Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak számomra irritáló, egyes...

Csak számomra irritáló, egyes tanúk hozzáállása?

Figyelt kérdés

Mindig erőltetik a kedves hozzáállást.

"Kedves" "Szerbusz" "béke" "tulajdon nevek gyakori ismételgetése" "Ó te kis butus" "rendes mosolygós smiley helyett :-) orrot is tolnak bele ami olyan ódivatú!!!!! (nem vicceltem)"

Nekem ezekkel a szavakkal nincs is semmi bajom, de amikor már minden kérdésnél ezeket látom (ugyan azoktól az emberektől), komolyan undorom van.

A hozzáállásukkal az a legnagyobb bajom igazából, hogy úgy süt róluk a képmutatóság. Nem azt adják ami a szívükben van, hanem próbálják azt az ERÖLTETETT kényszer szeretetet terjeszteni, amit beléjük neveltek.

Mindig amikor az egyikkel leállok vitázni (sajnos van annyi eszem), úgy érzem magam, mintha egy robottal beszélnék.

Ezeket más is tapasztalta már?

2014. nov. 19. 19:21
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
10%

Szervusz te kis butus!

Nem velük vitatkozol, hanem a Bibliával.

Béke.

Engem az zavar, amikor egymás vallásának ugrotok és azt hiszitek, hogy nálatok az igazság.

Amiért meg vérengzeni van kedvem, ha valaki szerint direkt lettek halálra teremtve emberek.

2014. nov. 19. 19:39
 2/26 anonim ***** válasza:
78%

Én igazat kell adnom Attilának.

Lucifer ha megfigyeled nem igen találsz,vagy ha mégis az minimális olyan felekezetek közötti vitákat mint a Jehova tanúival.

Tehát az amit te írsz,hogy "egymás vallásának estek"az nem fedi egészen a valóságot mert más felekezetek,pl Ortodox meg Adventista között nincsenek olyan heves viták mint a Jehova Tanúival.

Most nem akarok én itt senkit sem pontozni de tényleg baj van a tanúk hozzáállásával.

Eddig nem sok alázatos tanúval találkoztam. :)

Én azt mondom,hogy a leghatékonyabb "fegyverük" a kétszínűség.

Tisztelet a kivételnek! :)

2014. nov. 19. 20:03
 3/26 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem ez kevésbé zavaró, mint az, amikor szándékosan félreértenek valamit, és lekezelően írnak a nagy büdös semmiről. Inkább ez. De remélem, hogy csak az idejáró tanúk ilyenek, igaz múltkor olvastam valami anti gabi blogját és olyan mocskok beszédet, mint amit az a tanú levágott, még sosem láttam. Irtóztam az egésztől.
2014. nov. 19. 20:37
 4/26 anonim ***** válasza:
9%

Engem a biblia, vagy Is Isten szava és Jézus tanitása nevelte ki bennem ezt, nem más,

Nem kényszeritett erre senki, és nem esik nehezemre tehát nem erőltetett, mert a szeretet az ami vezérel ebben erre tanitott Jézus

De hogy lásd nem más nevelte belénk hanem Isten szava aminek formáló ereje van:

(1Péter 1:22) 22 Most, hogy megtisztítottátok lelketeket az igazság iránti engedelmességetek által, aminek képmutatás nélküli testvéri vonzalom az eredménye, buzgón szeressétek egymást, szívből.

(Róma 12:9, 10) 9 Szeretetetek képmutatástól mentes legyen. Irtózzatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz. 10 A testvéri szeretetben gyöngéd vonzalommal legyetek egymás iránt. A tiszteletadásban egymást megelőzők legyetek. . .

(1Péter 2:1–3) 2 Vessetek le tehát minden rosszaságot, minden csalárdságot, a képmutatást, az irigykedéseket és mindenfajta rossznyelvűsködést, 2 és mint újszülött csecsemők, fejlesszetek ki vágyakozást a szó hamisítatlan teje után, hogy megmentésre növekedjetek általa, 3 feltéve, hogy megízleltétek, hogy kedves az Úr.

Nemcsak azért nem viszonozzuk a rosszat rosszal, mert az helyes, hanem azért is, mert az egyben szeretetteljes is. Figyeljük meg, hogyan ír Pál apostol ezután arról, hogy mi ösztönöz minket a szeretetre. A rómaiaknak írt levélben többször is használja a „szeretet” (görögül: a·ga′pé) szót, amikor Isten és Krisztus szeretetére utal (Róma 5:5, 8; 8:35, 39). A 12. fejezetben azonban az embertársaink iránti szeretetünk kimutatására használja az a·ga′pé szót. Miután megjegyzi, hogy a szellemi ajándékok különbözőek lehetnek, és néhány hívőben megtalálhatók, Pál egy olyan tulajdonságot említ, melyet minden kereszténynek ápolnia kell. Kijelenti: „Szeretetetek képmutatástól mentes legyen” (Róma 12:4–9). A mások iránti szeretet kimutatása az igaz keresztények fő ismertetőjele (Márk 12:28–31). Pál arra int, hogy tegyünk meg mindent, hogy keresztényekként őszinte szeretetet mutassunk ki.

