Jehova tanúi van valami gyümölcsötök ezen az oldalon azon kívül, hogy magatokra haragítjátok a népet?
Szia!
Én úgy gondolom, hogy a JT-k valmennyire örülnek is annak, hogy sokan közülök ellenszenvet váltanak ki. Ezt most nem viccből mondom, komolyan így látom. Ne felejtsd el, hogy ők a valláskritikát üldözésként élik meg, és a Máté 24 beteljesedését látják benne [tévesen].
Tehát az Őrtoronynál más a valláskritikához való hozzáállás, mint egy átlag keresztény esetében. Mert míg egy átlag, gondolkodó keresztény felülvizsgálja a hitvallását bizonyos esetekben, addig egy szervezet iránt elkötelezett JT-nek ez eszébe sem jut, hiszen neki buzgón engedelmeskedni kell a szervezetnek.
Egyébként nekik szerintem nem is az a céljuk, hogy gyümölcsöt teremjenek, hanem az, hogy az Őrtorony tanítást terjeszteni tudják. Ha egy JT Bőségesen másolgatja az Őrtorony írásokat, és tudja terjeszteni a szervezete tanítását már gyümölcsként értelmezi. Legalábbis, én így látom. Hiszen ők is tudják, hogy ezen a fórumon egymáson kívül senki nem ért velük egyet. És itt meg is dől az az állításuk, hogy senkire nem kényszerítik rá a hitüket. Ha valóban igazat mondanának, akkor nem generálnának újra és újra vitákat, mivel tudnák előre a választ. Akkor csak annyit tennének, hogy a nekik szóló kérdésekre válaszolnának.
De nem, ők erőszakosan terjesztik az Őrtorony tanításokat, másolgatják azt, amiről már millióször elmondtuk a kritikát és vitát vitára halmoznak. A viselkedésük engem azokra az idős asszonyokra emlékeztet, akik egyszerűen nem tudnak meglenni veszekedés nélkül. A JT-k is mintha így lennének ezzel. Tudják, hogy nem értenek egyet velük, de vitatkozniuk kell, mintha ez életelemük lenne. Ezt most komolyan nem rosszból mondom, de így látom. Senki nem csinálja azt, amit ők.
Itt megjegyzem, hogy Tanú és Tanú közt is van különbség, nem gondolom, hogy mindegyik valóban elkötelezte volna az életét a szervezet iránt. Vannak, akik tudnak normálisan viselkedni, és nem tukmálják a hitüket más emberekrek. Éppen ezért (is) ezek az emberek, el fogják hagyni előbb-utóbb a szervezetet, mert hosszútávon nem azonosultak az Őrtorony módszereivel.
A legtöbb vallásos a kritikát egyfajta igazolásként fogja fel. Csatlakozom az "üldözött" meglátáshoz.
Ha pedig "sarokba szorítod" érvekkel, akkor egyből ő látja helyesen, és te vagy a gonosz, az ördög, ésatöbbi.
A fanatizmus egy vagy több tünetét sorra felvonultatják. Volt amikor odajött hozzám egy ilyen JT-s, hogy beszélgetni akarok e krisztusról. mondta, bocsi, de időre megyek, nem érek rá mesékre.
Nah pont ezt a szálat kapta el, jött utána, hogy nem mese, meg hogy micsoda letéteményese és ő biztosan tudja, hogy nekem is megoldás mert bűnben élek. Azt hittem fejbe verem valamivel, mert tényleg sietek ez a majom meg jön utánam és csak nyomja.
Nem kedveltem meg őket, hogy finom legyek. Másik kedvenc a mormonok, amikor becsöngettek. (egy időben nagy szokás volt házról házra járva téríteni)
Eleinte még próbáltam normálisan viselkedni beengedtem őket, kv-t főztem, stb... De utána állandóan nyomultak, pedig egy kv mellett megbeszéltük, hogy nem fogunk egyetérteni, egyszóval csak egy vendéglátás lett belőle. De nem, nekem meg kell térnem. Hát komolyan mondom, többször szó szerint el kellett küldeni őket mire leszoktak rólam.
Szóval köszi, nincsen kedvem fanatikusokkal cseverészni marhaságokról...
"egyre többen értik, hogy a biblia nem írja azt, hogy csak tanúk menekülnének meg, és hogy nem az óraszámtólfügg az üdvösség."
Áldassék az Úr neve!!!!
Van ennek egy olyan vonása is, hogy nem "érted" teszik - hanem magukért. Ők fognak a mennybe kerülni, és a testvérek előtt is egy jó pont illetve kötelesség teljesítés is.
Talán van valami kvóta is, ahogy hallottam, bár ez ellen tiltakoznak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!