Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon ciki ha 16 éves fiú...

Nagyon ciki ha 16 éves fiú létemre anyám irányít? Mit tudnék csinálni?

Figyelt kérdés
Anyám olyan ha mond valamit akkor annak úgy kell történnie. Egyébként tud jó fej is lenni, de nagyon irányítani akarja az életem. Ami persze nem tetszik vannak vitáink, de mindig én szívom meg.. (Most sem engedett el haverjaimmal egy egyes miatt amihez szerintem sok köze amúgy nincs ha máskor meg azt mondja magamért tanuljak) Szóval mindig sikerül neki nyernie. Egy haverom azt mondta nyuszi vagyok, ha neki nem lenne apja azt csinálna amit akarna, én meg hagyom magam anyámnak. De mit tudnék tenni? Ő tart el meg csak az anyám most teljesen mást nem csinálhatok mint amit mond. Vagy igen? Kezd elegem lenni belőle amúgy.
2013. ápr. 14. 15:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Az nem irányítás, ha nem enged el, mert egyest hoztál, amihez VAN köze.

Ugye nem azt vártad, hogy ezért megsimogatja a kis buksi fejedet? Hozzál ötöst, és elenged, ez ilyen egyszerű.

2013. ápr. 14. 15:08
 2/11 anonim válasza:

Ülj le vele és mond el neki hogy mi zavar téged,nekem is ugyan ez volt a szüleimmel én is le ültem velük beszéli és el mondtam hogy mi zavar.

És meg értettek..

2013. ápr. 14. 15:10
 3/11 anonim ***** válasza:
Mindennek két oldala van. Egyfelől igyekezz jó kapcsolatot alakítani az anyukáddal, hiszen nyilván szereted és biztos, hogy neked akar jót. A tanulás tényleg fontos és csak azt szeretné, hogy ne kallódj el. Ugyanakkor egy kamasz fiúnak szórakoznia is kell. Ha úgy érzed, hogy túl rövid pórázon tart, próbálj meg vele beszélni, mondd el neki, hogy fontosak a barátaid, szeretnéd kiélvezni a fiatalságod, DE emellett a kötelességeidnek is igyekezz helyet szorítani, ami jelen esetben a tanulás. Ha mindkettőtöknek jó, kössetek kompromisszumot. Pl. először írd meg a házi feladatodat, aztán menj el a haverjaiddal, vagy hasonló. Úgy is lehet, hogy előbb elmész, aztán csinálod meg, de a lényeg, hogy tartsd be az ígéreted és így komolyan fog venni, látja, hogy megbízhat benned, engedékenyebb lesz. Annyi a lényeg csak, hogy az egyik fontos dolog ne menjen a másik rovására. Nem kell éjjel-nappal a haverokkal lógni, de nem kell non stop tanulni sem. Meg kellene találni az aranyközép utat. :)
2013. ápr. 14. 15:11
 4/11 anonim ***** válasza:
59%
Magadnak tanulsz, de ha egyest hozol, akkor igenis beleszólhat abba, hogy hova menj és mikor. A másik meg az, hogy amíg nem leszel 18, addig az van, amit anyukád mond.
2013. ápr. 14. 15:12
 5/11 A kérdező kommentje:
Én mondtam már neki hogy mi zavar de azt mondja nincs igazam. Szerinte nem vár lehetetlen dolgokat tőlem én sem azt mondom hogy mindig azt vár de most nem értem miért jó neki hogy itt ülök bent. Tegnap direkt tanultam a hétfői dogára. Ha meg nem írok 4-5öst akkor tovább szívat. Ez másik tárgy. De most itthon poshadjak míg ő a pasijával elment. De ha lelépni se tudok mert a szomszédnéni feje mindig az ablakba.
2013. ápr. 14. 15:18
 6/11 anonim ***** válasza:

Az a büntetésed az egyesért, hogy nem mehetsz sehova ezen a hétvégén. Gondolom, ha 3as lett volna, enyhébb lenne a büntetés is. Vannak fokozatok.

Most ne duzzogj, hanem emeld fel a fejed és mutasd meg, hogy képes vagy jó jegyeket szerezni.

Ne is búsulj, nem ezen fog múlni a barátságotok a srácokkal, mert ha ezen múlik, akkor nem is barátok.

Nem hiszem, hogy azt szeretnéd, olyan családod legyen, mint annak a fiúnak, akit emlegettél. Szükség van a ti korotokban még az irányításra, terelgetésre. A barátodnak ez úgy tűnik, nincs annyira meg, de hosszútávon te jársz jobban. Ha tanulsz jobb állásod lesz, többet fogsz keresni. És amikor már nem anyukád tart el, hanem te magad, akkor annyit bulizhatsz amennyit akarsz, mert neked lesz rá pénzed, azoknak pedig, akik lusták voltak tanulni, nem lesz.

Anyukád nem tűnik túl vaskalaposnak, én úgy látom, következetesen nevel téged. Egyesért büntetés jár, ötösért mehetsz csavarogni. Nem az van, hogy soha nem mehetsz sehova. Csináld meg amit mond és akkor ő is figyelembe fogja venni, amit te kérsz tőle. Ezt hívják kompromisszumnak. A kompromisszum viszont akkor valósulhat meg, ha mind a két fél betartja, amit ígért. Mondd neki, hogy anya, ha jövőhéten nem hozok 4esnél rosszabb jegyet, de akkor pénteken és/vagy/szombaton elmehetek a barátaimmal valahova. Ha betartod, szerintem ő is be fogja tartani.

Szerintem ez korrekt. Te hogy látod kérdező?

2013. ápr. 14. 15:31
 7/11 anonim ***** válasza:
66%
Haverod valószínűleg irigyli, hogy veled törődik anyukád, őrá meg tesznek otthon. Ne rá hallgass.
2013. ápr. 14. 15:32
 8/11 anonim ***** válasza:
Örülj neki,hogy ilyen anyukád van,a barátaid biztos irigyelnek ezért.
2013. ápr. 14. 18:21
 9/11 anonim ***** válasza:
Még szép hogy ő irányít. Bármennyire is nehéz felfogni egy korodbelinek, de még gyerek vagy. Tehát ergo anyukád parancsol. Örülj neki hogy még gyerek lehetsz és van aki dirigál.
2013. ápr. 14. 20:40
 10/11 anonim ***** válasza:

Volt itt nemrég egy ilyen korú kamasz, aki fellázadt a szülei ellen. Végül kiderült, hogy a drogos cimborái uszították, és ő is csak akkor volt hős, ha szívott, vagy nyomott. Amúgy meg tényleg egy kis sz@rházi volt.

Látod, a haverod is mit mond: ha nem volna apja, akkor azt csinálna, amit akar. Ezek szerint fosik az apjától, de téged hergel De neked kell döntened. Ha sokat szívózol anyukáddal, megszívat, azt mehetsz a haverjaidhoz...

2013. ápr. 14. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!