2014. nov. 19. 20:43
 5/26 anonim ***** válasza:

Ők is emberek, ezt ne feledd.

Engem a rámenős stílusuk zavar. De megbántani nem tudnám őket.

2014. nov. 19. 20:50
 6/26 anonim ***** válasza:
72%

Persze én sem mondtam, hogy mindenben igazuk van.

Engem is szokott idegesíteni 1-2 komment.

Csak megjegyeztem, hogy semmivel sem jobb a többi vita.

2014. nov. 19. 20:50
 7/26 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező, tévedek-e, ha azt mondom, hogy ez nem az első ilyen jellegű kérdés a Tanúkkal kapcsolatban? Tévedek-e, ha azt állítom, hogy EGYOLDALÚAN és előítélettel közelíted meg a kérdést, valamint általánosítasz, melyek akár honnan is nézzük, nem éppen hízelgő tulajdonságok?

Ja és ez az a smájli, ami nem tetszik: :-)? Nem baj az, ha nem mindenkinek tetszik, amit csinálunk.

"mert más felekezetek,pl Ortodox meg Adventista között nincsenek olyan heves viták mint a Jehova Tanúival."

Nem, velük valóban nincs, ők csak megölik egymást pl. háborúkban, erre-arra alkalomadtán, mert azt képzelik, hogy ezzel "szent szolgálatot végeznek Istennek". Mi ezt nem tesszük, és nem tettük eddig sem. Tehát nagyon mellé lőttél ezúttal kedves válaszoló!

A "heves vita" pedig, ami oly mértékben szúrja egyesek szemét, elsősorban a bibliai igazságnak köszönhető, hiszen az első sz.-ban is a hűséges tanítványok voltak ilyen módon célkeresztben.

2014. nov. 19. 20:52
 8/26 anonim ***** válasza:
7%

Attila,

miért haragszol a smiley-re?

Te nem használod a fb-n, vagy a skype-n, esetleg ha sms-ezel? Akkor nem vagy elég modern... ezt nem küldöm el /:-P/ csak megmutatom, hogy mit nem küldenék el, de nem akarom, hogy infarktust kapjál az undortól /:-D/ ezt sem küldöm el.

Egy másik nyelvü hasonló témájú "vitaoldalon" ahol szintén idönként társalogni szoktam, olyan fantasztikus jópofa kis figurák vannak, kár hogy a gyk-en nincs.

2014. nov. 19. 21:09
 9/26 anonim ***** válasza:
88%

Kicsodák? Jehova tanúk?

Ütném a fejüket nagy baltával.

Nekem egyik haverom valami pünkösdista szektás bigét vett el és annak volt valami lelkésze és ő is tartott beszédet az esküvőn. Olyan mézesmázos, nyálas szöveget tolt, mint egy valóságos buzernyák (lehet az is volt).

Aztán jött a rendes pap és amikor ő beszélt, akkor a szektás csak állt a háttérben és olyan grimaszokat vágott, mint aki ürüléket szagol.

Amikor meg vége lett az esküvőnek, akkor meg megint "jajj Peti és Dóri, annyira, de annyira édesek és aranyosak vagytok, meg lehetne titeket enni, stb..."

Hányinger volt.

2014. nov. 19. 21:11
 10/26 anonim ***** válasza:
90%

Ateistaként most egyet kell értenem veled.

Persze nem minden Tanú ilyen stílusú, de van legalább egy közöttük, aki nagyon magas lovon ül.

És elegem van belőle nekem is, hogy állandóan lebutusoz másokat, meg a "csúfolkodik" szótól is herótom van. Meg azt is észrevettem, hogy ha nem tud(nak) értelmes választ adni, akkor elkezd(enek) személyeskedni, a kérdező értelmi színvonalát firtatva. Lásd mondjuk itt 4. válasz:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

Ami még zavar, hogyha egy magát Tanúnak valló válaszoló értelmeseket ír, akkor azt egyből letagadják, hogy nem, ő nem lehet Tanú. Mint ennél a kérdésnél:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__6..

És csak érdekességképpen, az angol RationalWiki Jehova Tanúival foglalkozó cikkében is megemlítik, tehát ez nem csak itteni dolog, hogy szeretik felhasználni ezt a "no true scotsman" dolgot.

2014. nov. 19. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!