Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nagyon ciki a barátom hozzááll...

Nagyon ciki a barátom hozzáállása?

Figyelt kérdés

Szegény családból származik, mindenért keményen megküzdött. A középiskola alatt dolgozott, ebből a pénzből nyelvet tanult majd egyetemre ment. Közben végig anyagilag és egyéb módon is támogatta a családját. 3 nyelven beszél, jól keres.

Nem vág fel, de ha olyat mondanak neki hogy "szerencséd volt" vagy "neked könnyű", akkor bizony néha kiakad, és elmondja hogy megdolgozott azért, amije van, lehet utána csinálni.

Én büszke vagyok rá, szakmailag és emberileg is nagyra tartom. De sokaknak ez nagyon ellenszenves, úgy gondolják hogy el van szállva magától.

Szerintetek igaza van, hogy kiáll magáért, vagy próbálja meg nem figyelembe venni ezeket a megjegyzéseket?

2013. ápr. 15. 18:42
 1/3 anonim ***** válasza:
88%
Nagyon is igaza van!!!! Kinek van joga beleszolni mas eletebe, sot biralni azt, itelkezni felette???? Mert ugye azt sokkal konnyebb, mint elismerni a masikat. Sajnos mi magyarok errol vagyunk hiresek. Van meg mit tanulnunk. Ne hallgass senkire, csak szered ot onmagaert.
2013. ápr. 15. 18:47
 2/3 anonim ***** válasza:
teljes mértékben igaza van.. sőt az se baj ha egy picit tényleg el van szállva magától...
2013. ápr. 15. 19:11
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Azt az embert, aki ismeri saját magát, nem hajtja semmiféle bizonyítási kényszer mások felé. Hiszen nem másoknak kell megfelelnem: ha én tudom, ki vagyok és mire vagyok képes, egyáltalán nem érdekel, hogy mások mit gondolnak. Akár azt mondhatják, hogy szerencsém volt. Ettől még semmit sem változik az igazság, hogy valójában megdolgozott érte.

Nekem 6 testvérem van, és én vagyok a legfiatalabb. Gyerekkoromban úgy kezdtem iskolába járni, hogy nem volt tolltartóm, zacskóban hordtam a ceruzát. Szó szerint. Aztán kaptam egyet egy kislánytól. A szendvicsemet minden reggel suli előtt ettem meg, hogy ne lássa senki, mert nem volt benne párizsi sem sokszor.

Most, 26 évesen diplomám van és nyelvismeretem, vezető beosztásban dolgozom egy elég jó vállalatcsoportnál; Külön nekem nyitottak egy pozíciót, miután a felvételnél mondtam, hogy nem szeretném elvállalni azt a munkát, amire eredetileg behívtak. A felvételi folyamaton (AC, egyebek) olyanokkal voltam, akiket másra pályáztattak; a nekem kiírt állásra senki mást nem hívtak, pedig nem ismertem senkit a cégnél.

Amikor megkérdezték, szerintünk ki volt a legjobb a konkrét feladatoknál (prezentáció pl.), egyedül én mondtam azt, hogy szerintem nem én, hanem egy másik pályázó. Ez igaz is volt. Meg az is, hogy minden pályázó 10 évvel idősebb volt nálam, így a rutin nekik dolgozott!

Sokszor kerülök abba a helyzetbe, hogy nem bírják elviselni, hogy egy 15-20 évvel fiatalabb srácot vettek föl ilyen magas pozícióba. Vannak, akik oktatnak, vannak, akik beszólnak. Ilyenkor vállat vonok, vagy egy mondattal elintézem. Nem érdekel, ki mit gondol. Ha olyan tudással és talentumokkal rendelkezne, mint én, valószínűleg ő lenne a helyemen!

De azt soha nem szabad elfelejteni: mindenért meg kell dolgozni, küzdeni, nem feladni, de mégis "ember tervez, Isten végez". Mi, akik szegény családban nőttünk fel, sokkal kitartóbbak vagyunk, sokkal tovább megyünk el, kevésbé kényelmesek, és jobban becsüljük, amit kaptunk. De mégis azt gondolom, hogy én csak megteszem, ami tőlem telik: az eredménye nem csak rajtam áll, hanem más embereken, körülményeken, amire nincsen befolyásom. Annyi hétköznapi csoda kellett ahhoz, hogy most itt legyek. Ezek nem az én érdemeim, nincs miért büszkének lennem rá. Ha dicsekednem kellene, a szüleimmel dicsekednék, akik 6 gyereket fölneveltek, becsületben- anyukám megbetegedett, ezért voltunk szegények, meg amiatt, mert apám nem lépett be a pártba annak idején, ezért soha nem lehetett vezető belőle, akármennyire is a legjobb volt a munkájában.

2013. ápr. 15. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!