesi.chi.jim" vagyis a Messiás vagyis Krisztus követöit jelenti
A Kolossé 4:17 is leírja a keresztény feladatát :)
Kedves kérdezö,
még hozzáírom, hogy a keresztény szolgál mint "di.a.ko.ni"
és konkrétan a keresztény szó a görög "Chri.sti.a.nous"
latinul "Chri.sti.a.ni" héberül "Mesi.chi.jim" vagyis a Messiás vagyis Krisztus követöit jelenti
A Kolossé 4:17 is leírja a keresztény feladatát :) a szolgálatot
T.Katy "no problemo" :)
Attila te valamiért nagyon haragszol a Tanúkra,nem tudom,hogy mi az oka a gyűlöletednek de bíztos vagyok benne,hogy nem az "emberre"haragszol hanem a tanításaikra.
Ati remélem nem haragszol meg ha egy kicsit vissza megyünk az időbe.
-Nem tudom hány éves vagy,de képzelj el egy olyan kort amikor az embereknek tíltva volt minden ami a vallással kapcsolatos.
Az emberek istene Lenin volt,vagy épen Kádár vagy Rákosi vagy akárki más.
Na szóval,csak oda szeretnék kijukadni,hogy az akkori nemzedék ki maradt abból a tanításból ami Istenhez vezette volna őket....a kommunizmus megdőlt és jött a vallás szabadság. :)
És most jön a java! :) Kéápzelj el egy olyan embert aki soha nem hallott Istenről...megnyílnak a határok,jönnek befelé az "Új"vallások és gyűjtik maguknak a híveket.
Na most egy olyan ember aki soha életébe addig nem olvasta a Bibliát és jön valaki aki a kommunizmushoz hasonló ígéretekkel kecsegtet,persze,hogy beveszi. :)
Az Őrtorony ezt tette,és ha megfigyeled a volt kommunista országokban van a legnagyobb "sikerük". :)
De kérlek Attila ne ellenük lépjél fel,ne őket hibáztasd mert ők egy hamis tanításnak az áldozatai.
Tapasztalatból mondom neked,hogy rengetegen vannak akiknek fogalmuk sincs,hogy mi van azon a "határon"túl amit a Szervezet megszab nekik.
A kérdés is ezért született meg,mert kíváncsi vagyok,hogy az Ők szempontjukból mit jelent kereszténynek lenni.
Elkötelezni magunkat egy szervezetnek,vagy Jézus Krisztusnak.
A Kommunizmus is egy szervezet volt és megszűnt....ami nem Istentől van az előbb utóbb megszűnik. :)
Attila remélem megértesz és a jövőben nem fogsz "acsarkodni" a Tanúk ellen.
A Te dolgod az,hogy szeress a többit bízd Istenre. :)
Ez egy tanács,ha akarod elfogadod ha meg nem akkor nem,Te döntessz...
“És valaki nem hordozza az ő kínoszlopát, és én
utánam jő, nem lehet az én tanítványom.”
Nagyon hülyén hangzik. :DDD
Kedves Filoszgod! :D
Én nem haragszom senkire,és tudom,hogy Attilát jó szándék vezérli.
Nem tisztem az ítélkezés,de értsétek meg,hogy ebben a mai mi helyzetünkben,nem az "emberre"kell haragudni mert ezel a haraggal csak ártunk ahelyett,hogy segítenénk.
A BAJ a tanokkal van!
Nos ami a kínoszlopot illeti :)...
nekem már "több" tanú is bevallotta,hogy a kereszt az elhihetőbb változat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!