Paráznaságnak számít ha egy 16 éves lány jár valakivel?
Igen. Ha elmégy egy étterem előtt, az meg torkosság.
Ugye nem igaz?
Paráznaság az a házasságtörés.
Úgyhogy ne járjál házas emberrel.
Máté 5,27 Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne paráználkodjál! 28 Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kivánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.
Nem tudom, hogy lányoknál ez hogy van, de szerintem rájuk is vonatkoznak valamennyire Jézus szavai :)
Én 21 éves fejjel úgy vagyok a kapcsolatokkal, hogy majd az Úr eldönti kivel jöjjek össze. Régebben volt pár kapcsolatom amikor még nem ismertem annyira az Urat, azok a kapcsolatok pedig nem is voltak jók.
Az a jó kapcsolat ami Istentől van.
Kedves kérdező te még fiatal vagy, ne add oda csak úgy magad oda valakinek. Mégha nem is szexuális kapcsolatról van szó, inkább szenteld az idődet az Úrnak. Aztán pedig, ha komolyabban megsimerted az Urat, akkor tudni fogod az Ő akaratát is az életedre vonatkozólag, ami egy fantasztikus terv. Ne rontsd el a jövődet azzal, hogy valakinek csak úgy odaadod magad, előbb inkább ismerd meg Isten szándékát az életedre vonatkozólag, hogy Ő kit szeretne neked adni.
Dehogyis paráznaság! Nincs az a vallás, ami a szerelmet és a szereteten alapuló párkapcsolatot tiltaná.
Torba Attila: nem vagy túlságosan szigorú? Miért kéne ennek a 16 éves lánynak "inkább az Úr dolgaival foglalkozni"? A kettő együtt nem megy?
Másik kérdés, ha megengeded, csak mert tényleg érdekel: miből fogod tudni, hogy a párkapcsolatod Istentől való-e?
Ez a sok vallási marhaságot.
A pszcihoszexuális fejlődés alap lépcsőfokainak egyike a fiatalkori szerelmek.
Mellesleg az sem baj ha a párjával szeretkezik. A párkapcsolat erről is szól, nem csak a puszikról, és moziba járásról.
Kérdező:
A vallásosok szerint biztosan az, de nekik minden az, szóval ne hallgass rájuk.
Te meg a szerelmeddel élj boldog, kiegyensúlyozott tartalmas életet, és ha szeretkezni akartok ne miszticizmussal foglalkozzatok, hanem egymással, és a védekezéssel! (no meg felkészüléssel, hogy a nemiséget is jól, és alaposan megtanuljátok)
Sok boldogságot!
Nem. A lelki nyomorékokkal meg nem kell foglalkozni.
Sok boldogságot!
Ha szerinted is lelki nyomorék az, akit nem a szex motivál és nem annyira elkeseredett, hogy számokkal tudja bizonyítani, hogy ő is kell valakinek, hanem Istenre bízza annak kiválasztását, akivel válás, vita, veszekedés, megcsalás, lelki fájdalom, vagy ne adj Isten testi fájdalom nélkül le tudja élni a földi életét, akkor nem én vagyok a te válaszod.
Torba Attila válasza kitűnő, de az nem fogja érteni, akit elhomályosított az e világ fejedelme.
Azért kíváncsi lennék, hogy ezeket a magukat embernek mondott valamiket mi motivál arra, hogy egy 16 évest kapcsolatra, mi több szexuális kapcsolatra ösztönözzön. Beteg emberek, akik szerint a szex az első és a mindenható. Miközben minden nap itt lógnak ezen az oldalon, tele van a válaszaikkal az oldal, nincs életük és ők próbálják másokét irányítani. Istent keressétek, ne a saját fejetek után menjetek. Már ha értitek, hogy mit írok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!