Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi van valami...

Jehova tanúi van valami gyümölcsötök ezen az oldalon azon kívül, hogy magatokra haragítjátok a népet?

Figyelt kérdés

2014. nov. 20. 10:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"egyre többen értik, hogy a biblia nem írja azt, hogy csak tanúk menekülnének meg"

Mert hol állították ezt Jehova Tanúi? Nem értem! Sehol sem állítják, sőt, kihangsúlyozzák, hogy NEM csak ők menekülnek meg, akkor most mit állítasz? Szerintem pontosabban kéne fogalmazni, bocsi.

2014. nov. 21. 14:21
 12/12 anonim ***** válasza:

"Ne felejtsd el, hogy ők a valláskritikát üldözésként élik meg, és a Máté 24 beteljesedését látják benne [tévesen]."

Valláskritika és valláskritika között óriási különbségek vannak, pontosítani kéne kedves válaszoló. A sima ellentmondás ugyanolyan módon zajlik, mint az ókorban, akkor is része volt a tanítványok életének ez a fajta ellentmondás. De ez megnyilvánulhat sokféle, erőszakosabb formában is, és ma is olyan helyeken, mint Ukrajna, Oroszország, stb-stb. Ez természetesen bizonyíték a Máté 24 fejezet teljesedésére, de senki sem az üldözés tényéért boldog, hanem azért, mert tudjuk, hogy ha szenvednünk kell, az igazságért szenvedünk. Ezt nem kéne kiforgatni.

"Tehát az Őrtoronynál más a valláskritikához való hozzáállás, mint egy átlag keresztény esetében. Mert míg egy átlag, gondolkodó keresztény felülvizsgálja a hitvallását bizonyos esetekben, addig egy szervezet iránt elkötelezett JT-nek ez eszébe sem jut ..."

Látod-látod, ez egy újabb megtévesztett ember véleménye. Éppen Jehova Tanúit támadjátok azért, mert az igazság érdekében rendszeresen kiigazítják a tévedéseiket, tehát valójában a legkritikusabb népség vagyunk. Ezzel szöges ellentéten áll a magát kereszténynek állító emberek többsége, hiszen ők általában TÉNYLEG csak a számukra tekintélynek tartott vallási vezetőik tanait köveit. A legtöbben közülük alaposan és személyesen SOHASEM jártak utána, hogy úgy vannak-e azok a dolgok - lásd Bereabeliek a bibliában. Csak beleszülettek a vallásukba. Jehova Tanúi hosszú és alapos tanulmányozás által keresztelkedhetnek meg, akkor is, ha a hitben nevelkednek.

"Hiszen ők is tudják, hogy ezen a fórumon egymáson kívül senki nem ért velük egyet. És itt meg is dől az az állításuk, hogy senkire nem kényszerítik rá a hitüket."

Tehát ha valaki nem csak a ti félrevezetéseteket olvassa rólunk, hanem az általunk leírt igazságokat is, akkor az már "rákényszerítés"? Igen érdekes logika.

"Ha valóban igazat mondanának, akkor nem generálnának újra és újra vitákat, mivel tudnák előre a választ. Akkor csak annyit tennének, hogy a nekik szóló kérdésekre válaszolnának."

Miért általánosítasz? Ugye az sem helyes? Én pl. nem teszek fel ilyen kérdéseket. De aki feltesz, az sem a vita kedvéért teszi, hanem az igazság miatt, hogy gondolkozzatok el azon, amin nem szoktatok. Hogy lássátok meg, hogy mindennek van másik oldala is, amit nem ismertek, ez kiderül a jelen írásodból is! És van aki megteszi, hogy elgondolkozik. Ó, tudom, hogy sokan ezt nem szeretnék, hogy hallani sem akarnak róla, ez legyen az ő bajuk, de te NE BESZÉLJ MINDEN más, nem Tanú nevében, oké? Ez sem korrekt dolog, ugye?

Ja, és én attól, hogy nem élek ilyen módszerrel, még nem tagadom meg az "Őrtorony módszereit", melyek közé speciel nem tartozik álkérdések kiírása. De szerintem, az vesse rá az első követ, aki bűntelen! A legtöbb magát kereszténynek állító embernek sokkal súlyosabb dolgokat kéne levetkőznie :-)

2014. nov. 21. 15:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!