Nagyon ciki ha 16 éves fiú létemre anyám irányít? Mit tudnék csinálni?
Az nem irányítás, ha nem enged el, mert egyest hoztál, amihez VAN köze.
Ugye nem azt vártad, hogy ezért megsimogatja a kis buksi fejedet? Hozzál ötöst, és elenged, ez ilyen egyszerű.
Ülj le vele és mond el neki hogy mi zavar téged,nekem is ugyan ez volt a szüleimmel én is le ültem velük beszéli és el mondtam hogy mi zavar.
És meg értettek..
Az a büntetésed az egyesért, hogy nem mehetsz sehova ezen a hétvégén. Gondolom, ha 3as lett volna, enyhébb lenne a büntetés is. Vannak fokozatok.
Most ne duzzogj, hanem emeld fel a fejed és mutasd meg, hogy képes vagy jó jegyeket szerezni.
Ne is búsulj, nem ezen fog múlni a barátságotok a srácokkal, mert ha ezen múlik, akkor nem is barátok.
Nem hiszem, hogy azt szeretnéd, olyan családod legyen, mint annak a fiúnak, akit emlegettél. Szükség van a ti korotokban még az irányításra, terelgetésre. A barátodnak ez úgy tűnik, nincs annyira meg, de hosszútávon te jársz jobban. Ha tanulsz jobb állásod lesz, többet fogsz keresni. És amikor már nem anyukád tart el, hanem te magad, akkor annyit bulizhatsz amennyit akarsz, mert neked lesz rá pénzed, azoknak pedig, akik lusták voltak tanulni, nem lesz.
Anyukád nem tűnik túl vaskalaposnak, én úgy látom, következetesen nevel téged. Egyesért büntetés jár, ötösért mehetsz csavarogni. Nem az van, hogy soha nem mehetsz sehova. Csináld meg amit mond és akkor ő is figyelembe fogja venni, amit te kérsz tőle. Ezt hívják kompromisszumnak. A kompromisszum viszont akkor valósulhat meg, ha mind a két fél betartja, amit ígért. Mondd neki, hogy anya, ha jövőhéten nem hozok 4esnél rosszabb jegyet, de akkor pénteken és/vagy/szombaton elmehetek a barátaimmal valahova. Ha betartod, szerintem ő is be fogja tartani.
Szerintem ez korrekt. Te hogy látod kérdező?
Volt itt nemrég egy ilyen korú kamasz, aki fellázadt a szülei ellen. Végül kiderült, hogy a drogos cimborái uszították, és ő is csak akkor volt hős, ha szívott, vagy nyomott. Amúgy meg tényleg egy kis sz@rházi volt.
Látod, a haverod is mit mond: ha nem volna apja, akkor azt csinálna, amit akar. Ezek szerint fosik az apjától, de téged hergel De neked kell döntened. Ha sokat szívózol anyukáddal, megszívat, azt mehetsz a haverjaidhoz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!